luni, 30 septembrie 2013

Alte insecte benefice

1. Carabidele
Se hrănesc cu melci, și o varietate de larve ale dăunători. Aveți posibilitatea să le atrageți prin furnizarea de adăpost în formă de pietre sau bucăți de lemn, în care se vor ascunde. Carabidele sunt brune sau negre, mate sau lucioase cu reflexe metalice şi prezintă o mare varietate de mărimi şi de formă diferite, majoritatea  aplatizate, cu striurişi puncte pe elitre, trăiesc pe sol, adulţii şi larvele sunt carnivore şi consumă nevertebrate moarte sau vii, speciile genului Calosoma  vânează omizile de pe arbori, comune sunt speciile genurilor Carabus, Calosoma, Harpalus, Pterostichus, utile în controlul biologic al insectelor dăunătoare.

2. Paianjenii
Nu sunt insecte, dar care fac parte din aceasta lista. Fiecare specie de păianjeni se hrănește cu insecte. Păianjenii sunt cei mai periculoși - pustnicul maro - sunt rareori găsiți în zonele de grădină. Imaginea lor este intimidanta, dar sunt inofensivi. Paianjenul de gradina, precum si orice alta specie de paianjeni, vor devora dăunători. Cu toate acestea, ei vor contribui, de asemenea la insecte benefice deja menționate.

3. Mantis religios
Calugaritele numite popular sunt perfect camuflate de multe plante de grădină, și se hrănesc cu mulți dăunători. Din păcate, se hrănesc de asemenea cu insecte benefice. Ele se vor hrani una pe alta. Capul este triunghiular, articulat mobil. Aparatul bucal de tip rozător. Antenele sunt lungi, filiforme. Corpul este verde, galben sau brun. Lungimea corpului aproximativ 11 cm. Călugărița are un simț al văzului mult mai bine dezvoltat decât al altor insecte, aceasta putându-și răsuci capul cu 180 grade, în căutarea prăzii.În Republica Moldova specia este răspândita pe întreg teritoriul.


Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

joi, 26 septembrie 2013

Insectele benefice

Orice companie de combatere a dăunătorilor, și prin extensia articolelor tinde să-și petreacă o mulțime de timp vorbind despre cum dăunează insectele. De fapt, vorbim despre altceva. Dar o parte la fel de importantă a managementului dăunătorilor are responsabilitatea de a ști cum să elimini o pacoste. În funcție de circumstanțe, practic, fiecare membru al regnului animal poate fi o pacoste, dar multe dintre animale, atât timp cât acestea rămân afară, pot fi destul de utile.
Acum vom detalia doua insecte, fără a se ține cont de ordinea lor, pe care ați putea dori de fapt, în jurul casei sau grădinei dumneavoastră.

Untitled 1. Neuropterele
Larvele lor mănâncă afide și omizi, printre care și alti daunatori. Adulții au aripi mari și se hrănesc cu nectar de flori. Chrysopa carnea este crescută și utilizată pentru controlul biologic.
În cursul vieţii sale un Hemerobid consumă mai multe milioane de afide, adulţii sunt în general activi de la apusul soarelui şi se ascund ziua în vegetaţii.

Untitleda 2. Buburuzele
Buburuzele se hrănesc cu afide și acarieni. Există mai mult de 400 de specii în America de Nord. Aveți posibilitatea să le atrageți prin plantarea unui număr de plante, inclusiv mărar și fenicul, deși orice nectar și polen va ajuta pentru a le atrage.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

marți, 24 septembrie 2013

Zone expuse ce pot fi invadate de soareci


UntitledUn garaj atașat de casă este cel mai ușor de accesat de soareci. Chiar și atunci când ușa nu este larg deschisă, pot exista lacune la colturi suficient de mari pentru a admite soareci, greieri, păianjeni și alți dăunători. Odată ajunși în garaj, soarecii ar putea fi în măsură să își găsească drumul în casă sau sa urce prin orificii nesigilate de conducte de utilitati, sau s-ar putea stabili în garaj si organiza un ospăț pe cinste din semințe pentru păsări, hrană pentru animale de companie și alte alimente depozitate. Plasarea unei stații de momeală sau unei capcane anti soareci pe fiecare parte a ușii de garaj ar putea rezolva problema unui proprietar, chiar dacă nu se iau alte măsuri suplimentare.

Nu este neobișnuit sa găsiti găuri în fundații vechi și chiar în case noi, însă acestea nu sunt neapărat dovada lăsată de șoareci. Plimbarea in jurul casei Dvs si localizarea oricăror găuri nesigilate în fundație pe care trebuie sa le astupati reprezinta o buna practica. Nu uitați să verificați orificiile de ventilație. Acestea nu pot fi verificate în mod corespunzător și pot deveni, uneori, libere și să cadă pe pământ, creând o deschidere suficient de mare pentru aproape orice soarece pentru a intra în subsol. Este de obicei un ajutor pentru a plasa rodenticide anti șoareci în subsol, cu condiția ca aceastea să fie plasate unde nu ajung animalele de companie. Într-un subsol, rodenticidele ar trebui să fie plasate în capcane sigure pentru copii.


