joi, 22 august 2013

Transformati casa intr-o zona fara muste

deratizareSalubritate
Muștele se hrănesc din descompunerea materiei organice, care include produsele alimentare, plantele, decupajele de iarbă, și gunoaiele de grajd. Probabil nu puteți să țineți mustele în afara casei - nu 100% dintre ele, oricum - dar puteți fi siguri că bucătăria, camera pe care o utilizați și zona de gunoi nu sunt un bufet "all-you-can-eat" pentru toți acești vizitatori nedoriți. Curățați temeinic și frecvent. In cazul muștelor, eliminarea surselor de alimentare este o dificultate pentru procreere.

Capcane
O varietate de capcane lipicioase sunt pe piață, care sunt, de obicei, fără insecticide. Atunci când o insectă, in timpul zborului, atinge suprafața adezivă, va fi prinsă. Aceste produse pot fi agățate sau plasate în case, birouri, întreprinderi, hambare sau afară, în apropierea gunoaielor si gropilor de grăsime.

Dintre capcanele antimuste comercializate de noi va prezentam o capcana muste eficenta care poate colecta muste si in acelasi timp și viespi.
Prin efectul ei de ademenire si continutul ei de sex-feromon capcana muste  Bio Stop atrage si colecteazã  un  număr mare de viespi si  muste într-o maniera care protejeazã mediul  înconjurator cu o eficacitate ridicata.
Aceasta capcana muste este potrivită pentru case, gradini, piețe, magazine de carne, de fructe și legume, zone viticole sau în orice alt loc în care un număr mare de viespi si muste cauzează probleme.


Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

miercuri, 21 august 2013

Substante interzise din insecticide

Mulți oameni au o reacție negativă la cuvântul "pesticide", de obicei, din cauza a ceea ce am auzit despre produse sintetice care nu au fost utilizate în ultimii 20-40 de ani. (În mod ironic, aceiași oameni presara doua pesticide puternice deasupra alimentelor lor: sare și piper - care au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a controla buruienile, respectiv insectele) Tehnicienii de combatere a dăunătorilor răspund frecvent la întrebări, dar cele mai frecvente întrebări sunt cele referitoare la pesticide:

Ce fel de substanta, insecticid pulverizez?
Acest lucru este sigur pentru copii / animalele de companie / plantele mele?
Îmi face rău dacă intru accidental în contact cu un insecticid?

a-bi-plane-is-spraying-ddt-insecticide-everett De patruzeci de ani de la crearea Agenției Federale pentru Protecția Mediului (EPA), americanii mai au întrebări cu privire la pesticidele utilizate în și în jurul casele lor. În această săptămână, vom arunca o privire la mai multe insecticide interzise.

Cum lucrează?
De ce au fost interzise?
Ar fi trebuit să fie interzise?
Aici sunt faptele.

Insecticide fogging by Juergen Schmidl DSCN4633 (c) Maurice Leponce    DDT
Diclordifeniltricloretanul, sau DDT, este, fără îndoială, cel mai cunoscut pesticid. Deși a fost sintetizat pentru prima dată în 1874, insa doar în 1939 chimistul elvetian Paul Müller a descoperit proprietatile sale de insecticid. Acest produs chimic a ucis rapid, deschizând canale de ioni de sodiu in neuronii insectelor, făcându-le sa ia foc in mod spontan. DDT-ul a fost folosit cu succes, pentru a controla malaria în timpul celui de-al doilea război mondial, după care Muller a primit Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină. Preocupările legate de efectele chimice asupra mediului și sănătății umane au condus la o interdicție APE în 1972. Astăzi, DDT este clasificat drept un insecticid "moderat toxic" de către US National Toxicology Program si a fost legat de o serie de condiții neurologice și hormonale asupra omului. Cu toate acestea, este încă utilizat în țările tropicale pentru combaterea  malariei, iar unii susțin că acesta ar trebui să fie utilizat în Statele Unite pentru a eradica explozia populației de insecte, ce invadează paturile.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

marți, 20 august 2013

Liliecii benefici ? Mai infricosatori decat ati crede !

Contrar credintei populare,  liliecii nu sunt legati nici de rozătoare,  nici de păsări. Sunt mamifere din ordinul Chiroptera,  iar aripile lor palmate le fac sa fie singurele mamifere capabile de zbor (veveritele zburatoare pot  "zbura"  doar pe distanțe scurte).
Liliecii din Nordul Americii sunt insectivori si se hranesc în primul rând cu insecte zburătoare,  vânându-le pe timp de noapte.  O colonie de lilieci poate consuma o cantitate considerabilă de insecte (inclusiv tantari, molii și gândaci),  într-o singură noapte. 

lilieci
Cum pot liliecii să vadă pe timp de noapte?

