joi, 24 octombrie 2013

Despre carii de lemn (Anobiidae, sau Anobiids)

Anobiids
Anobiidae
Cu mulți ani în urmă, oamenii care au stat până târziu cu o rudă bolnavă auzeau, uneori, un sunet, și credeau că moartea a bătut la ușă.  Acesta a fost de fapt sunetul de împerechere a cariilor de lemn, care s-au denumit în mod corespunzător gândacii de priveghi. Cariile de lemn sunt gandaci cilindrici, de culoare maro-roșcat spre negru. Femelele depun ouăle în crăpături sau găuri de lemn; apoi larvele avanseaza in lemn de-a-lungul liniilor sale, manâncă si digera celuloza. După pupă, adulții mesteca din lemn, facandu-si cale catre iesire si lăsând în urmă găuri mici. Uneori, femelele depun ouă în aceste găuri, reinfestând lemnul. 

ATENTIE !  Acest proces, în medie, durează de la 1-3 ani.

Indepartarea cariilor de lemn se poate realiza cu ajutorul aparatului cu ultrasunete Radarcan  SC 15C, care acopera o suprafata de aproximativ 20 mp. Acest aparat cu ultrasunete impotriva cariilor de lemn  va proteja atat mobilierul, cat si structura de lemn a locuintei, actionand asupra cariilor de lemn ( gandaci zburatori), afectandu-le sistemul nervos. Punerea in functiune a acestui aparat cu ultrasunete nu necesita calificare, el fiind doar introdus in prize, este inofensiv pentru oameni si animale domestice, sigur si ecologic, nu foloseste pesticide sau produse chimice.

In cazul unei infestari mult mai mari, se recomanda si tratarea lemnului cu un insecticid puternic. Stropirea se va face pe toata portiunea de lemn infestata si neinfestata de catre cariile de lemn, pentru a ucide cariile si pentru a preveni inca o infestare.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

marți, 22 octombrie 2013

Cum putem impiedica formarea umiditatii intr-un subsol tehnic?

După cum puteți vedea, diferența dintre un subsol tehnic extrem de umed (dar zvântat) și unul umed este foarte mică. Orice apă în plus introdusă în ecuație va cauza acea diferență.
De exemplu: câte case au conducte de aer în subsolul tehnic?

Este probabil ca locuința dumneavoastră să aibă, după cum este posibil ca temperaturile și nivelurile de umiditate ridicate din luna august, împreună cu aerul rece care trece prin conducte să provoace condensare. Această apă poate forma în cele din urmă băltoace în interiorul spațiului tehnic sau poate fi absorbită în izolație. 
Condensul de pe conducte; nivelurile de umiditate contribuie, de asemenea, la deteriorarea izolației. 

Ce puteți face?

Se crede, în mod obișnuit, că ventilația reprezintă răspunsul la aceste probleme. Multe case au la intrarea în subsolul tehnic uși solide pe perioada iernii, pentru a păstra caldura înăuntru și frigul afară, iar pentru lunile de vară uși mai puțin protejate. De asemenea, orificiile de aerisire sunt de obicei astupate pe timp de iarnă și deschise vara, pentru același motiv. În acest mod, se împiedică formarea umidității și se usucă subsolul tehnic, deși acest proces poate dura foarte mult timp, în cazul unui subsol tehnic foarte umed. Cu toate acestea, s-ar putea ca metoda să nu fie suficientă pe timp de vară. Chiar și folosirea unui ventilator de evacuare s-ar putea să fie insuficientă. 

Proprietarii de case ale căror subsoluri tehnice rămân umede și după ventilație ar trebui să ia în calcul utilizarea unui dezumidificator și chiar o pompă de carter pentru a usca apa care băltește.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

vineri, 18 octombrie 2013

Tratament impotriva insectelor de lemn

Vestea bună este că gandacii de lemn infestează, dar nu distrug lemnul la fel de repede ca termitele, astfel încât nu este nevoie să vă grăbiți și să tratați o structură în cazul în care aveți dubii cu privire la infestare. Tratamentul poate fi dificil, pentru ca e greu de a determina dacă gândacii sunt sau nu sunt activi, in conditiile in care acestia sunt văzuti rar și găurile de ieșire sunt doar o indicatie de activitate în trecut. Unii inspectori folosesc stetoscoape pentru a asculta hrănirea larvelor. În ambele cazuri, ar putea fi necesar să:

    1. Înlocuiți lemnul deteriorat. Utilizați cherestea tratată sub presiune, dacă este posibil și necesar.
    2. Tratați lemnul cu un pesticid, care poate fi injectat în tuneluri.
    3. Utilizați aparate cu ultrasunete, care pot afecta sistemul nervos al gandacilor de lemn.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

joi, 17 octombrie 2013

Aparatele cu ultrasunete si insectele

Aparatele cu ultrasunete se folosesc pentru alungarea daunatorilor, ca substitut pentru spiralele de țânțari și lichide, pentru a evita inhalarea vaporilor toxici. Acesta este modul non-toxic de a respinge dăunători, cum ar fi tantarii. Acest articol descrie relația dintre ultrasunete și insecte.

Conform informațiilor științifice și dovezilor experimentale, animalele răspund la ultrasunete, care vor evita prezența aparatelor. Mamiferele mici, cum ar fi câinii, pisicile, etc. răspund la ultrasunete intre gama de frecventa de 22 - 25 kHz , iar sobolanii intre 60 - 72 kHz. Insectele, cum ar fi țânțarii si muștele, răspund la frecvente cuprinse intre 38 - 44 kHz.

Ultrasound SPEAKERCe sunt ultrasunetele?

