vineri, 30 septembrie 2016

Puricele ciupercilor


Denumit stiintific Hypogastrura minubrialis, daunatorul este prezent in tara noastra mai ales in ciupercarii fiind foarte comun acestui tip de cultura. Adultii se prezinta de o culoare fumuriu-albastrui sau cafenii-cenusii masurand 1,4 milimetri lungime. Avand un  mediu de cultura protejat ca ciupercariile acest daunator da nastere la mai multe generatii pe an. Dupa inmultire femelele depun ouale la numai 1 centimetru adancime, in grupuri de circa 30 de bucati, acesta au o incubatie  de 22 de zile dupa care ies larvele care se hranesc rozand pulpa palariei si piciorului ciupercilor. Stadiul larvar dureaza circa 30 de zile in functie de temperatura dupa care ies noii adulti. Daunatorul ataca ciupercile producand pierderea valorii comerciale si putrezirea acestora
Cum putem combate acest daunator? Iata cateva solutii: insecticidcapcane ,gel
000063_2
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 28 septembrie 2016

Paduchele fainos al citrinelor

Denumit stiintific Pseudococcus citri, datorita conditiilor climatice din tara noastra aceasta specie traieste in sere, apartamente si in serele de cultura a lamailor. Poate avea circa 4 generatii pe an in functie de conditiile de temperatura externa iar in conditii de sera pana la 9 generatii. Adultii ating o lungime de pana la 6 mm. Specia ierneaza sub forma de larva sau femele complet dezvoltate fie sub stratul de frunze cazute sau sub bulgarii de pamant. Femelele speciei traiesc in colonii mari pe varfurile lastarilor tineri sau pe dosul acestora, ori pe fructe sub forma de gramezi acoperite cu fire de matase. De obicei femelele de paduche se retrag la baza petiolului frunzelor sau la bifurcatia lastarilor ori  pe varfuri, unde vor depune  ouale in saci ovigeri tesuti cu fire de matase secretate. O singura femela depune cate 4 saci ovigeri, care pot contine circa 140 oua, iar la sfarsitul sezonului ating un total de 500 de oua. Dezvoltarea  oualor de paduche fainos dureaza circa  10 zile, dupa care larvele apar si se aseaza pe frunze sau lastarii tineri unde se hranesc extragand seva acestora. Daunatorul produce cele mai mari pagube in sere, mai ales la fructele de lamai, acestea in urma atacului se decoloreaza si putrezesc. Pe de alta parte frunzele incep sa dezvolte fumagina datorita dejectiilor eliminate de daunator, impiedicand asimilarea si respiratia acestora.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray
4014348439749
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 27 septembrie 2016

Tigararul vitei-de-vie

Tigararul vitei-de-vie este raspandit mai ales in podgorii  unde ataca frunza de vita-de-vie cu precadere  frunzele tinere avand o singura generatie pe an. Ierneaza sub forma de adulti complet dezvoltatii in lojele nimfale construite in  pamant. In  sudul tarii adultii  ies toamna si ierneaza in locuri ferite pe  sol sau gunoaie. Acestia ies din hibernare in luna  mai, si incep procesul de hranire pana ajung la maturitatea sexuala consumand frunzele de vita-de-vie. Adultii se prezinta, avand o culoare a corpului de albastru sau verzui.  Lungimea corpului atinge 10 milimetri, acesta poate fi detectat in lunile mai si iunie in viile infestate, prin faptul ca frunzele sunt rasucite sub forma de tigareta cu petiolul consumat la baza, treptat acestea se vestejesc si cad. Dupa cateva zile de la imperechere femelele depun cate 6 oua  pe petiolul de la baza frunzei, dupa care incep sa o ruleze sub forma de tigara. In total o singura femela poate depune 120 de oua. Incubatia dureaza 9 zile , larvele nou aparute cad pe sol odata cu frunzele vestejite care incep sa putrezeasca hranindu-se cu acestea. Stadiul de larva dureaza 35 zile, iar cel de nimfa 14 zile dupa care apar noii adulti coboara in sol pentru hibernare. Este un daunator ce produce pagube mari vitei de vie, insa ataca si pomii fructiferi si de ornament.
Cum putem combate acest daunator? Iata cateva solutii: insecticid, capcanegel
evosect
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 23 septembrie 2016