Odată ce exterioriorul casei Dvs a fost invadat de dăunători - ar trebui sa o izolati fonic corect, să verificați toate conductele care intră în casă. Deseori, există lacune mari în jurul conductelor de apă din bucătărie și din baie lângă chiuvete, care ar trebui să fie blocate cu lână de oțel sau sigilate altfel. Nu intotdeauna este necesar sa amplasati capcane anti șoareci. Este, probabil, mai sigur sa observati înainte primele semne de activitate ale șoarecilor în interior si doar daca se confirma prezenta soarecilor sa utilizati rodenticide sau capcane in interiorul sau în jurul casei Dvs.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

sâmbătă, 21 septembrie 2013

Insectele de lemn

carii de lemnCând folosim termenul de insecte care distrug lemnul, majoritatea oamenilor cred imediat că este vorba de termite. După un moment de gândire, unii s-ar putea să-și amintească de furnicile dulgher și de albinele dulgher. Dar știați că există mai multe specii de insecte de lemn, care pot cauza la fel de multe daune la o casă ca o colonie de termite flămânzită?

insektum Larvele lăsate în lemn, cresc lent de-a lungul anilor, cauzând transformarea lemnului în pulbere fină. Infestările trec de multe ori neobservate până când insectele vor ieși prin orificii mici din lemn. În acest post, vom desosebi cele patru tipuri de gandaci care infestează lemnul: carii se lemn (Anobiidae, or Anobiids),  insectele coleoptere, cum ar fi: gândacul brun (Lyctidae, or Lyctids), gândacul de scoarta (Bostrichids), scarabeu de casă (Hylotrupes bajulus).

De preferat este realizarea unui tratament complex cu insecticide, care sa asigure inlaturarea tutuor inamicilor naturali: cariilor de lemn si altor daunatori de lemn. Produsele comercializate de Agan Trust sunt printre cele mai bune solutii existente pe piata.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

vineri, 20 septembrie 2013

Controlul greierilor



cricketsIata cateva idei:
  •     Continuați să tundeți iarba toamna timpurie și sa scoateți buruienile din jurul casei. Acestea oferă zone perfecte pentru un refugiu liniștit.
  •     Am amintit de beneficiile luminilor galbene în aer liber în postările anterioare; Lumina atrage mai puține insecte de toate tipurile, inclusiv pe greierii de casă si pe cei de câmp.
  •     Sigilați orice puncte de acces. Acordați o atenție deosebită pentru conductele de utilități.
  •    Este securizată ușa de garaj? Chiar și un spațiu mic între aceasta și sol oferă posibilități de intrare în structura ușii a numerosilor dăunători, de asemenea și a rozătoarelor.
  •     Când căutați greierii în interior, folosiți un aspirator. Concentrați-vă pe zonele calde (în bucătărie, în cuptor, de-a lungul subsolului), precum și pe crăpături și fisuri.
    Protejati curtea si casa cu aparate, care emit ultrasunete contra greierilor.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.


joi, 19 septembrie 2013

Toamna ar putea aduce invazia greierilor

greiere1Toamna se apropie din nou, și-ar putea aduce invazia greierilor in jurul fundatiei de casa, țopăind, intrând în garaj și, probabil, în interiorul casei. Temperaturile scazute vor încerca să încurajeze ca greierii să se deplaseze mai mult înspre căldura casei. Se cunosc patru tipuri de specii, dar în această postare ne vom concentra doar pe două: greierii de câmp și greierii casă.

Greierii de câmp sunt maro inchisi, gri sau negri, și, de obicei stau afara și consumă materiale vegetale. Dar nu lăsați să vă inducă în eroare dispariția lor după toamna: toamna tarziu si iarna, când se usucă vegetația până cand temperaturile scad, greierii de câmp vor căuta refugiu în interiorul structurilor, căutând atat hrană, cât și căldură. Un început bun pentru controlul greierilor de câmp il constituie iluminarea exterioara, deoarece acestia sunt ispitiți de zonele iluminate, iar gazoanele cosite, ca si iarba înaltă oferă un refugiu excelent pentru toți dăunătorii.

Greierii de casă sunt la culoare galbeni spre maro, mai mici decât rudele lor și trăiesc tot în aer liber. Cu toate acestea, ei nu vor ezita să se mute în casa Dvs., dacă pot găsi accesul in ea. Sunt nocturni și vor consuma aproape orice - fructe si legume, diverse produse alimentare, hârtie, țesături și altele. Probabil că nu trebuie să vă faceți griji în privința daunelor cauzate, dar nimeni nu se bucură să trăiască cu cantatul greierilor.
Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Cum le afectează ultrasunetele pe animale?

Senzorii cu ultrasunete sunt prezenti în antenele de genetalia la tantari si gandaci. Un aparat cu ultrasunete va produce confuzie și va speria dăunătorii. Ultrasunetele vor crea o presiune asupra sistemului nervos al insectelor și le vor bulversa propria lor frecventa cu ultrasunete. Acest lucru va imobiliza insectele si le vor indeparta de sursa de ultrasunete.

