luni, 30 aprilie 2012

Combaterea cartitelor

Cartitele sunt animale ce traiesc in mod normal in paduri dar, din cauza restrangerii ariei de viata si datorita capacitatii lor de adaptare cu usurinta la orice conditii, se intalnesc adesea in gradini, chiar si in zonele urbane.
Prezenta acestor animalute in gradini poate duce la numeroase pagube astfel ca este foarte important sa previi atacul lor, inainte sa le deterioreze gazonul, plantele sau legumele din gradina.
 
Iata cateva informatii despre combaterea cartitelor.
Cartitele sunt animalute insectivore si nu rozatoare.
Cartita este raspandita aproape in toata Europa ajungand in Asia centrala si septentrionala; in apli urca pana la 2000 de m. La noi se gaseste pe arii largi intre ses si munte.
Traieste numai in subteran, intr-o galerie complicata , ce se recunoaste in afara prin musuroaiele de pamant.
Astfel, hrana lor se bazeaza pe nevertebrate, si mai ales rame care reprezinta sursa principala de hrana si cu mici insecte, oua si larve ale acestora care traiesc in pamant, chiar paianjeni, dar si radacini sau tulpini subterane ale unor plante..
Au dimensiunea unui sobolan, cu capul acoperit cu o blana inchisa la culoare, sunt aproape lipsite de vedere si nici la capitolul miros nu satu prea bine.
Cartitele sapa neincetat pentru a construi o retea de tuneluri, putand sapa chiar pana la 4 metri si jumatate pe ora. Principalul scop al acestei activitati neincetate de sapare a tunelurilor este gasirea hranei.
De altfel, cartitele sapa doua tipuri de tunele:
  •  unele verticale, catre ascunzatori aflate departe de suprafat
  •  altele orizontale, la un nivel superior, pentru depozitarea proviziilor.
Cartitele s-au adaptat genetic la supravietuirea in subteran. Toate cartitele sunt obligate sa inspire propriul aer expirat, care este deja suprasaturat cu dioxid de carbon. In aceste conditii, secretul supravietuirii cartitei in galerii este capacitatea globulelor rosii din sangele mamiferului de a elimina surplusul de CO2.
O alta trasatura speciala a acestui animalut este aceea ca este dotat cu un al doilea deget mare, care, dupa cum sustin oamenii de stiinta, constituie un os al incheieturii, ce ajuta cartita sa se deplaseze.
   
   Beneficii si pagube cauzate de cartite
  • Sapa tuneluri subterane, cartitele au un rol important in aerarea solului si in combinarea straturilor de pamant.
  • Se hranesc cu diverse insecte daunatoare, cu ouale si larvele acestora.
  •   Pot provoca si pagube in gradini pentru ca pot distruge bulbii si radacinile plantelor
  •   Apar si dispar in functie de sezon. Cartitele pot migra dintr-o parte in alta a anumitor zone sau pot repopula de tuneluri abandonate.


Pentru a avea un gazon perfect, fara musuroaie este indicat sa apelezi la aparate anticartita.
Pentru combaterea cartitelor, cele mai eficente sunt aparatele de frecventa joasa speciale sunt utile pentru ca alunga cartitele din zonele cu probleme. Va recomandam aparatul anticartita Pestmaster AG625. Aceste aparat anticartita  functioneaza pe principiul imprastierii undelor de joasa frecventa pe sub pamant.

Aceste vibratii se propaga prin pamant, fiind resimtite de animalele pe care dorim sa le combatem pana la o distanta de aproximativ 625 de metri patrati in cazul unui singur aparat anticartita
Vibratiile sunt emise la intervale de timp regulate, pentru a simula miscari ale pamantului, ce sunt percepute si interpretate de daunatori ca potantial pericol si vor parasi zona acoperita de aparat anticartita. Pe langa vibratii, aparatul anticartita mai emite prin intermediul unei boxe si sunete, pentru a spori eficienta dispozitivului. 
 
Aparatul anticartita Pestmaster AG625 se alimenteaza prin intermediul unui panou fotovoltaic direct de la lumina Soarelui. Pentru combaterea cartitelor, acest aparat anticartita nu necesita asadar verificarea si schimbarea periodica a bateriilor, sporind confortul in exploatare si intretinere. Acumulatorii incorporati in aparat anticartita vor inmagazina energia acumulata in timpul zilei, pentru a alimenta aparatul anticartita si pe timpul noptii.
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 27 aprilie 2012

Cum scapam de frica de caini maidanezi?

Termenul maidanezi desemneaza populatia – in continua crestere – a cainilor de rasa comuna, fara stapan, care a ajuns o prezenta constanta si ingrijoratoare in spatiul fostei Uniuni Sovietice si in Balcani. Implicatiile fenomenului pot fi urmarite si in India, Grecia, China sau Irak. 
Cainii sunt animale de haita (fiind inrudiţi cu lupii) si recunosc ierarhia. In haite ei au un mascul alfa, pe care il urmeaza şi caruia i se supun. El mananca mai mult, el mananca primul. Cainele, la fel ca şi omul, nu are un simt dezvoltat al egalitaţii şi va incerca mereu sa aspire la cea mai inalta treapta posibila a ierarhiei din grupul lui social.
Subiectul cainilor fara stapan revine an de an in atentia mass-media si implicit a opiniei publice. Se cauta soluțiile cele mai convenabile, se analizeaza variante sau se discuta legi, dar in final ramanem tot la nivelul de initiativa. Maidanezii continua sa se inmulţeasca, iar noi continuam sa ne minunam si sa ne intrebam ce e de facut contra cainilor.
Taberele sunt atat de bine delimitate, incat nu e loc de intors. Ori eşti pro, ori eşti contra cainilor.
Cainele fara stapan a impartit societatea romaneasca, in ultimii 20 de ani, in doua tabere adverse care au ajuns sa se dusmaneasca de moarte: cei care sunt contra cainilor vor eutanasierea lor si cei care vor sa ii protejeze cu orice pret.

Segmentul nehotaraţilor nu exista.Un lucru este insa cert pentru marea majoritate a cetaţenilor: caini caţi vezi pe strazile din Romania, nu ştiu daca vei vedea in alta ţara a Uniunii Europene.Ceea ce se observa insa este castrategiile propuse contra cainilor se concentreaza indeosebi asupra reducerii numarului maidanezilor, intrucat problema cresterii agresivitatii acestora ramane secundara.  In 2010, bilantul proliferarii necontrolate a cainilor comunitari e catastrofal: oameni muscati, caini care umbla liberi pe strazi, cadavre de animale pe sosele, accidente rutiere cauzate de animale, otraviri salbatice ale cainilor.

In aceasta situaţie ramane intrebarea: ce e de facut contra cainilor?
Eutanasierea cainilor din punct de vedere uman nu este cea mai buna solutie.
Nu poţi extermina toti maidanezii, cum nici nu poti fi de acord nici cu inmultirea lor peste masura. Pentru a avea propria protectie contra cainilor va oferim singura solutie: aparat ultrasunete caini. 