Capacitatea de auz a urechii umane este limitată. Urechea umană poate percepe un sunet la o gamă de frecvență de la 20 Hz la 20 KHz. Frecvența sunetului mai joasa de 20 Hz este numita infrasunet, iar cea peste 20 kHz este numita ultrasunet. Urechea umană nu este sensibila la ultrasunete, deoarece timpanul nu poate vibra la fel de repede ca ultrasunetele. Ultrasunetele au o frecvență înaltă, astfel încât valul este foarte puternic. Ultrasunetele călătoresc de-a lungul liniei drepte, chiar și în prezența unor obstacole. Când ultrasunetele se lovesc de un obiect, se curbeaza, vor ocoli obiectul și se vor răspândi în toate direcțiile.

Care este relația dintre ultrasunete și animale?

Chiar dacă urechea umană nu poate sesiza ultrasunetele, multe animale pot produce și auzi ultrasunete. Multe insecte, rozatoare, lilieci și mamifere mici comunica prin ultrasunete. Insectele au structuri senzoriale pentru a produce și a detecta ultrasunetele. Gandacii au "fire de par senzoriale" pentru a sesiza ultrasunetele. Paianjenii, viespii, gandacii, mustele, etc. au o "membrana timpanica" pentru a detecta ultrasunetele. Puricii comunica folosind ultrasunete de inalta frecventa. Tantarii de sex masculin produc ultrasunete pentru a atrage femelele. Tantarii de sex feminin au structuri senzoriale pentru a primi ultrasunete. Păianjenii, șopârlele, de asemenea, au capacitatea de a simti ultrasunetele.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

marți, 15 octombrie 2013

Caracteristicile speciilor: gândacul asiatic, gândacul oriental și gândacul dungat

Roinsect.ro utilizeaza cele mai noi tehnologii in exterminarea sau indepartarea gandacilor de bucatarie. Pentru exterminarea gândacilor recomandarea noastra este utilizarea insecticidelor, gelurilor si capcanelor antigandaci. Indepartarea gandacilor o veti putea realiza prin amplasarea aparatelor antigândaci cu ultrasunete si unde electromagnetice, care va stopa intrarea gândacilor maturi pentru a evita depunerea oualor. In acest caz ciclul de reproducere va inceta.

gandacul asiatic 1. Gândacul asiatic de bucătărie
  •     Seamănă cu gândacul german de bucătărie, identificarea pe teren este dificilă
  •     Preferă să trăiască între resturi de frunze sau mulci natural
  •     Cel mai activ doar după apus și înainte de răsărit
  •     Se hrănește în principal cu alimente bogate in amidon
  •     Abilitatea de a zbura sute de metri, la un moment dat
  •     Atras de lampă de incandescență si lumină reflectată
gandacul oriental 
2 . Gândacul oriental de bucătărie
  •    Lucios și negru sau maro inchis
  •    Lungime aproximativă de 2,5 cm, femelele sunt mai lungi
  •    Femelele au aripi mici, aripile masculilor acoperă 50-75% din abdomen
  •    Locuiește în canalizare, spațiu auxiliar, subsoluri
gandacul dungat 
3 . Gândacul dungat (sau de mobilă)
  •     Aripile sunt traversate de benzi maro deschis
  •     Lingime aproximativ 1,2 cm
  •     Masculii zboară bine, femeile nu zboară deloc
  •     Preferă zonele calde, uscate
  •     Evita lumina, de obicei sunt întâlniți pe timp de noapte.
Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

vineri, 4 octombrie 2013

Cum sa recunoastem gandacii de bucatarie care ne pot invada spatiul ?

Gândacii, spre deosebire de faptul că sunt niște daunatori de pacoste, sunt și inestetici, dar totusi inofensivi. Gandacii de bucătarie pot transporta bacterii, care reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică și necesită o atenție serioasă, în special în industria de alimentelor. Sunt rapizi si pot găsi ușor un ascunziş sigur, buni în ceea ce privește reproducerea, precum și posibilitatea de a mânca orice - inclusiv materiale vegetale, lipici, fire de păr, legături de carte, alimente umane, chiar si pielea lor cazuta.
Putini dăunători produc un sentiment de dezgust pentru oamenii mai mare decat gandacii, în fapt, această onoare dubioasa a fost recent susținuta de ploșnițele de pat. Avem de gând să ne concentrăm asupra anumitor specii și metode de tratament în articolele viitoare, dar aici este o scurtă introducere a mai multor specii comune.

gandac german 1. Gândacul german de bucătărie
  •     Arpile lor acoperă întregul abdomen
  •     Lungimea proximativa  de 1,2 cm
  •     Cu două dungi negre in spatele capului
  •     Adultii pot intra pe fisuri înguste de 1,6 mm lățime
  •     De la naștere până la maturitate schimba pielea de 6 ori
  •     Femela Blatella germanica generează 30 – 40 ouă
  •     Are cel mai scurt ciclu de viață al tuturor gândacilor
  •     Frecvent îl putem întâlni noaptea în cazul în care produsele alimentare sunt  manipulate sau depozitate

gandac america2. Gândacul american de bucătărie
  •    Lungime de 2,5-3,8 cm lungime
  •    Aripile acoperă întregul abdomen
  •    Maro sau roșu-brun
  •    Ascunzându-se în canalizare, camine si alte locuri intunecate in timpul zilei.
  •    Reproducerea se face în zonele cu temperatură de peste 27 ° C.
  •    Preferă zonele întunecate, umede
  •    Mănâncă materii organice descompuse, țesături, dulciuri
  •    Poate supravietui 2-3 luni fără alimente, la 1 lună fără apă !
Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.