luni, 20 februarie 2012

Cum se poate lupta electronic impotriva soarecilor:

Soarecii si sobolanii fac prapad in jurul autoturismelor, au invadat pamanturile si chiar casele oamenilor si au distrus pana acum o treime din culturile de rapita. Taranii spun că e semn rau, prevestitor de saracie. Iar saracia incepe sa se arate.
Cei care au bagat bani in culturi nu-si mai pun problema castigului, ci incep sa numere pierderile.
Si culturile de la anul sunt amenintate.
Pe un hectar de pământ sunt în jur de 1.300 de galerii sapate de mii de rozatoare care au invadat si casele din apropierea campului.
Rozatoarele s-au inmultit peste masura, incurajate si de conditiile existente la nivelul tomberoanelor de gunoi.
Mai mult, anotimpul rece a facut, ca animalele sa se traga mai aproape de blocuri si de parcari. Va scapa de rozatoate un singur aparat protectie auto, pantru a evita pagubele create de acesti daunatori.
Nu sunt putine cazurile in care sobolanii le-au distrus efectiv masinile locuitorilor unor cartiere, rozandu-le fel cablurile autoturismelor.
In lupta impotriva soarecilor ar ajuta aparatele cu ultrasunete, care se leaga la bateria autoturismului sau cu baterii indivuale.
Astfel va recomandam impotriva soarecilor urmatoarele aparat, care protejeaza atat motorul autoturismului Dvs, cat si exteriorul masinii.

Aparat impotriva soarecilor, sobolanilor cu baterii individuale
(4x1.5V AA)
       1.Aparat cu ultrasunete pentru indepartarea rozatoarelor si a gandacilor 10RC(20 mp)         61,06 RON cu TVA



Aparat cu ultrasunete pentru indepartarea rozatoarelor si a gandacilor 10RC(20 mp)

Super oferta doua produse la pret de 100 RON 
Este un aparat cu ultrasunete mic, practic si portabil, care emite ultrasunete ce afecteaza sistemul central nervos al rozatoarelor si gandacilor, alungandu-le din raza de actiune pe care o acopera.
Fiind portabil, se poate folosi in locuri unde nu dispuneti de prize ( tavane false, poduri), deasemenea este foarte util in garaje sau sub capota masinii.
Caracteristici tehnice:
Aria acoperita: 20 mp la interior

Alimentare: baterii (4x1.5V AA), de preferat alcaline.
Produs in Spania. 



Aparat impotriva soarecilor, sobolanilor

      2. Aparat protectie auto            68,00 RON cu TVA

AUTO Pestrepeller alungat rozatoare

Alarma cu ultrasunete pentru alungat rozatoare din autovehicule
Informatii generale :

  • Alarma AUTO Pestrepeller alunga sau impiedica patrunderea rozatoarelor – soarecilor, sobolanilor, dihorilor, etc – in compartimentul motor al masinii care adesea distrug cablurile si izolatiile furtunelor, provocand pagube costisitoare.
  • Daca rozatoarele deja au vizitat compartimentul motor – este recomandat de a spala spatiul pentru a anihila mirosurile care le atrag.
  • Aceasta operatiune este indicat sa se realizeze de un personal calificat.
  • Alarma AUTO Pestrepeller va fi montata in partea inferioara a compartimentului folosind surubul de fixare.

    Se alimenteaza de la bateria masinii, avand un consum foarte mic.
  • Nu interfereaza in nici un fel cu sistemele autovehiculului.

Date tehnice:

  • Frecventa: 16,000 – 22,000 Hz (continuu variabila)
  • Consum curent: 20mA – 30mA
  • Alimentare: baterie auto 12V
  • Presiune sonora: 100 dB

magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand rozatoarele daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Cum scapam de sobolani

Inmultirea soarecilor si sobolanilor produce pagube imense produselelor atacate, fondului de cereale, furaje, si constituie uneori rezervoare de infectie, prin care se mentin si raspandesc numeroase boli infecto-contagioase si parazitare. Pe langa consumul de alimente si furaje, invaziile de rozatoare sunt uneori de proportiile unei adevarate calamitati naturale prin distrugeri de bunuri materiale, incendii provocate de sobolani prin roaderea izolatorilor electrici fabricati din rasini sintetice, sau din material plastic. Din acest motiv, va recomandam sa utilizati aparat sobolani, mai ales in zonele industriale. Deasemenea pot produce naufragii sau inundatii prin distrugerea digurilor de protectie si adesea efectueaza atacuri asupra animalelor, indeosebi asupra celor bolnave sau foarte tinere (pui, purcei).