Super Dog Chaser – Dispozitiv mobil pentru protectia oamenilor contra cainilor agresivi 

Acest aparat ultrasunete caini emite ultrasunete prin intermediul unei boxe speciale, capabila sa redea sunete peste 20.000 Hertzi, prag de la care urechea omului nu mai aude.
Insa aceste unde ultrasonice sunt foarte deranjante pentru caini, provocandu-le un disconfort auditiv, ce ii va obliga sa se indeparteze de acest aparat ultrasunete caini.

 
Acest aparat ultrasunete caini dispune de doua leduri puternice, de culoare alba, ce vor speria animalul, suplimentand si mai mult eficienta acesstui aparat ultrasunete caini.
Aparat ultrasunete caini: functioneaza cu o baterie de 9V, neinclusa in pachet.
Aparat ultrasunete caini are cu 3 moduri de operare presetate, fiecare mod de functionare fiind atribuit unui buton situat pe panoul frontal al dispozitivului.

Butonul din stanga va actiona doar ledurile frontale, ce vor ramane aprinse atata timp cat aveti degetul apasat pe buton. Poate fi folosit astfel si ca o lanterna pe timpul noptii contra cainilor, in masina sau in alte locuri intunecate.
Butonul din centru va activa modul LED intermitent + ultrasunete. Undele ultrasonice acestui aparat ultrasunete caini, vor ataca sistemul auditiv al cainelui, iar LED-urile putenice vor amplifica panica animalului, fortandu-l sa se retraga.

Butonul din partea dreapta a aparatului ultrasunete caini functioneaza doar in modul ultrasunete, atata vreme cat este apasat.
Avantaje:
Este o metoda umana si eficienta contra cainilor agresivi. Nu produce leziuni sau alte probleme animalului, ci doar il sperie cu ajutorul ledurilor, iar  ultrasunetele emise il vor obliga sa se retraga.
 
Aparat ultrasunete caini ooate fi purtat foarte usor, intrucat are o greutate, precum si dimensiuni reduse. Intrucat nu foloseste substante toxice, si nu prezinta un pericol de electrocutare sau inhalare de otravuri, poate fi folosit chiar si de copiii care se intorc acasa seara de la scoala, printre blocuri, sau pe drumuri unde haitele de caini sunt prezente. 
Ideal pt. postasi, biciclisti, joggeri, politisti, echipe de interventie, curieri, femei, batrani si persoane cu fobii de caini. 

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 26 aprilie 2012

Avantajele aspiratoarelor antiinsecte

Una dinte cele mai bune rezultate veti putea obtine cu distrugatoarele de insecte.
Aparatul  antiinsecte cu ventilator se caratecrizeaza prin: lumina speciala UV-A, care atrage puternic insectele zburatoare, ventilatorul absoarbe si se depun insectele intr-un colector aplicat in interiorul aparatului.

Aparatul antiinsecte cu Led UV este un aparat cu lampa UV si ventilator, care va ajuta in lupta cu insectele din gospodaria Dvs.

Aparatul anti insecte atrage si omoara insectele zburatoare instantaneu, fara durere si in mod igienic.
Insectele sunt atrase spre recipientul de colectare, unde ventilatorul le aspira, si insectele vor fi distruse prin electrocutare intr-un camp electric.Recipientul de colectare poate fi golit si curatat ori de cate ori este nevoie.
Aparatul antiinsecte este perfect izolat intr-o carcasa de plastic si nu exista nici un pericol de electrocutare pentru oameni sau animalele de casa.
Lumina nu e periculoasa pentru oameni sau animale de casa.
Avantaje ale aspiratorului antiinsecte cu led UV:
  • insectele sunt atrase catre lumina albastra si omorate de grilajul metalic aflat sub tensiune;
  • insectele sunt colectateigienic intr-un bazin aflat sub lampa;
  • eficient impotriva tuturor insectelor, precum muste mari sau medii, musculite, molii, tantari, albastrite, libelule, lacuste, purici, tauni, fluturi de noapte,;
  • aparat antiinsecte este ideal sa fie utilizat in camera copiilor, magazine, hoteluri, restaurante, ferme, industrie, servicii de sanatate, sali de expozitie, bucatarii etc.
  • consum redus de 3 W
Aparatul antiinsecte se alimenteaza cu ajutorul unui alimentator(inclus in pachet), la reteaua electrica de 230V AC – 50Hz, se porneste prin apasarea butonului ON/OFF in pozitia ON, cele 6 LED-uri vor lumina si vor atrage insectele zburatoare.
Aria de actiune a aparatului antiinsecte este de 10 mp.
Pretul aparatului antiinsecte este 140,47 Ron cu Tva.
   
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 25 aprilie 2012

Avantajele distrugatoarelor antitantari semiprofesionale

Distrugatoarele de insecte numite si sub numele de insect-killere, sau capcane insecte cu ultraviolete sunt ideale pentru spatiile publice sau zone de productie din industria alimentara sau farmaceutica. Insectele zburatoare care sunt atrase de lumina UV a lampilor, sunt electrocutate de grila de inalta tensiune
Sunt distrugatoare, aparate antitantari, portabile, cu aspect placut, proiectate pentru utilizare intr-un domeniu larg, incepand de la locuinte pana la sali de desfacere, in toate incaperile unde nu este dorita prezenta insectelor.
 
 
 
Distrugatoarele antitantari sunt de urmatoarele tipuri:

Aparat antitantari cu ventilator: lumina speciala UV-A atrage puternic insectele zburatoare, ventilatorul absoarbe si se depun insectele intr-un colector aplicat in interiorul aparatului.
 
Aparat antitantari cu tensiune: lumina speciala UV-A atrage puternic insectele si grilajul interior de tensiune inalta le omoara.
 
Aparat antitantari cu banda cu lipici: lumina speciala UV-A atrage intens insectele zburatoare care se aseaza pe banda cu lipici, se lipesc pe banda apoi mor. Banda cu lipici este imbinata cu feromoni (substanta hormonala), cara atrage la randul ei insectele.
Unul dintre aparate tantari de capacitate mare, face parte aparatul antitantari GC60W, care se bazeaza pe principiul de electrocutare a insectelor zburatoare.
 
Acest aparat tantari are aria de actiune de 350 mp.
Se recomanda in spatii deschise, cum ar fi locuinte, feme, hoteluri, birouri etc.
Se poate utiliza acest aparat tantari si in exterior, cu conditia sa fie ferit aparatul antitantari de umezeala.
Aparatul poate fi fixat de carligul aflat in partea superioara a acestuia, la o distanta de min. 1 – 1,5 metri de o alta sursa de lumina.
Puterea instalata a distrugatorului de insecte | aparatului anti-insecte este de 60W (trei lampi UV de 20 W fiecare).

Avantajele aparatului antitantari:
  • aparatul antitantari este poluant, nu degaja substante chimice sau mirosuri si este inofensiv pentru oameni si animalele de casa, nu polueaza aerul, solul sau panzele de apa freatica.
  • intretinerea usoara a aparatului antitantari
  • tuburile UV ale aparatului antitantari sunt de cea mai inalta calitate, sunt certificate IMQ si respecta cele mai stricte standarde de siguranta si calitate ale Uniunii Europene.
  • unghiul de propagare al aparatului antitantari este de 360º
  • este echipat cu plasa de protectie pentru accidente.
  • aparatul antitantari 3 x 20 W. este realizat din aluminiu.
Aparatul antitantari are o durata medie de viata de 5 ani.
Pretul aparatului antitantari este 384.79 Ron cu Tva.
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 24 aprilie 2012

Cum functioneaza distrugatorul antitantari GC30W?

