miercuri, 30 septembrie 2015

Tratament contra termitelor

Un numãr de surse profesionale prezic cã activitatea termitelor va creste la nivel mondial în acest an, în primul rând din cauza condițiilor meteorologice recente.

O iarnã rece, urmata de o primãvara calda si umedã este de naturã sã determine termitele sã pãrãseascã coloniile lor subterane și sã încerce sã stabileascã colonii în altã parte. Când o colonie se aflã sub sau lângã o casã sau în altã structurã, termitele ar putea sa se adune în jurul unei ferestre, a unui garaj sau într-un subsol. Este important sã rețineți cã un roi de termite nu este în mod necesar o indicație a unei infestari noi de termite. Fãrã inspecții periodice, o infestare poate trece neobservatã ani, poate chiar și zeci de ani.

În ultimii ani, industria de combatere a dãunãtorilor a observat o scãdere a numãrului de roiuri de termite, care au nedumerit entomologistii și deopotrivã exterminatorii. Unii au vazut aceasta dezvoltare ca pe o veste proasta, dar acest lucru a împins multe companii sã-și extindã serviciile lor, ceea ce a contribuit la revitalizarea industriei, care mult timp s-a bazat pe existența unicã, distructivã a dãunãtorilor pentru a rãmâne în afaceri. Și, desigur, nici proprietarii nu considerã o scãdere a activitãții termitelor ca fiind o veste proastã!

Termite fotografiate în Selbyville in primavara anului trecut.

De cele mai multe ori, proprietarii de case descopera o infestare cu termite numai dupã ce acestea le-au cauzat pagube apreciabile.

Un tratament contra termitelor nu este costisitor.  Pentru a avea remanențã pe o perioadã lunga de timp (aproximativ 3-4 luni) puteti folosi un 
insecticid care sã vã protejeze integritatea structuralã și valoarea monetarã a casei.