Rozatoarele provoaca pagube importante prin consumul 151h73b direct al produselor alimentare. Dupa calcule, sobolanul de casa consuma cca. 37 kg de produse agroalimentare pe an, de unde rezulta ca descendentii unei singure perechi vor devora in acelasi interval de timp 60.000  kg alimente si furaje si vor produce totodata pierderi materiale de 10 ori mai mari prin roaderea si distrugerea irecuperabila nu numai a diverselor produse agroalimentare ci si a unor produse neconsumabile extrem de variate: diverse obiecte, mobilier si instalatii. O singura pereche de sobolani poate distruge anual peste 40 kg de cereale si impreuna cu descendentii dintr-un singur an, pagubele provocate pot ajunge la peste 20 tone de produse. Pagubele provocate recoltelor si depozitelor de cereale si furaje se apreciaza la aproape 10% din productia totala agricola, respectiv sunt distruse peste 15 milioane tone de cereale, cu care s-ar putea hrani peste 100 milioane oameni.
Sobolanul de casa, in incinta gospodariilor, a fermelor de animale produce pagube prin omorarea unui numar insemnat de purcei, pasari, iepuri de casa.
 
Sobolanii si soarecii sunt rezervoare de infectie si vectori, intrucat poarta si transmit germenii a peste 80 de boli la om si animale domestice sau salbatice, astfel raspandind trichineloza, leptospiroza, febra aftoasa, gastroenterita virotica, antraxul, rujetul, pesta porcina, turbarea, toxiinfectiile alimentare, ciuma, bruceloza etc.
 
Corpul rozatoarelor este acoperit cu par. Culoarea corpului variaza in functie de specie, varsta, sezon, de la negru spre brun inchis sau galben. La tineret si iarna predomina culorile inchise.
 
Coada este folosita ca element de sprijin (cand se ridica pe membrele posterioare) si este mai mult sau mai putin dezvoltata.
 
Dintii incisivi sunt sub forma de dalta si au o crestere continua, de aceea rozatoarele trebuie sa roada permanent.
 
Organele de simt sunt bine dezvoltate, la sobolani in special mirosul, la soareci simtul gustativ, iar la orbete mirosul si auzul. La toate rozatoarele simtul de orientare este bine dezvoltat. Sobolanii simt usor si repede mirosurile suspecte, gazele, inundatiile, cutremurele.
 
Prolificitatea este mare datorita maturitatii sexuale timpurii si perioadei de gestatie scurte (16-21 zile), fatarile frecvente (2-8 pe an) si numarul mare de pui la fatare (4-12) (figura 2). Longevitatea este in medie de 2-4 ani.
 
Majoritatea rozatoarelor traiesc in galerii. Viata in galerii a rozatoarelor este consecinta sistemului de termoreglare insuficient dezvoltat, temperatura lor interna osciland intre 30° si 40°C. Tolereaza temperaturi intre 5°C si 30°C. La temperaturi mai mici de 5° C, mor prin hipotermie, iar la temperaturi mai mari de 35 °C prin soc caloric. Temperatura optima pentru rozatoare este de 18-22°C.
 
Rozatoarele au capacitate deosebita de adaptare la mediu.
 
Fac parte din clasa mamifere si reprezinta 1/3 din fauna globului pamantesc. Sobolanii sunt cele mai prolifice dintre mamifere. Din aceste motive, actiunile de combatere se recomanda a se aplica ritmic, neintrerupt pentru a mentine numarul lor cat mai redus.
 
Sunt acromatici, adica majoritatea culorilor ei le percep ca diferite nuante de gri. Galbenul si verdele sunt culorile cele mai atractive pentru ei, deoarece se percep, ca un gri deschis. Acest lucru este important pentru colorarea momelilor cu otrava in galben aprins sau verde. Sunt mai putin sensibili la culoarea rosie, comportamentul lor nefiind tulburat la aceasta culoare.
 