Acest distrugator antitantari foloseste razele ultraviolete pentru atragerea insectelor zburatoare sensibile la lumina. Insectele sunt electrocutate la contactul cu reteaua de inalta tensiune.Acest distrugator antitantari se alimenteaza la curent electric.
Distrugatorul antitantari este recomandat sa fie utilizat  in spatii inchise si sa fie ferit de umezeala. 
Acest aparat antitantari nu este poluant, nu degaja substante chimice sau mirosuri si este inofensiv pentru oameni si animalele de casa.
Acest aparat antitantari GC30W poate fi fixat de carligul aflat in partea superioara a acestuia, la o distanta de min. 1 – 1,5 m de o alta sursa de lumina.
Arie de actiune a acestui aparat antitantari este de 90 m² – 100 m². 
 
Distrugatorul antitantari poate fi folosit in special in spatii inchise,  cu ar fi inlocuinte, ferme, spitale, birouri, hoteluri si baruri etc. oriunde exista posibilitatea de alimentare cu curent electric.
Aparatul antitantari este realizat din aluminiu.
Daca se utilizeaza aparatul antitantari in exterior – acest trebuie protejat in cazul ploilor.
 
Puterea instalata a distrugatorului antitantari este de 30W (doua lampi UV de 15 W fiecare).
Aparatul antitantari este echipat cu plasa de protectie pentru accidente.
Este important sa feriti distrugatorul antitantari de umezeala si de radiatii mari de caldura.
Distrugatorul antitantari are unghiul de propagare: 360º.
Aparatul antitantari are o durata medie de viata de 5 ani.
Pretul aparatului antitantari este194.95 Ron
   
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 23 aprilie 2012

Riscurile la care ne expunem atunci cand nu ne protejam impotriva tanţarilor

Tantarii se inmultesc in mlastini, lacuri sau in ape statatoare. Este ideal sa alegem locuri, pentru a petrece  timpul in aer liber, care sa beneficieze de o usoara briza, pentru ca tantarii nu pot zbura, cand bate vantul. Tantarii sunt atrasi de culori inchise si din cauza asta este indicat sa purtam haine deschise la culoare si sa nu folosim parfumuri cu un miros foarte intens. 

Inepaturile de tantari se manifesta prin inrosirea pielii si producerea unei umflaturi iritante. In anumite cazuri, se produc leziuni si infectii cauzate de infectarea prin scarpinare.
Copii sunt cei mai expusi pentru intepaturile tantarilor, deoacere au pielea subtire si vasele sanguine superficiale, usor de patruns. Copii nu pot suporta mancarimea si din cauza scarpinatului pot cauza rani mici.

Prin intepatura, unele specii de tantari ne pot transmite malaria, febra galbena si alte boli. 
La persoanele foarte sensibile, reactia depaseste mancarimea normala, mai ales daca sunt mai multe intepaturi si ranile cauzate se umfla si se generalizeaza starea de rau (urticarie, scaderea tensiunii sanguine, simptome gastrointestinale, hipertermie si soc anafilactic).
Inainte de a iesi pe terasa este bine sa luam masuri, de a ne proteja de tantari, care ar putea fi periculos. Folosind metoda de anihilare, avem siguranta de a scapa de tantari.

Isokat Aktiv este un distrugator profesional antiinsecte ofera o putere masiva de distrugere a tuturor insectelor zburatoare, acoperind o suprafata de 120 mp.
Aparatul antiinsecte este dotat cu doua lampi ultraviolete incluse, cu durata de viata de 8000 ore.
Acest aparat antiinsecte este potrivit pentru orice spatiu interior sa exterior, protejat de ploaie. Aceasta metoda de protectie antiinsecte este ideala pentru terase, gradini, restaurante in aer liber, balcoane,ferme, industrie, servicii de sanatate, sali de expozitie, bucatarii etc. 

Ultravioletele atrag toate tipurile de insecte zburatoare, cum ar fi muste, musculite, tantari, alte insecte zburatoare, inclusiv si puricii, fiind distruse prin electrocutare rapid, fara durere, in momentul cand insectele ating electrolizii sub tensiune. Insectele moarte nu sunt imprastiate in aer sau la sol. 
Aparatul antiinsecte actioneaza fara toxine si substante chimice, fara pericole pentru oameni si animale, fara poluarea aerului, solului sau a panzelor de apa freatice, fara zgomot si fara mirosuri neplacute.

Este recomandat sa nu utilizam aparatul antiinsecte intr-o priza amplasat in apropierea altor surse de lumina.

Eficacitatea aparatului antiinsecte este dovedita impotriva oricaror insecte, chiar si a celor mari. 

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 20 aprilie 2012

Rolul distrugatoarelor de insecte pentru combaterea tantarilor

Tantarii sunt o specie de insecte adaptata la mediul rural. Tantarii pot fi gasiti oriunde in lume, mai ales in zonele cu umiditate puternica.  La unele specii din categoria femelelor nu se produce maturizarea oualor fara consumarea mamifere. Dezvoltarea larvelor se va realiza in ape statatoare. Doare femelele inteapa, pentru maturizarea aparatului reproductiv si pentru producerea de oua, deoarece sangele oamenilor reprezinta un izvor de ptoteine.
Femelele sunt dotate cu un sistem senzorial complex pentru detectarea “donatorului de sange” care orienteaza insecta prin perceperea unor factori stimulatori. Femelele sunt atrase in special de umiditate, de culori, de caldura si de parfumuri intense.

Cum trebuie sa lupti impotriva tantarilor, pentru a evita neplacerile aduse de acest tip de insecte?

Tantarii iubesc anotimpul cald. Insa exista specii care rezista foarte bine si pe perioada iernii. Tantari supravietuiesc fara probleme iernilor blande, mai ales in zonele in care iernile au cu temperaturi ridicate (cum ar fi statul American Florida, de ex). Solutia ideala pentru combaterea tantarilor ar fi distrugatoarele de insecte.

Distrugatorul de insecte Isokat junior  acopera suprafata de 50 mp. Se poate folosi nu numai pentru combaterea tantarilor, ci si impotriva musculitelor, mustelor, puricilor. Atrage toate tipurile de muste, musculite, tantari, alte insecte zburatoare, insectele atrase de lumina ultravioleta (UV) fiind omorate prin electrocutare, rapid, fara durere. Insectele moarte nu sunt imprastiate in aer sau la sol.
Acest aparat tantari actioneaza fara toxine si substante chimice, fara pericole pentru oameni si animale, fara poluarea aerului, solului sau a panzelor de apa freatice, fara zgomot si fara mirosuri neplacute.



Acest aparat tantari functioneaza pe baza de inalta tensiune. Pentru combaterea tantarilor si insectelor zburatoare acest aparat tantari nu se introduce intr-o priza amplasat in apropierea altor surse de lumina.
Insectele zburatoare, care inoportuneaza si inteapa sunt atrase de lumina ultravioleta. Cand se vor apropia spre sursa de lumina, ele ating electrolizii sub tensiune si sunt omorate rapid si igienic. Aceasta tensiune nu prezinta pericol pentru om.