Omida capsulelor

Denumita stiintific Chloridea obsoleta, se  intalneste  pe intreg teritoriul Romaniei mai putin in zonele inalte, montante acolo unde predomina padurile de conifere si zona alpina. Adultii se prezinta cu o culoare a corpului de  verde-galbui pana la brun inchis. Dunatorul prezinta 3 generatii pe an, iernand in sol in stadiul de pupa. Adultii apar primavara, la inceputul lunii mai. Femelele depun circa 3000 oua, pe diverse plante. Dezvoltarea oualelor dureaza 10 zile, iar larvele se dezvolta complet in 3 saptamani, naparlind de 5 ori. Datorita conditiilor climatice, la noi in tara  prima generatie se dezvolta in lunile mai-iunie, generatia 2 lunile iulie-august, iar generatia 3 intre lunile august-aprilie.  Este un este un daunator polifag atacand  peste 120 plante cultivate din flora spontana. Cele mai mari pagube sunt produse de larvele tinere, acestea rod epiderma si parenchimul frunzelor, bobocii si florile, distrugand staminele si ovarele. Bobocii florali atacati se ingroasa si cad, iar florile nu mai formeaza capsule.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatereinsecticidespray.
4014348439749.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 22 septembrie 2016

Buha semanaturilor la orz

Denumita stiintific Agrotis segetum  familia Lepidoptera, clasa Noctuidae. La noi in tara este raspandita incepand din zona stepei si pana in zona padurilor de fag. Adultii sunt bruni-cenusii cu o lungime a corpului 50 mm. Datorita conditiilor climatice de la noi din tara specia are 2 generatii pe an si ierneaza ca larva aflata in ultimele stadii de dezvoltare in sol. Dezvoltarea larvara tine circa  35 zile, atingand maturitatea. La inceputul lunii iulie cand se transforma in pupa.Transformarea in pupe are loc primavara, in aprilie. Stadiul de pupal  tine circa  3 saptamani. Zborul adultilor este nocturn si dureaza pana la inceputul lui august, care se vor imperechea si  vor da nastere la generatia a doua. O singura femela depune izolat, pe partea inferioara a frunzelor unor plante spontane ca palamida, si mai rar pe frunzele plantelor cultivate: rapita, sfecla de zahar, porumb,circa  2000 de  oua, care dupa 5 zile se transforma in larve. In primele trei varste, larvele sunt diurne hranindu-se  cu partile aeriene ale plantelor, care dupa a patra naparlire, la generatia de toamna femelele depun ouale pe culturile de plante de  toamna, apoi larvele se hranesc si se dezvolta pana toamna tarziu coborand  in sol unde ierneaza la adancimi de 20 cm. Buha semanaturilor la orz este  este un daunator polifag, atacand peste 80 specii de plante, cele mai mari daune sunt produse de larve aflate in primele stadii de dezvoltare, distrugand partile aeriene ale plantelor, iar in ultimele stadii ele rod partile subterane ale tulpinelor. 
Cum putem combate acest daunator? Iata cateva solutii: insecticidcapcanegel
EVOSECT.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 21 septembrie 2016

Gargarita mugurilor cais

Denumita stiintific Sciaphobus squalidus, este o specie foarte raspandita in Europa si la noi in tara. Adultii ating o lungime de pana la 7 mm, avand o coloratie a corpului de negru cu corpul si elitrele acoperite cu solzi bruni-cenusii sau cafenii-roscati. Ierneaza in sol sub forma de adult sau larva. In conditiile climatice de la noi din tara, specia are o singura generatie o data la 2 ani. Primavara, intre lunile  martie si aprilie, adultii ies din hibernare  si migreaza in corona pomilor, unde incep sa se hranesca cu muguri, flori sau  frunze timp de 10 zile. Femelele depun ponta in grupe pana de cate 40 oua  pe partea superioara a frunzelor, dupa care indoaie si lipesc cele doua parti ale limbului, protejand ouale. Larvele si fac aparitia la inceputul lui mai, patrunzand  in sol unde se hranesc cu radacinile tinere ale plantelor ierboase. Larvele ating maturitatea in  luna august a celui de al doilea an si patrund si mai adanc in sol pentru impupare. In septembrie, apar adultii care raman in sol pentru iernare pana primavara urmatoare. Gargarita mugurilor este un daunator polifag, atacand  un numar mare de plante, intre care si pomii fructiferi: nucul, caisul, piersicul, prunul. Adultii, la aparitie, ataca de obicei mugurii vegetativi si de rod ai pomilor, apoi organele florifere si frunzele tinere.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticidespray
images.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 19 septembrie 2016