Unele specii sunt higrofile, dezvoltandu-se foarte bine in conditii de umiditate excesiva (sobolanul cenusiu), iar altele sunt xerofile, se dezvolta foarte bine in locuri uscate (sobolanul negru).
 
Combaterea rozatoarelor se realizeaza prin intermediul:
  • statiilor permanete de intoxicare lenta a sobolanilor. Acestea prezinta marele avantaj ca nu permit accesul    animaleor domestice, carnasierelor si pasarilor la momeli. In aceste statii se pun momeli cu substante toxice. Produsele utilizate in combaterea rozatoarelor sunt cunoscute sub denumirea de “momeli raticide”, din care de plaseaza cate 80-100g momeala pentru sobolani in apropierea galeriilor si in locurile frecventate de sobolani. Moartea survine la 4-7 zile de la ingerare. 
         Va recomandam  Protecta micro 6,03 RON cu TVA 
  1. Statii de intoxicare pentru toate tipurile de rozatoare. Este cea mai buna alegere din punct de vedere a raportului calitate-pret.
    Compartimentele pentru hranire pot acomoda pana la 1 kg de momeala, venind dotate cu bare verticale de fixare a momelii batoane. Deschiderea capacului in lateral fac monitorizarea si intretinerea mult mai usoare. Se incuie cu ajutorul unui chei metalice Bell. Poate acomoda 1 capcana T-Rex sau 2 capcane SnapTrap.
    cod : SK4500
 
http://www.aparateultrasunete.ro/images/SK4500.jpg
 
    
 
        
Este o momeala raticida utilizata in combaterea eficienta a rozatoarelor.
 
 
Image
 
  • ultrasunetelor si undelor electromagnetice. Ultrasunetele sunt sunete cu frecventa de peste 20000 Hz,  produse de diferite aparate numite generatoare de ultrasunete, percepute cu usurinta de caini si pisici. Ultrasunetele se folosesc pentru izgonirea sobolanilor, fenomen inregistrat la 72 de ore de la producere, pe o raza de la 20 mp pina la 1500 mp in jurul generatorului. In localitatile rurale este bine ca aceste generatoare sa fie folosite in acelasi timp de toti vecinii, pentru a evita fuga rozatoarelor de la cei ce folosesc generatoare la ceilalti ce se gasesc mai departe de 1500 m2 si nu le folosesc.    Comportamentul rozatoarelor fata de ultrasunete este diferit si anume: sobolanii albi de laborator, la inceput sunt agitati, iar apoi se culca la pamant, raman apatici. Sobolanii salbatici sunt agitati si uneori agresivi. Eficacitatea ultrasunetelor este mai mare in locurile luminate si mult diminuata in zonele umbrite. Dispozitivele noastre cu ultrasunete sunt cu frecvente variabile, pentru a le asigura sa nu se obisnuiasca sobolanii cu ele. 
 
Va recomandam urmatoarele aparate antisobolani:

1. Aparat sobolani Attak wave Pestrepeller 113,58 RON cu TVA

Attak wave Pestrepeller
Alarma emite ultrasunete, care alunga rozatoarele(soareci, sobolani, dihori, etc.). Sunetele sunt foarte jenante pentru urechea rozatoarelor, facandu-le sa paraseasca acel spatiu si sa ocoleasca raza de actiune a aparatului. O particularitate importanta a acestui aparat sobolani sunt doua difuzoare, in locul unuia singur, fapt care face unghiul de emisie al ultrasunetelor sa fie de 260º si suprafata de acoperire de  300 – 450 mp.
Alarma este superioara altor metode de combatere a rozatoarelor( otravuri, capcane, etc.) deoarece nu polueaza mediul, punerea in functiune nu necesita calificare, utilizarea in timp este nelimitata, nu necesita intretinere, consum minim de energie.
Aparatul nu este daunator pentru oameni, animale sau pasari.
Important!
Eficienta maxima a aparatului se constata dupa 10-15 zile de functionare continua, dupa care se lasa sa functioneze preventiv. Alarma se foloseste si preventiv pentru a nu patrunde rozatoarele in anumite spatii.
Pentru spatiile aglomerate se recomanda folosirea simultana a mai multor aparate, marindu-se eficienta. Instalare si functionare:
Acest aparat sobolani se conecteaza la reteaua de alimentare 230V – 50Hz, cu ajutorul adaptorului din colet.  Functionarea aparatului este semnalizata de ledul rosu, aflat pe partea frontala a dispozitivului antisobolani.Ultrasunetele se reflecta de ziduri si de aceea daca doriti sa folositi dispozitivul antisobolani si pentru alte incaperi ( in limita spatiului de acoperire) se vor lasa usile deschise sau se va monta cate un aparat sobolani in fiecare incapere.
Este necesar sa se respecte regulile generale pentru aparatele electrice antisobolani. Difuzoarele trebuie pozitionate cu asigurarea unui spatiu liber pentru emitere.
 