Consumul acestui aparat tantari este de 8W.
Dimensiuni aparat tantari: H = 285 mm, diametru 140 mm
Acest aparat tantari se poate folosi in interior si exterior.
Acest model de aparat tantari are o durata medie de viata de 5 ani.
Pretul acestui aparat tantari este 111.99 Ron cu Tva.

Isokat junior, acest aparat tantari poate fi utilizat acasa, in magazine, hoteluri, restaurante, ferme, industrie, servicii de sanatate, sali de expozitie, bucatarii, terase etc.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 19 aprilie 2012

Modalitate de alungare a vrabilor prin dispozitiv anti pasari cu ultrasunete

Vrabiile sunt printre cele mai cunoscute si mai frecvente pasari antropofile din preajma locuințelor.
Masculii au în general penajul mai colorat de un cafeniu patat pe spate. În rest domina culoarea cenusie cu dungi mai închise, femelele fiind de o culoare cenusie striata. Picioarele si gherutele lor sunt facute special pentru a se agata de crengi sau sarma, fire, cabluri. 

Vrabiile sunt într-un numar mare în regiunile mai joase, ajungând sa traiasca pe langa asezari omenesti si in regiuni muntoase. Sunt pasari sedentare.
Femela depune de trei ori pe an 4-5 oua albe patate. Ouale sunt clocite timp de 14 zile de ambii parinți.
Din pacate vrabiile sunt o specie foarte adaptabila si au invatat cu succes cum sa-si faca cuib in elementele de structura ale unei constructii.

Vrabiile se aduna adesea in stoluri mari pentru a hrana si locuri de dormit, forţând agresiv alte pasari din teritoriile lor. Vrabiile prefera sa-si faca cuiburi în locuri închise, cum ar fi mici obloane, conducte de drenaj, capriori sau metal ondulat.
Aceste pasari daunatoare, au in medie aproximativ 20 de pui pe an, permiţând ca numarul lor sa creasca rapid pana la nivelurile de infestare.

Vrabiile reprezinta o problema din ce in ce mai des intalnita in zonele urbane. Ele-si amenajeaza cu grija cuibul lor,  isi cresc cateva randuri de pui si gata.
Ele fac vara baie linistite in praf cu scopul de a scapa de paraziti, atat de simplu. rabiile sunt in general pasari-daunatoare galagioase mai ales atunci cand se aduna in stoluri. In afara zgomotului deranjant, problemele pe care le cauzeaza sunt des intalnite in unitati de preparare sau distributie de produse alimentare, unde gasesc locuri pentru cuib si hrana din abundenta.
 
Excrementele vrabiilor contin acid uric, care este foarte coroziv şi poate provoca pagube importante la metale si alte substraturi – daca “se cuibaresc” pe perioade lungi de timp. În plus, bacteriile, diverse tulpini de fungi şi ectoparaziţi gasiti în excrementele de vrabie şi materialele folosite la cuiburi sunt responsabile pentru o serie de boli grave, inclusiv histoplasmoza, encefalita, Salmonella, meningita, toxoplasmoza şi altele.In general, cu pasarile e greu de luptat, pentru ca sunt foarte adaptabile si foarte inteligente.
Exista totusi masuri care pot fi luate pentru minimizarea riscurilor si daunelor produse de vrabii. 

Iata solutiile anti pasari, care au intr-adevar efect scontat. 

Solutii eficiente anti pasari:

Prima masura pe care o poti lua, este sa transformi acest loc intr-unul cat mai neospitalier pentru ele, folosind un dispozitiv anti pasari care emite ultrasunete  de inalta si joasa frecventa, ce afecteaza sistemul nervos al vrabilor, acestea fiind foarte sensibile la unde ultrasonice. Acest dispozitiv anti pasari are  cinci moduri de functionare.
Dispozitivul anti pasari este dotat cu 3 LED-uri colorate, galben, rosu si verde, fiecaruia corespunzandu-i unul din cele 5 moduri de functionare.
  1. Mod ultrasunete + alarma + flash – LED galben
  2. Mod flash – LED verde
  3. Mod ultrasunete + alarma – LED rosu
  4. Mod flash la intervale de 30 de secunde – LED rosu intermitent
  5. Mod ultrasunete – LED verde intermitent
LED-urile frontale, foarte luminoase si puternice, sperie animalele, alungandu-le din raza de actiune acestui dispozitiv anti pasari.
Alarma puternica emisa de dispozitiv anti pasari poate fi auzita si de om,vrabii, caini, pisici, si are rolul de a speria daunatorul.

Indiferent de modul de functionare, acest dispozitiv anti pasari sesizeaza prezenta daunatorilor cu ajutorul unui senzor de miscare aflat in partea din fata a aparatului. Suprafata acoperita de dispozitiv anti pasari este de 70 mp.
Dupa o perioada mai lunga de timp in care se foloseste repelentul, pasarile se obisnuiesc sa evite zona si astfel nu vor mai aparea.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 18 aprilie 2012

Protejarea familiei de tantari

Nu este suficent un mediu de viata curat pentru a proteja bunastarea familiei tale. Trebuie sa va asigurati, ca nu are casa Dvs. daunatori.
Roinsectul se angajeaza prin metode inovatoare si eficente sa va ofere o gama completa de produse contra tantarilor si distrugatoare de insecte pentru a ajuta la protejarea familiei Dvs. de potentialele boli.

Spre deosebire de metodele traditionale, care pot contine substante chimice, toxice, produsele de la Roinsect sunt ecologice si se asigura, ca sanatatea familiei Dvs. sa nu fie compromisa in nici un fel.
Produsele noastre va ajuta impotriva tantarilor sa mentineti  casa curata si un mediu sigur.

Exista 3 tipuri de lumina UV:
  • UV-A-are efecte eritematoase (de tip inflamator)
  • UV-B-are efect bronzant (prin stimularea celulelor ce determina colorarea normala a pielii – melanocite)
  • UV-C-are efect distructiv asupra celulelor, determinand grave leziuni celulare si este deosebit de importante in dezinfectie si sterilizare.
UV-tip A  se afla intre spectrului de frecvente de 315 şi 400 nm şi este larg acceptata si utilizata in echipamentele de control al insectelor. 

UV-A este o lumina cu lungime de unda ultraviolete in intervalul 315 – 400 nm. Acesta este, de asemenea, numai impotriva radiatiilor UV- o lumina care este inofensiv pentru organismul uman si este dovedit a fi cele mai atractive pentru insecte şi daunatori.

Modelul Isokat blue impotriva tantarilor atrage insecte zburatoare cu ajutorul luminii ultraviolete, care vor fi electrocutate pe o grila metalica sub tensiune. Insectele zburatoare sunt prinse si eliminate in conditii de siguranta. Cand se indreapta tantarii spre sursa de lumina, ei ating electrolizii sub tensiune si sunt omorate rapid si igienic.