Ultrasunetele trec prin ziduri?
Ultrasunetele nu trec prin pereți, asa cum trec undele sonore obișnuite. Când ultrasunetele se lovesc de un obiect, acestea se vor dispersa si raspandi în jurul obiectului.
anti_rozatoare Cum resping ultrasunetele dăunătorii?
Aparatele cu ultrasunete sunt concepute pentru respingerea dăunătorilor din casă. Rozătoarele raspund la o frecvență de aproximativ 60 kHz. Pisicile și câinii pot fi respinse cu frecvente de 22-25 kHz. Insectele, cum ar fi tantarii, mustele, puricii, etc. răspund la 38-44 kHz. Ultrasunete vor crea presiune mare la nivelul timpanului daunatorilor care se vor îndepărta de sursa ultrasunetelor. Ultrasunetele, in general, creeaza stres animalelor, astfel încât acestea  vor evita ultrasunetele.
Cum resping ultrasunetele tantarii ?
Țânțarul de sex masculin este inamicul natural al tantarilor de sex feminin după reproducere. Tantarii, atat de sex masculin cat și de sex feminin, folosesc sucul de la plante pentru a se hrani. Dar tantarii de sex feminin au nevoie de proteine ​​din sangele uman pentru maturarea de oualor. Tantarii de sex masculin nu vor musca ființele umane. În prima zi de apariție, tantarii de sex feminin nu vor musca, dar dupa imperecherea cu tantarii de sex masculin începe să muște oameni pentru a obține sânge. Tantarii de sex feminin nu le vor permite masculilor să se împerecheze din nou și in acest mod evită prezența masculilor. Femelele detecteaza prezența masculilor prin ultrasunetele produse de masculi. Dacă se utilizează un generator de ultrasunete, acesta va imita tantarii de sex masculin prin producerea de ultrasunete la o frecventa de 38 kHz. Acest lucru va respinge tantarii de sex feminin. Mai mult decat atat, ultrasunetele vor provoca stres la nivelul antenelor receptoare ale femelelor tantar, astfel încât acestea se vor indeparta de sursa de ultrasunete.



www.roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

miercuri, 11 septembrie 2013

Respingeti aceste musculite nedorite cu busuioc

Respingeți aceste musculite nedorite cu busuioc.
1. Acest lucru nu este cunoscut, dar pentru musculitele de fructe busuiocul este antipatic. Frunzele de busuioc vor fi așezate în bucătărie și în apropiere unui bol de fructe si ar trebui să vedeți mai puține musculite care să zboara in zona. Desigur, acest lucru nu le va ucide.
2. Curățați chiuveta de bucatarie si scurgerea.
Musculițele de fructe de multe ori stau în jurul chiuvetei de bucatarie, atrase de particule de umiditate și de alimente. Se amestecă 1/8 cana de amoniac de uz casnic, cu 4 litri de apă de la robinet. Se toarnă amestecul in scurgere și se lasa astfel timp de o vreme.
fruit-flies3. Ucideți-le cu alcool pentru frecții.
Umpleți o sticla cu pulverizator cu alcool pentru frecții și pulverizați musculițele de fructe. Alcoolul le va ucide, iar musculițele de fructe moarte pot fi ușor curățate cu o cârpă umedă.

4. Atarnati benzi pentru muste din zonele frecventate de mustele de fructe.
Atârnați o bandă obișnuită cu feromoni, care ar putea atrage musculițele de fructe. Una în bucătărie, sau în apropierea coșului de gunoi. Acest remediu va fi, probabil, mai puțin eficient decât altele.
www.roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

vineri, 6 septembrie 2013

Soarecii deja se apropie de casa

UntitledToamna este chiar după colț - de fapt, am si intrat in toamna - care, în vecinătatea noastră, înseamnă că sute de mii de hectare de culturi au fost recoltate și sute de mii de rozătoare ne invadeaza culturile. Noi, de obicei, vorbim despre soareci mai mult toamna tarziu când anotimpul se transformă în iarnă, ​​dar astazi vom analiza câteva idei pentru șoareci - cum sa vă protejați casa de ei. Aceasta este un moment potrivit pentru a face acest lucru.

Combaterea soarecilor, de obicei, a fost realizată cu momeli rodenticide, lipici (capcane lipicioase pentru soareci) sau capcane mecanice pentru soareci. Toate acestea pot duce la un șoarece mort în casa Dvs. Mai bine mort decât viu, dar cei mai multi proprietari de case nu ar prefera niciun soarece, viu sau mort. Acest lucru se poate realiza printr-o serie de măsuri luate pentru a impiedica soarecii sa intre într-o structură .

Soarecele de casa are o lungime de 7-10 cm si cantareste mai putin de 28 de grame. Se poate strecura, probabil, printr-o gaura de marimea unui nichel. Un soarece mai mic ar putea să se strecoare printr-o gaura de marimea unui ban. Pentru a preveni soarecii de a intra in casa Dvs, sigilați toate găurile cu lână de oțel, siliciu și/sau spumă.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.