Date tehnice:
Alimentare:                     230 V -  50 Hz
Frecventa:                       30 000 Hz – 65 000 Hz
Unghi de propagare:       260º
Suprafata de emitere:     300 – 450 mp
Dimensiuni:                     120 x 100 x 70 mm
Greutate:                         152 gr.  
 
 
 

 
Image Aparat antisobolani este un model industrial puternic, cu dublu emitator de ultrasunete, care alunga sobolanii si liliecii, dar care nu afecteaza copiii sau animalele domestice. Ultrasunetele puternice emise intermitent, deranjeaza sobolanii afectandu-le sistemul nervos si alungandu-i din raza de actiune a emitatoarelor definitiv. Liliecii, emit ei insisi ultrasunete in timpul zborului pentru a putea prinde prada, modelul 12RC interfereaza cu sistemul bazic de ultrasunete al liliecilor astfel incat ii perturba si le creeaza un mediu nesigur.
Date tehnice:
acopera o suprafata:               500 mp la interior
acopera la exterior:                10 m de la emitator cu un unghi de propagare de 140 de grade
alimentare:                              230V
consum de energie:                 8W. Produs in Spania.
Cod : 12 RC
 
Image
DUO PRO Pestrepeller este un aparat antisobolani este o alarma cu ultrasunete folosita impotriva rozatoarelor. Ultrasunetele emise de aparat lovesc sistemul nervos si auditiv al rozatoarelor, obligandu-le sa plece. Alarma cu ultrasunete se recomanda a fi lasata in functiune permanent – preventiv pentru a nu permite soarecilor si sobolanilor sa se intoarca in spatiile in cauza. Aparatul antisobolani in sine prezinta o variatie a celui mai popular dispozitiv antisobolani cu ultrasunete din gama noastra si anume Attack Wave Pestrepeller, model de aparat sobolani,care este folosit de mii de clienti in toata Romania. Fata de modelul amintit, DUO PRO Pestrepeller -aparat antisobolani are incorporat si un difuzor de inalta frecventa fixa de 25kHz cu emiterea de pulsuri ultrasonice (se poate vedea in partea superioara a aparatului), la care se adauga si cele doua difuzoare cu frecventa variabila de la 30 kHz pana la 65 kHz. Acest model va indeparta cu succes rozatoarele nedorite de pe o raza de pana la 550 mp spatiu deschis in interior si pana la 200 mp spatiu deschis in exterior.
Important!
Pentru spatiile aglomerate se recomanda folosirea simultana a mai multor aparate antisobolani, marindu-se eficienta. Instalare si functionare:
Este necesar a se respecta regulile generale pentru aparatele electrice. Difuzorul acestui aparat sobolani trebuie pozitionat cu asigurarea unui spatiu liber pentru emitere.Functionarea aparatului este semnalizata de ledul rosu aflat pe partea frontala a dispozitivului. Ultrasunetele se reflecta de ziduri si de aceea, daca doriti sa folositi dispozitivul de antisobolani si pentru alte incaperi (in limita spatiului de acoperire) se vor lasa usile deschise sau se va monta cate un aparat sobolani in fiecare incapere.
Date tehnice:
Alimentare:                        220 V
Frecventa:                          25 kHz – 65 kHz
Unghiul de propagare:       260º
Puterea sonora:                 > 120 dB
Suprafata de emitere:       550 m ²
Dimensiuni:                       120 x 98 x 88 mm
Greutate:                           420 gr. Produs in Germania.
cod : 620376  
 
 
Concluzie. 
Distrugand rozatoarele daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.