Aceasta tensiune nu prezinta pericol pentru om. Utilizarea acestui aparat impotriva tantarilor este sigura si nu contine substante chimice sau toxice. Consumul redus de energie al aparatului contra tantarilor asigura o solutie accesibila de a scapa de insectele zburatoare iritante.
Aparatul contra tantarilor se utilizeaza in interior sau exterior fara sa fie expus la intemperii directe cum ar fi soare excesiv, ploaie, ideal pentru terase de mici dimensiuni prin jurul casei.
Aparatul impotriva tantarilor se introduce in priza si combate insectele zburatoare, nu se introduce intr-o priza amplasat in apropierea altor surse de lumina.
 
Se recomanda agatarea aparatului contra tantarilor la o distanta de 1,5 m pana la 3 m deasupra solului.
Pretul de vanzare al aparatului impotriva tantarilor este 62.22 Ron cu Tva. Aparatul impotriva tantarilor va asigura protejarea suprafetei de 20 mp.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 13 aprilie 2012

Lupta impotriva tantarilor in natura

Tantarii reprezinta una din cele mai mari probleme aduse de anotimpul calduros. In afara faptului, ca intepaturile de tantari sunt inestetice si neplacute, ele sunt si periculoase, avand in vedere faptul ca aceste insecte sunt posibil purtatoare ale unor boli.
Problema tantarilor nu ne da pace, mai ales, cand ne relaxam vara in natura.

Pe tot sezonul verii sa ne alcatuim mereu o vestimentatie sau o nutritie impotriva tantarilor, este lipsit de sens.
Pentru ca nu putem lua cu noi distrugatoarele de insecte, cand ne plimbam in parc devine util un dispozitiv portabil impotriva tantarilor, care indeparteaza tantarii prin emiterea ultrasunetelor.
Acest breloc impotriva tantarilor alunga tantarii prin emiterea de sunete de inalta frecventa, care afecteaza sistemul nervos al tantarilor si le tine la distanta.
Suplimentar are si LED de iluminare, clips de centura si port-chei.
Zona de acoperire pentru ultarasunetele emise este o raza de 6m.
Nivel zgomot: 50 dB.
Emiterea ultrasunetelor este imposibil sa-l auzim cum functioneaza, dar indeparteaza toti tantarii din jur.

Acest produs impotriva tantarilor se alimenteaza cu 3 baterii de AG13.
Acest breloc impotriva tantarilor are dimensiuni mici, este usor de agatat la chei sau de alte obiecte, fara sa folosesti sprayuri.
Utilizarea acestui breloc impotriva tantarilor este usor si complet inofensiv pentru oameni sau animale de companie.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 12 aprilie 2012

Solutii repelente pentru tantari

Tantarii sunt cele mai neplacute creaturi, reusind sa streeze pe toata lumea cu intepaturile lor. Unii oameni sunt pur si simplu atragatori pentru tantari. Exista 300 de compusi emanati de corpul uman, unii avand capacitatea de a respinge tantarii, altii atragandu-i, in functie de mirosul si  secretiile fiecarei persoane in parte.  Din pacate nu putem schimba felul in care ne-am nascut si va trebui sa apelamla alte mijloace contra tantarilor.

Cea mai eficenta solutie contra tantarilor este dispozitivul cu ultraviolete, care electrocuteaza insectele
Contra tantarilor din camera, in cazul in care nu aveti plase la geamuri, puteti folosi cu incredere aparatul Isokat mini, care acopera suprafata de 20 mp.


Acest dispozitv contra tantarilor este un distugator compact de insecte cu minitub fluorescent-UV si are pretul de vanzare 61.98 Ron cu Tva.
Aparatul contra tantarilor se alimenteaza direct in priza 230V/50Hz. Acest aparat contra tantarilor are dimensiuni reduse si un consum insesizabil de 1W.
Nu se recomanda amplasarea aparatului contra tantarilor sa fie aproape de o alta sursa de lumina, se recomanda o distanta min. 2-3 m. Efectul este sesizabil din prima zi de functionare a aparatului contra tantarilor.

Pentru efect maxim al aparatului contra tantarilor se recomanda lumina stinsa pentru atragerea insectelor de tubul fluorescent UV al aparatului contra tantarilor.
Aparatul contra tantarilor functioneaza pe baza de inalta tensiune. Aparatul Isokat contra tantarilor se introduce in priza si indeparteaza insectele zburatoare.

Tantarii sunt atrasi de lumina ultravioleta. Cand se indreapta spre sursa de lumina, tantarii ating electrolizii sub tensiune si sunt omorate rapid si igienic. Aceasta tensiune nu prezinta pericol pentru om.
Acest aparat contra tantarilor este ideal pentru eliminarea mustelor si a tantarilor din camera dumneavoastra.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 11 aprilie 2012

Combaterea tantarilor cu ajutorul dispozitivului fix si mobil

Muscaturile de tantar reprezinta un pericol pentru sanatatea noastra, nu doar un disconfort trecator.
Drept urmare, in plin sezon estival, trebuie sa ne pregatim pentru atacul tantarilor cu aparate pentru combaterea tantarilor.
Spre sfarsitul lunii aprilie si mai adultul tantar depune ouale, cand temperatura apei depaseste 10ºC; generatiie din primavara si vara se succed la fiecare 15-20 zile, in functie de temperatura apei. Dezvoltarea larvelor se realizeaza in ape statatoare.

Pentru protectia noastra, putem utiliza aparate portabile  cu ultrasunete pentru combaterea tantarilor.
Modelul recomandat contine un dispozitiv pentru combaterea tantarilor economic, ecologic, care trebuie doar alimentat de la reţea şi unul mobil pentru combaterea tantarilor, care genereaza ultrasunete pentru indepartarea tantarilor.

Dispozitivul  fix pentru combaterea tantarilor  de culoare gri, cu dimensiuni reduse, este prevazut cu un bec de culoare rosie pentru verificarea functionarii corecte, care in momentul punerii in priza se va aprinde si va servi doar pentru interior. Raza de actiune a aparatului fix pentru combaterea tantarilor este de 30 mp. Frecventa de lucru a aparatului pentru combaterea tantarilor este de 7kHz. Aparatul fix pentru combaterea tantarilor se alimenteaza la  220 V 50Hz ( putere consumata aprox. 0,8 W )
Aparatul portabil pentru combaterea tantarilor  functioneaza cu baterie de 1,5V Tip. AA ( functionare de aprox. 1 an de zile ) si raza de actiune este de 2-3 mp in aer liberi, cu o eficienta maxima in mediul urban.
Sunetele de inalta frecventa indeparteaza tantarii din vecinatatea dispozitivelor pentru combaterea tantarilor.
Sunt aparate ecologice pentru combaterea tantarilor, care nu folosesc substante chimice care ar putea fi periculoase pentru copii sau pentru animale de companie.
Eficienta aparatului pentru combaterea tantarilor nu este imediata, ci se va vedea in scurt timp.
Inofensiv pentru oameni, pasari, animale şi mediul inconjurator
    
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 10 aprilie 2012

Exterminarea gandacilor de bucatarie cu solutii non toxice Fendona

Se incapataneaza sa ne ocupe spatiul personal. Omori unul, noaptea te trezesti in chiuveta cu inca zece. Scoti bluza preferata din dulap, dar dupa ea vezi ceva miscand. Este el, gandacul de bucatarie, insotit mereu de prieteni si descendenti. Cum scapam de acesti vizitatori inopinati?