Ei nu pot - cel puțin nu cu ochii lor.  Liliecii emit sunete de inalta frecventa,  peste limita auzului uman,  pentru a comunica intre ei,  pentru a evita obstacolele,  și a localiza prada. Acest lucru este cunoscut sub numele de ecolocație.
Pentru că liliecii sunt nocturni,  în cultura occidentală sunt de multe ori asociați cu noaptea,  întunericul,  frica, etc.  Ei apar în mod regulat în filme de groaza,  dar reputația lor infricosatoare este nemeritată,  pentru ca ei mănâncă insecte și nu dăunează,  în general,  oamenilor (cu excepția liliacul vampir).  Dacă nu este absolut necesar să fie elimiminați,  atunci când se adăpostesc într-o locuință umană,  liliecii ar trebui să fie lăsați în pace.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

marți, 13 august 2013

Dăunătorii din cămară : prevenirea este cheia succesului

1596412032Dăunătorii din camara, sau dăunătorii de produse stocate, pot deveni o pacoste, în orice moment al anului. Cine vrea să se întoarcă la proprietatea lor si sa descopere un dulap plin de gândaci, molii sau gargarite?

Dăunătorii comuni din cămară sunt gandacul painii, gândacul tutunului, gândacul de făină, gărgărița de orez si moliile de cereale. Ei infesteaza o varietate de produse alimentare uscate, care sunt de obicei ambalate în pungi și / sau in cutii de carton.
    Gandacul painii este de culoarea maronie. Uneori se poate exclude prin controlul nivelurilor de umiditate.
    Gândacul tutunului arata similar cu gandacul painii, și este un dăunător pentru produsele de tutun, cereale, fructe uscate și făină.
    Gândacul făinii se hrănește cu grâu și alte cereale și tinde să fie rezistent la multe insecticide.
   Gărgărița de orez are talia mica si este ușor de identificat dupa botul lung. Se hrănește cu orez, grâu și porumb.
    Molia cerealelor se hrănește cu materiale uscate organice, cum ar fi faina, cerealele și pluta.
    Molia de făină se hrănește cu o varietate de cereale.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

vineri, 9 august 2013

Prevenirea daunatorilor din camara

    Ca și în cazul altor daunatori, e mult mai ușor de a preveni o infestare decât este de a o elimina. Iată câteva sfaturi de prevenirea unei potentiale infestări cu dăunătorii din cămară:

insecte2    Verificați sacii noi achiziționați și cutiile. Uneori dăunătorii din cămară ne însoțesc acasă de la magazinul alimentar.
  •     Curățați dulapurile în mod regulat. Particulele de mancare acumulată, chiar și în cantități mici, pot atrage dăunătorii.
  •     Verificați condimentele, cum ar fi boia de ardei și piperul rosu, si aruncați-le în containerele vechi, care nu sunt susceptibile de a fi utilizate.
  •     Asigurați-vă că ați sigilat sacii deschisi de făină, cereale, semințe și mâncare pentru câini.
    Din păcate, nu este întotdeauna posibil pentru a preveni o infestare.
    Pur și simplu, în cazul în care este infestat vreun sac, aruncați-l. Nu încercați să "salvați" produsele afectate.
  •     Odată ce sursa a fost localizată, verificați și restul pungilor și cutiilor.
    Cu acest fel de infestare, tehnicile de prevenire sunt de obicei mai eficace decât tratamentele chimice.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

vineri, 2 august 2013

Modul de actiune al insecticidului Insektum

3 Insecticidul este un compus chimic care impiedica inmultirea insectelor daunatoare. Unele insecticide au un grad mare de  remanenta.

 Unul dintre cele mai controversate insecticide este Insektum.
 Insektum este un insecticid din grupa piretroidelor de sinteză, care combate insectele daunatoare prin actiune de contact si ingestie. Aceste substante sunt ingerate de către dăunatori ; astfel insecticidul se va distribui prin torentul circulator în întreg organismul.


   Acest insecticid poate acoperi controlul unui numar mare de insecte daunatoare cum ar fi: gandaci, plosnite, purici, muste, tantari, molii, capuse, termite, acarieni, paianjeni, termite, furnici, etc.

    Acest insecticid este formulat ca lichid solubil Cypermethrin 10% ,  Piperonil butoxid 5%.
    Insektum este un instrument eficient în strategia de control al aplicarii oferind :
- un randament adecvat - un produs autorizat pentru combaterea spectrului larg de actiune - un termen scurt de igienă

    Modul de acțiune :

