miercuri, 10 aprilie 2013

Cele mai disgratioase boli transmise omului de catre sobolani si soareci

Soarecele de casa este unul dintre cele mai suparatoare si importante rozatoare din punct de vedere economic din Romania. Soarecele de casa este deosebit de bine adaptat pentru a trai pe tot parcursul anului in unitati alimentare, case si alte structuri. Proprietarii de case sunt in special susceptibili de a observa soareci in timpul lunilor de iarna, ca urmare a activitatii acestora de migrare in cautare de caldura, hrana si adapost. Soarecii, o data instalati in casa, pot fi extrem de dificil de controlat. Denumirile de sobolani si soareci nu sunt, de fapt, clasificari stiintifice.

ratsAceste cuvinte sunt nume comune pentru rozatoarele care se aseamana la vederea cu ochiul liber. Termenul de soarece este folosit pentru a descrie rozatoare mici, cu cozi lungi si subtiri. Precum si in cazul sobolanilor, exista multe specii de rozatoare numite soareci, care pot sau nu pot fi strans legate intre ele: soareci de casa, soareci berc, soareci de camp, soareci de campie, soareci de padure, soareci mici de padure, soareci pitici, soareci scurmatori, soareci de zapada, etc. Acesti soareci sunt transportatorii multor boli.

Exista unele dintre cele mai disgratioase boli transmise omului de catre sobolani si soareci.
    Ciuma – Aceasta este raspandita de sobolani si soareci prin intermediul puricilor orientali.
    Salmoneloza (intoxicatii alimentare acute) – este cauzata de o bacterie, care se poate dezvolta in sistemul de canalizare, fose septice, gunoaie si in alte medii. Aceasta traieste, in principal in excrementele de sobolani si soareci.
   Febra de la muscatura sobolanului este cauzata de o bacterie care traieste in saliva sobolanului si soarecelui. Ea cauzeaza gripa care poate dura cateva zile si este uneori chiar fatala.

Magazin.anti-daunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

marți, 2 aprilie 2013

Prezenta rozatoarelor in timpul toamnei si iernii

Cel mai frecvent, rozatoarele mici se gasesc in cadrul structurilor toamna si iarna.
Soarecii si sobolanii sunt mentionati in continuare rozatoare (denumirea vine din cuvantul latin ”rodere” si are semnificatia “nevoia de roadere”). Nevoia lor de a roade constant este necesara pentru a controla dimensiunea dintilor incisivi (din fata). Dintii lor incisivi se dezvolta puternic, din cauza lipsei caninilor. Soarecii pot mesteca orice care sa fie mai moale decat dintii lor. Dintii soarecilor pot creste pana la 5 centimetri pe an. Ei isi indreapta, de multe ori, instinctele distructive inspre conducte, materiale de constructii structurale, cabluri electrice. De aceea ei sunt cauzele numeroaselor incendii. Soarecii sunt crescatori prolifici, reproducand de la sase la zece pui pe tot parcursul anului.

ratsSoarecii sunt creaturi nocturne si sunt rareori vazuti de proprietar. Atunci, cand doar cativa soareci sunt prezenti in casa, s-ar putea observa unele excremente sau auzi apoi rozaind, pe timp de noapte. Dupa care urmeaza inmultirea lor, incepand traversarea lor rapida pe podea noaptea tarzie. In timpul zilei daca vedeti rozatoare in casa, inseamna o infestare cu rozatoare, de un grad crescut.

Cea mai mare pierdere economica nu se datoreaza faptului ca soarecii mananca mult, ci din cauza daunelor sau contaminarilor ce trebuiesc eliminate. Produsele alimentare, hainele, mobilierele, cartile si alte obiecte de uz casnic, multe sunt contaminate de excrementele si urina lor sau deteriorate prin roaderea lor. Soarecii de casa rod cablajele electrice, astfel provocand incendii, stricaciunea congelatoarelor, uscatoarelor de haine si altor aparate. In case, pe langa foc, prejudiciul real sau daunele create de soareci inseamna contaminare. Rozatoarele sunt, de asemenea, vectori ai bolilor umane, acestea sunt incontinente si, prin urmare, locurile pe unde calatoresc ele sunt urat mirositoare, excrementele si blana lor vor contamina suprafetele de preparare ale alimentelor si ale produselor alimentare. Soarecii, de asemenea, transmit boli cum ar fi infectia cu salmonella, Rickettsialpox (boala infectioasa provocata de o bacterie rickettsia) si coriomeningita limfocitara, iar expunerea la fecalele soarecilor poate provoca astm omului.

Magazin.antidaunatori este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.