1. Curatenia

Unul din cei mai importanti pasi in eradicarea acestei probleme contra gandacilor este cel al curateniei. Nu mai tineti vasele nespalate in chiuveta pana se fac cat un munte. Nici gunoiul nu trebuie lasat mai mult de 48 de ore.
Utilizati aspiratoare cu saci de unica folosinta si aruncati-i imediat cum ati terminat curatenia. Nu folositi niciodata matura, deoarece veti ajuta la raspandirea oualor in intreaga casa.
Nu este necesar sa riscati. Gandacii de bucatarie se inmultesc si se dezvolta rapid. Unul este suficient.
Trebuie facuta constant o curatenie generala, insotita de miscat mobila si uitat prin toate ungherele. Un lucru cunoscut este ca focarele de inmultire sunt bucataria si baia. O solutie este si punerea de gresie si faianta, una mai scumpa cei drept, dar care da rezultate in 90% dintre cazurile celor cu apartamente nerenovate.
Pe de alta parte, apartamentul trebuie izolat cat se poate de bine. Pana si la aerisirea de la baie ar fi buna o plasa de tantari. Foarte important de acoperit sunt gaurile din jurul tevilor si pana la urma orice alte zone prin care comunicati cu vecinii sau cu exteriorul. Daca dupa izolare urmeaza o exterminare bine facuta, teoretic, gandacii nu mai au de unde sa apara.

2. Exterminarea cu solutii antigandaci non toxice

Prietenii v-au povestit ca nu puteti scapa de gandaci decat cu Regent (folosit impotriva gandacilor de Colorado)? Luati-va gandul! Este interzis de ceva timp de Uniunea Europeana si daca nu cunoasteti pe cineva care isi permite sa va dea din stocul propriu, atunci la farmaciile veterinare nu il veti mai gasi.
Majoritatea substantelor de acest tip sunt toxice, asa ca dupa ce le-ati dizolvat, cel mai probabil in apa pusa intr-o sticla de solutie de curatat cu pulverizator, trebuie avuta mare grija la aplicare. Vaporii va pot scoate din casa in cateva secunde, iar gandacii pe care i-ati speriat in zona in care ati apucat sa dati se vor refugia in restul locuintei.

Aveti la dispozitie doua modalitati contra gandacilor de bucatarie si anume:
1. folosirea insecticidelor contra gandacilor, care ii omoara rapid
2. utilizarea unui aparat ultrasunete gandaci menita sa tina gandacii ajunsi la maturitate la distanta.

In cazuri de infestare majora se recomanda utilizarea celor 2 metode contra gandacilor in paralel.
Folosirea insecticidului contra  gandacilor va scapa de problema rapid, insa ofera o protectie de 60 – 90 de zile dupa care reinfestarea poate sa apara. 
Trebuie sa intelegeti ca gandacii au un cilcu de dezvoltare de cateva luni pana ajung la maturitate sexuala cand ajung sa fie afectati de ultrasunete generate de aparat ultrasunete gandaci. Asadar, folosirea insecticidelor este obligatorie, insa gandacii au ajuns in locuinta Dvs. de undeva, si prin acel punct de acces vor continua sa revina. Daca utilizati aparatul cu ultrasunete acestia nu vor gasi un loc placut unde sa stea si sa se inmulteasca si se vor retrage prin locul pe unde au intrat. De obicei aceste zone sunt caile de aerisire, spatiile dintre tevi, ventil de scurgere si alte spatii goale din pereti.
Nu va recomandam sa achizitionati un aparat ultrasunete gandaci in cazul unei “invazii” de mai mare amploare si sa continuati sa vedeti gandaci, pentru ca asa se va intampla. Din ouale depuse vor continua sa iasa alti gandaci, care pana ajung la maturitate nu sunt afectati de ultrasunete emise de aparat ultrasunete gandaci .

Achizitionati un insecticid Fendona.
2 fiole Fendona (1 cutie * 27,50 lei) de cate 10 ml
 
Fendona 15SC combate insectele( tantari si insecte taratoare)  prin actiune de contact si ingestie.
Eficacitatea sa deosebita este data de faptul ca substanta activa formeaza particule care se lipesc de corpul gandacilor , furnicilor, puricilor si a altor daunatori. Substanta activa din aceste particule este absorbita prin contact provocand iritarea insectelor in urmatoarele 5 minute.
Cand insecta incearca sa inlature aceste particule vine de fapt in contact cu si mai multa substanta urgentand procesul de absorbtie. Poate provoca efectul de soc in mai putin de 30 de minute dupa care moartea insectelor surviene in decurs de 24 de ore.

3. Cum se face aplicarea?

Aplicati amestecul de 20 ml intr-un litru de apa intr-o sticla de solutie de curatat cu pulverizator si aplicati in toate zonele ascunse ale camerelor, in spatele dulapurilor de bucatarie, in cuptorul aragazului, pe pardoseala, sub pat, intre elementii caloriferului, dupa biblioteci si chiuvete. Incearcati sa nu omiteti nicio zona, deoarece este posibil sa fi protejat o fericita familie de gandaci.
O solutie contra gandacilor este sa va acoperiti bine fata cu un prosop umezit, pe care sa il legati strans, in asa fel incat sa nu inspirati direct vapori, pe nas sau pe gura.
Dupa ce aplicati insecticidul contra gandacilor trebuie sa aerisiti locuinta aproximativ 2 ore.

4. Utilizarea unui aparat ultrasunete gandaci

 
Achizitionati cel putin 2 aparate cu ultrasunete 6 RC. Avem  o promotie 2 aparate la 100 lei. Fiecare aparat ofera o protectie contra gandacilor pentru 20 mp.
Problema cu ultrasunetele este ca nu se propaga prin pereti. Ideal ar fi nevoie de un aparat ultrasunete gandaci pentru fiecare incapere.
Important este sa aveti un aparat in bucatarie si unul intr-o zona care sa permita propagarea ultrasunetelor intr-un spatiu cat mai mare. De ex. pe hol, undele vor ajunge si in camere daca usile sunt lasate deschise.
detalii despre produs:
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

luni, 9 aprilie 2012

Ce solutii purici sa alegem?

Puricii sunt niste insecte (1.5 – 3.3 mm lungime) foarte agile, de obicei de culoare inchisa (de exemplu, puricii de pisica sunt colorati intr-o nuanta de rosu-brun sau maroniu). Aceste insecte sunt lipsite de aripi, cu aparatul bucal de forma tubulara, adaptat la hranirea cu sange de la gazdele lor. Picioarele lor sunt lungi, iar perechea posterioara este bine adaptata pentru sarituri: un purice poate sari pe verticala pâna la 18 cm, iar pe orizontala pâna la 33 cm.
 Aceasta reprezinta aproximativ de 200 de ori lungimea propriului lor corp, facand ca puricele sa fie printre cei mai buni saritori dintre toate animalele cunoscute (in raport cu dimensiunea corporala), al doilea doar dupa broasca-saritoare.