Dupa modul de actiune, insecticidul poate fi clasificat, ca insecticid care acționează distructiv asupra sistemului nervos central al dăunătorilor sau după structura chimică ca piretinoid. Piretinoidele au un nucleu piretrinic (Allethrin, Permethrin, Deltamethrin, Cyfluthrin, Cypermethrin). Introducerea piretrinoidelor sintetice a încetinit si mai mult dezvoltarea larvelor, decat solutiile biologice, din cauza modului rapid de actionare asupra insectelor.
Celulele nervoase sunt alcătuite dintr-un nucleu, un axon si dendrite ramificate. Acestea vin in contact cu alte dendrite și cu fibrele musculare periferice și astfel vor forma sinapsa nervoasă. Acestea conţin un principiu chimic, denumit neurotransmiţător care va fi trimis pe cale chimică de la un neuron la altul. Neurotransmiţătorii se află stocaţi în interiorul unui neuron și la iniţierea unor microimpulsuri electrice vor elibera neurotransmiţătorii în zona de despicătură sinaptică. La placa motorie terminală conexiunea dintre neuron și fibra musculară activităţile postsinaptice vor antrena depolarizarea intensă și eliberarea calciului din vezicule (în tubuli) rezultând astfel contracţia complexului actină/miozină din sarcomere, paralizia, epuizarea energetică și în final moartea insectei.

Untitled-1Eficacitatea sa deosebita este data de faptul ca substantele active formeaza particule care se lipesc de corpul acestor daunatori. Substantele active din aceste particule sunt absorbite prin contact provocand iritarea insectelor in cateva minute. Cand insecta incearca sa inlature particulele, va intra in contact cu mai multa substanta, iar acest lucru va creste procesul de absorbtie. Dupa ingerarea produsului, dăunătorii se contamineaza unii pe altii, producand o mortalitate “in cascada”, ceea ce mareste actiunea produsului si asigura eficienta in combaterea daunatorilor. Efectele asupra insectelor sunt foarte rapide, deoarece substanțele afectează imediat sistemul nervos al insectelor.

Modul de aplicare :

Diluţia de lucru este diferită în funcţie de specia de insecte la care se adresează. Insecticidul Insektum se aplică astfel:
  • pentru insectele zburatoare se foloseşte o soluţie de lucru obţinută prin diluarea a 20 ml intr-un litru de apa potabilă, după care se realizează omogenizarea finala;
  • pentru insectele taratoare se folosește o soluție mai concentrată obţinută prin diluarea a 40 ml intr-un litru de apa potabilă, după care se realizează omogenizarea finala .
 Pentru a obține o performanță maximă, se recomandă aplicarea tratamentului înainte de invazia dăunătorilor. Solutia obtinuta se aplica prin pulverizare.
Tratamentele se fac la anumite intervale. Pentru reducerea infestaţiei la nivele suportabile, intervalul dintre tratamentele este de la 2 la 4 săptămâni. 

    Indicatii : 

Solutia Insektum are remanță minim 90 de zile, acest timp poate creste in functie de tipul spatiului si a suprafetei tratate. Se poate utiliza in spatii alimentare, spatii de locuit, institutii de invatamant, sanatate si ocrotirea copilului, spatii industriale, birouri, pe domeniul public, etc.
Pentru protecţia clădirilor se aplică soluţia pe o bandă de 2-3 m, în jurul clădirii şi pe fundaţia acesteia pe o înălţime de 1 m. Se aplică un strat uniform de soluţie folosindu-se 200 ml soluţie/mp.

Insektum-ul are o remanenta de 90 de zile, in functie de tipul suprafetei pe care se aplica si de curatenia acesteia.

    DEPOZITARE :

Se depoziteaza in ambalajul original, adecvat etichetat, in locuri uscate, la o temperatura sub 25°C, ferit de surse de caldura, ferit de actiunea luminii, ferit de accesul copiilor sau al animalelor domestice, departe de produse alimentare, surse de apa si furaje. A nu se expune la temperaturi mai mari de 40°C. A nu se utiliza dupa data expirarii marcata pe eticheta.
Acest insecticid este biodegradabil, are o fotostabilitate mare, nu pateaza, nu lasa urme vizibile dupa aplicare si nu este inflamabil.

 Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

joi, 1 august 2013

Repelente anti serpi

UntitledUnele repelente sunt lăudate pentu ca sunt ingrediente naturale, cum ar fi scortisoara, menta, sau alti aditivi, ardei iute. Faima acestor repelente este data de ideea ca un șarpe va fi precaut si se va misca rapid peste o zonă care conține lichid sau spray, de teama de a nu-si arde pielea. Unii oameni recomanda amplasarea unor cabluri groase pe proprietatea dumneavoastră pentru același motiv. În realitate, suprafața exterioară a pielii șarpelui este făcută din solzi căliti. Chiar și șerpii cu pielea relativ buna au o barieră de protecție. Cum altfel s-ar strecura, fără picioare peste pietre, busteni si resturi ascuțite?
Dvs. practic aveti trei opțiuni de a scăpa de șerpii din curtea Dvs. În primul rând, puteți achiziționa o capcană de șarpe, dacă doriți să-l prindeti. În al doilea rând, puteți modifica terenul dumneavoastră și sa sigilati casa pentru a ajuta la menținerea șerpilor departe și in afară casei. În al treilea rând, puteți încerca un repelent cu vibratii anti serpi, dacă nu a dat roade oricare repelent dintre cele de mai sus.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.