Purice vazut la microscopul electronic
 
 
Potrivit unui articol din revista Science News”, cercetatorii de la Universitatea Cambridge din Anglia au aratat ca puricii sar de la incheietura “tibiae – tarsi” (echivalentul piciorului insectei) si nu de la “trochantera” (soldul) sau de la genunchi. Cercetatorii si-au expus concluziile studiului in The Journal of Experimental Biology din 1 martie 2011.
S-a facut cunoscut faptul ca puricii nu folosesc puterea musculara, ci energia stocata intr-o proteina numita resilina, iar cercetatorii s-au folosit de tehnologie video de mare viteza si de modele matematice pentru a descoperi unde, de fapt, are loc actiunea care creeaza efectul de arc. 
 
Corpurile lor sunt aplatizate pe verticala (in termenii anatomiei umane), fapt care permite deplasarea cu usurinta printre firele de par sau penele de pe corpul gazda (sau in cazul oamenilor, pe sub haine).
Corpul puricelui este greu, lucios si acoperit cu multe fire de par scurt si tepi, indreptate inapoi, care il ajuta, de asemenea, sa se deplaseze pe corpul-gazda. Corpul greu al puricelui este capabil sa reziste la o presiune mare, probabil aceasta este o adaptare pentru a supravietui la incercarea de a fi eliminat prin zdrobire sau zgarieturi. 
 
Strangerea cu putere intre degete, este, in mod normal, insuficient pentru a ucide un purice. Este posibil sa il elimini prin lipirea/prinderea individuala cu banda adeziva sau cu ceara de albine topita, sau prin rularea brusca a acestuia intre degete pentru a-l anihila, strivindu-l apoi cu unghiile. De asemenea, puricii pot fi inecati in apa si nu pot supravietui contactului direct cu insecticid pentru purici, care se gasesc in comert.
Puricii depun oua, albe, de forma ovala, mai usor vizibile cu ajutorul unei lupe. Larva este mica, palida, are peri care acopera trupul de asemanarea viermelui, nu are ochi, si are aparatul bucal adaptat la mestecat. Larva se hraneste cu diferite materiale organice, in special fecale de purici maturi. Dieta puricilor adulti consta exclusiv din sange proaspat, in faza pupala, larva este inchisa intr-o matase, ce acopera coconul.
 
Zonele corporale preferate de purici pentru a se hrani sunt, in general, gleznele si picioarele. Reactia imediata consta in aparitia unei zone mici, de consistenta mai tare, colorata in rosu. Puricii produc mancarimi de piele, datorate substantelor toxice pe care le elibereaza in fluxul sangvin al victimei dar pot cauza si alergii severe si, in cazuri mai grave, anemie, infestare cu viermi intestinali sau afectiuni stomacale. Iritatiile si senzatiile neplacute de mancarime dureaza de la cateva minute pana la ore sau chiar zile.
 
Cum putem evita puricii si sa gasim cea mai buna solutie purici?

 
Cel mai eficient mijloc de antipurici consta in mentinerea curateniei, a igienei corporale si amplasarea unui aparat cu ultrasunete antipurici.
Daca ai fost intepat de purici poti sa folosesti unguente si solutii ce contin substante antihistaminice sau hidrocortizoni sau pe baza de calamina, impotriva mancarimii si iritatiilor.
In cazul locuintelor invadate de purici, unul dintre cei mai eficienti dusmani este aparatul antipurici Vario Blister 76,00 RON cu TVA.
Dupa conectarea aparatului antipurici la reteaua electrica, acesta emite unde ultrasonice sunet care va alunga puricii din aria de acoperire.
 
Acest aparat antipurici actioneza impotriva lor prin emisia de semnale acustice cu frecvente reglabile manual in functie de tipul de daunatori: pozitia A pentru purici 7 kHz
Aparatul antipurici acopera suprafata de 40 m² în spatii închise. Pentru eficenta in  combatere purici, va recomandam folosirea acestui aparat antipurici, in fiecare camera, pentru a stopa infestarea lor.
Aceasta solutie purici actioneaza fara substante chimice, fara pericole pentru oameni, animale si mediul inconjurator.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

vineri, 6 aprilie 2012

Cum sa amplasam aparatele antigandaci intr-un apartament cu 2 camere?

De-a lungul timpului, omul si-a creat o biocenoza proprie – influentata de activitatea economica a omului, in ea a introdus animalele domestice, dar fara voia lui au patruns aici si alte elementele sinantrope. Din aceasta categorie, pentru a enunta doar vietuitoarele cele mai cunoscute, fac parte : mustele, sobolanii, soarecii si gandacii de bucatarie.
Specia gandacilor de bucatarie este foarte bogat (aproximativ 3 500), insa majoritatea acestora traiesc in tarile calde. In casele noastre s-au asociat doua dintre ele, si anume: gandacul galbui-roscat (Blattella germanica)  si gandacul negru (Blatta orientalis).
 
 
Adultii speciilor amintite se deosebesc cu destula usurinta, prin faptul ca, pe linga diferenta de culoare,  gandacul galbui-roscat prezinta doua dungi longitudinale, de culoare mai inchisa, pe pronot (scutul toracal intre cap si aripi), si aripile bine dezvoltate, in timp ce la gandacul negru aripile sant prezente numai la masculi – si aici scurtate -, nedepasind capatul posterior al abdomenului, la femela fiind reduse la niste solzi. Pentru deosebirea stadiilor lor de dezvoltare – larvele -, care seamana cu adultii, avand doar dimensiuni mai reduse, aripile nu pot fi luate in consideratie, deoarece inca nu s-au dezvoltat.

Ambele specii iubesc caldura, umezeala si intunericul; surprinsi de lumina, ei nu zboara,  ci  fug,  cu  viteza,  catre  cel  mai apropiat ascunzis. Corpul lor turtit favorizeaza adapostirea in cele mai inguste crapaturi.
In gospodariile noastre gandacii de bucatarie se cuibaresc de preferinta in bucatarie si baie, in preajma instalatiilor cu apa calda sau a altor surse de caldura, precum compresoarele din spatele frigiderelor, pe sub mobilier, in spatele cazii, a chiuvetelor, in spatiul format de sipci intre perete si podea, in spatele placilor de faianta, mai ales cand exista crapaturi libere intre ele etc.
Intre cele doua specii de gandaci exista si diferente de comportament. Gandacul galbui-roscat este o specie cataratoare, fapt care explica larga sa raspandire pe verticala. Canalele cu instalatii tehnice si cele de ventilatie, apartinand cladirilor cu mai multe etaje, faciliteaza raspindirea lor.
 Gandacul negru prefera, in schimb, plimbarile pe orizontala, fiind intalnit mai frecvent in subsoluri, partere, depozite etc.
 
Datorita acestei comportari poporul il mai numeste gandacul brutariilor.
Regimul lor alimentar este omnivor; astfel, nu exista o preferinta pentru o hrana anumita. In locuri mai uscate se observa optiunea pentru alimentele suculente.
Mananca orice, chiar si urmele de ulei de pe pereti.
In cazul in care infestarea este minora, va recomandam folosirea unui aparat gandaci, care emite ultrasunete, de inalta frecventa peste 20.000 hertzi, care ii afecteaza sistemul lor nervos si cel auditiv. Acestia vor fi nevoiti sa paraseasca zona acoperita de aparat, fiind constant bombardati cu aceste unde ultrasonice. In cazul, in care detineti un apartament cu  2 camere recomandare noastra este sa amplasati cate un aparat gandaci in bucatarie,  in baie si in camera.
 
 
 
Daca bucataria Dvs. este legata cu holul, (asa cum apare in poza) si depaseste suprafata de 20 mp, este nevoie sa utilizati un aparat gandaci, care are capacitate de a acoperi o suprafata mai mare. Va informam ca suprafata acoperita de un aparat gandaci chiar daca este mai mare, decat suprafata unui apartament poate fi afectata, din cauza ca ultrasunetele emise de aparat gandaci nu trec prin pereti sau obiecte solide, va informam ca suprafata acoperita de aparat, care este de aproximativ 120mp, poate fi afectata. 
 
 In cazul nostru am folosit 11 RC-aparat gandaci pentru 120 mp, pentru a patrunde ultrasunetele in bucatarie si hol. Aparatul se pozitioneaza pe o suprafata plana, fara insa sa ii obturati boxa situata pe panoul frontal cu niciun obiect solid.
In baie se poate aseza un aparat gandaci portabil, care functioneaza cu  baterie (4×1.5V AA), deoarece montarea prizei este interzis sin cauza umiditatii si riscului de electrocutare. Acest aparat gandaci acopera suprafata de 20 mp.
In zona camerei puteti amplasa un aparat gandaci 6 RC pe priza, care  alunga gandacii din aria de acoperire, aigurandu-va astfel confortul dorit.
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

joi, 5 aprilie 2012

Cum ii afecteaza pe cainii fara stapan aparatele cu ultrasunete ?

Cainii fara stapan, pot fi purtatori de boli grave, uneori chiar mortal, exemplu fiind virusul turbarii.
Cainii maidanezi au pus stapanire pe marile orase.
 
 
Strazile au devenit locul in care isi fac veacul haite de caini fara stapan. Conform unor studii realizate de asociatii de protectia animalelor, in Bucuresti salasluiesc aproape 30.000 de caini ai strazii, iar in fiecare zi se nasc 100 de pui.
Datorita prezentei tot mai frecvente in zonele rezidentiale a cainilor comunitari si a pisicilor se cere o solutie pentru a evita problemele si pericolele aparute odata cu acestia. Solutia ideala este utilizarea unui aparat anti caini pentru alungarea cainilor maidanezi.
Unul dintre simturile cele mai dezvoltate cainelui este simtul auzului, care le permite sa auda frecvente mai inalte.
 
Dispozitivele noastre de anti caini sunt calibrate pentru a emite frecvente pe care le pot auzi, in scopul de a le instrui (nivelurile utilizate au fost aprobate de catre societatile de protectie a animalelor).
Atunci cand aparatul este in mod de lucru, ultrasunetele emise de aparat anti caini, nu pot fi percepute de urechea umana si aparatul pare a fi complet silentios.
Cainii le pot auzi, cu toate acestea, provocandu-le ultrasunetele acestui aparat anti caini o senzatie de neplacere fara a le cauza probleme fizice sau psihice. Utilizarea unui aparat anti caini este o metoda practica si igienica de a mentine cainii nedoriti departe de Dumneavoastra, fara utilizarea pesticidelor sau produselor chimice. 

Aparat anti caini cu ultrasunete pentru indepartarea cainilor portabil SC 35 emite sunete cu o frecventa intre 20 si 25 kHz, care sunt auzite de caini.
Pentru aceast aparat anti caini trebuie directionat direct inspre cainele in cauza.Acest aparat anti caini se alimenteaza cu o baterie de 9V.
Emitator de ultrasunete acestui aparat anti caini  indeplineste doua functii: alunga cainii agresivi si ajuta la dresajul cainilor de companie. Cainele poate receptiona ultrasunetele emise de aparat anti caini pana la o distanta de 7m, in functie de auzul si varsta acestuia.
 
 
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

miercuri, 4 aprilie 2012

Combaterea cartitei cu Solar Diamond

Cartitele cauzeaza pagube serioase in gradinile noastre.
Cartitele sunt animale de padure, ce traiesc preponderent in natura dar, dat fiind restrangerea ariei de viata precum si capacitatea lor dezvoltata de adaptare vor putea coloniza cu usurinta zonele rezidentiale. Din moment ce ei au nevoie de o retea de tunele pentru a supravietui, cu cat sunt lasati sa-si dezvolte mai bine reteaua de comunicatii subterane cu atat vor fi mai greu de controlat si de combatut.

Poate face daune adevarate, sa distruga iarba si covoarele de flori. S-a adaptat exceptional la viata subterana.
Cartita este activa atat ziua cat si noaptea; sapa neancetat galerii si cauta hrana.
Galeriile cartitei se afla la adancimi diferite, uneori aproape de suprafata solului, alteori la 70 de cm adancime.

Combaterea  cartitei:
Pentru alungarea cartitei va recomandam  aparatele, care emit vibratii. Undele de frecventa joase (tip bass) se propaga cu usurinta prin obstacole solide, si fac ca cartita sa paraseasca spatiul respectiv.

Aparat impotriva cartitelor Solar Diamond , albastru 


 
Aparat impotriva cartitelor  Solar Diamond, alunga cartitele si alte rozatoare din sol prin emiterea de vibratii cu frecventa de 400+/-50 Hz timp de 2 secunde, la intervale de 25 de secunde. Acest dispozitiv impotriva cartitelor  alunga nu numai soareci de camp , ci si cartite.
Deoarece aceste vibratii emise de aparat impotriva cartitelor  sunt insuportabile pentru rozatoare, deja dupa cateva zile ele migreaza catre alte regiuni. Alte animale folositoare nu sunt afectate de frecvente.
In urma producerii in aer liber a unor vibratii speciale emise de aparat impotriva cartitelor a fost determinata o arie optima de actiune de aproximativ 700mp.
Aceasta arie de actiune a aparatului impotriva cartitelor  poate varia in  functie de consistenta solului.

Aparatul impotriva cartitelor  poate fi utilizat in gradini, terenuri agricole si alte zone in aer liber unde habiteaza rozatoare.
Elementele deosebite de tehnica electronica impreuna cu modulele solare performante asigura o functionare stabila si in conditii de lumina slaba.
Aparatul impotriva cartitelor este de culoare albastra, aproximativ 40 cm lungime.
Aparatul impotriva cartitelor  se ingroapa in pamant 3/4. In cazul unui teren mai tasat, se face o gaura – pilot, iar dupa introducerea aparatului se taseaza pamantul in jurul acestuia.
In lipsa totala a lumini, aparatul impotriva cartitelor  functioneaza 7 zile.

Date tehnice:
Alimentare: modul solar,asistata de 1 acumulator (AA) tip Ni-MH, 1,2 V, 850 mA.
Aria de actiune: 700 mp, in functie de consistenta solului
Frecventa de lucru : 400+/-50 Hz
Carcasa : rezistenta la apa si intemperii.
Garantie: – pentru persoane juridice: 12 luni
              – pentru persoane fizice: 24 luni
Produs in Germania.
Cod produs : 70020
Aparatul impotriva cartitelor are o durata medie de viata de 5 ani.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.