Musca miniera a sfeclei


  Denumita stiintific Pegomyia betae, este raspandita in Transilvania si Banat. Adultii sunt de culoare cenusiu negricioasa atingand o lungime de 6 mm, femela fiind mai voluminoasa decat masculul. Specia are 2 generatii pe an si ierneaza in stadiul de pupa. In tara noastra dezvolta 2 generatii pe an si ierneaza ca pupa in sol. Zborul adultilor are loc la sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai. Larvele duc o viata miniera, rozand mezofilul frunzelor  construind galerii caracteristice. Dupa ce vor naparli de 3 ori parasesc galeria si se impupeaza pe sol. Adultii nou aparuti isi iau zborul in luna iulie, iar larvele acestei generatii incep dezvoltarea iulie- august, urmand sa ierneze ca pupe. Daunatorul prefera de obicei sfecla de zahar dar ataca si alte plante cultivate.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticidespray
4014348439749.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 16 septembrie 2016

Tripsul mazarii

 Denumit stiintific Kakothrips robustus Westw. Specia prezinta o singura generatie pe an iernand in stadiul de larva. Adultii apar la inceputul lunii mai. Femelele depun ponta pe organele florale ale plantei gazda, larvele isi fac aparitia dupa 10 zile, care dupa alte 15 zile ating maturitatea. Odata ajunse la maturitate acestea parasesc planta gazda si se refugiaza in sol la o adacime de circa 30 cm unde vor ierna pana in primavara urmatoare. Este daunator ce provoaca pagube atat in forma larvara cat si adult, atacand diferite specii de leguminoase  din flora spontana, mai ales mazarea si bobul.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticidespray
4014348439749.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 15 septembrie 2016

Gargarita fructelor

Denumita stiintific Rhynchites bacchus este raspandita  in regiunea paleartica. La noi in tara  poate fi observata in regiunile de stepa si silvostepa cu livezi de mar, cais sau  prun. Adultii au corpul colorat cu verde si cu  luciu aramiu sau purpuriu, acesta fiind  acoperit cu perisori de culoare  brun inchis, Specia nu este foarte prolifica avand o generatie pe an sau odata la 2 ani in functie de conditiile climatice, iernand sub forma de adult  ascuns in scoarta exfoliara a pomilor, sau sub frunze cazute ori in  stratul superficial al solului. In cazul in care are o generatie odata la 2 ani ierneaza sub forma larvara timp de 1 an in interiorul fructelor mumificate  devenind adult, in al 2 an. Este un daunator ce dauneaza atat in forma de larva cat si adult. Adultii ataca mugurii foliari si floriferi, sau fructe abia formate, in schimb larvele ataca mezocarpul si semintele crude.
Cum putem combate acesti daunatorii? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray
insektum_2012.jpg



Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.



miercuri, 14 septembrie 2016

Afidul (paduchele)cenusiu al prunului

Denumit stiintific, Hyalopterus pruni, este o specie larg raspandita in tara noastra mai ales in zonele pomicole. Acest daunator ierneaza in faza de  ou pe ramurile plantei gazda. Este un daunator foarte agresiv colonizand in special pomii de prun, atacul lor impiedica cresterea si dezvoltarea pomului gazda. Este o specie de afide foarte prolifica avand pana la 15 generatii pe an. Adultii se prezinta ca exemplare cu o lungime de 2,4mm de culoare verde acoperit de secretie ceroasa, pulverulenta de culoare cenusie si exemplare cu aripi care ating o lungime 2,1mm de culoare verde palid. Inmultirea specie se realizeaza holociclic-dioic pe plante primare cum sunt  prunii, apoi trec la plante secundare precum graminele. La inceputul primaverii isi fac aparitia fundatrigenele ce au o inmultire  vivipara  ele dand  nastere pana la 5 generatii nearipate. Odata cu aparitia generatiei cu numarul 5 care se transforma in  aripate ce migreaza pe graminee unde vor da nastere la mai multe  generatii virginogene. Abia toamna apar adultii  sexuati care se reintorc pe scoarta prunilor  unde vor depune  oul de iarna. Este un daunator polifag pe langa atacul asupra speciilor de prun si de gramine mai ataca piersici, caisi, nectarieni. Pagubele sunt provocate de fumagine, organele pomilor atacati capata un aspect neplacut, impiedicand dezvoltarea normala a acestora.
Cum putem indeparta acesti daunatori!? Iata cateva solutii: aparat cu ultrasunete, solutie solubila, insecticide
insektum100ml.jpg

Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

marți, 13 septembrie 2016

Sfredelitorul porumbului

Denumit stiintific Ostrinia nubilalis, este un daunator intalnit in toate zonele unde se cultiva porumbi. Are o arie larga de raspandire, in Europa , America de Nord, Asia mica si Africa. Specia ierneaza sub forma unor larve mature in tulpinile plantelor gazda. Femelele sunt de dimensiuni mai mari decat masculii, avand o culoare de galben deschis, iar masculii au un aspect de brun- cenusiu. In conditiile climatice de la noi din tara specia nu este foarte prolifica avand o singura generatie pe an. Femela depune ouale in grupe de aproximativ 60 oua, ajungand la un total de 1500 de oua. Oul este turtit, alb şi neted, care au o durata de incubatie de 2 saptamani, incubatia depinde foarte mult de conditiile climatice. Omizile proaspat eclozate raman in acest stadiu timp de 3 spatamani dupa care devin  mature si intra in hibernare. Abia in primavara urmatoare apar pupele, care dupa circa 3 saptamani devin adulte. Este un daunator polifag, ataca si alte specii de plante de cultura cum este hameiul, dar si plantele leguminoase precum ardei, rosiile sau cartofii, insa cele mai mari pagube le produce culturilor de porumb. Specia este foarte daunatoare, mai ales in stadiul de larva mica, cat si de larva dezvoltata. In primul stadiu de larva se hraneste cu frunze si panicule, rozand staminele, pe cand larvele adulte sapa galerii in tulpini sau in pedunculul stiuletilor,  aparand gramajoare de rumegus, de  o culoare alb-galbui-maroniu, acestea mai ataca si tulpinile plantei provocand daune mari culturilor de porumb.
Cum putem combate acest daunator? Iata cateva solutii: insecticid, capcane ,gel
cypertox1_2012.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 12 septembrie 2016

Tigararul platanului

Denumit stiintific Corythucha ciliate, specia isi are originea din America de nord, ulterior s-a raspandit in Europa. Specia este monofaga, ataca de obicei  platanul, insa in cazuri rare frasinul. Adultii ating 6 mm lungime, avand corpul aplatizat, de culoare negru cenusiu. Hiberneaza sub forma de insecta adulte. Dupa o perioada de 10 zile in care se hranesc si imperecheza, femelele depun  ouale pe nervura frunzelor, fie in perechi de cate 10 oua  sau individual, o singura femela poate depune pana la 350 oua de culoare neagra. Incubatia dureaza 21 de zile, dupa care larvele eclozeaza, iar dupa doua zile narpalesc transformandu-se in nimfe si apoi adulti. Specia este daunatoare atat in forma de larva cat si adulti, datorita modului de hranire frunzele plantei gazda  se  ingalbenesc  si se usuca.
Cum putem combate acest daunator? Iata cateva solutii: insecticid, capcane, gel
EVOSECT.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 9 septembrie 2016

Molia orientala a fructelor

Denumita stiintific Grapholita molesta, isi are originile in China si Japonia, de unde s-a raspandit pe toate continentele. La noi in tara poate fi obsevata in livezile cultivate cu piersici sau pruni. In conditiile climatice din Romania specia are 3 generatii pe an. Daunatorul ierneaza sub forma  de  larva dezvoltata  complet  ascunsa in coconul  matasos si dens, aflat in  crapaturile scoartei ramurilor si pe trunchiul pomului gazda. La inceputul primaverii larvele se dezvolta in pupe, care  dupa cateva saptamani devin adulti. Femelele depun cate 4 oua pe partea inferioara a frunzei aflata in  varful lastarului sau pe  coaja acestuia. La aproximativ o luna de la depunere ies primii fluturi adulti din noua generatie, care depun ouale pe frunze, lastari sau chiar  fructe. Generatia a 2-a apare abia la sfarsitul lui  iulie, depunand ouale pe fructele soiurilor tarzii, urmasii acestei generatii apar sub forma de larve tinere, care vor intra in hibernare la sfarsitul lui septembrie. Adultii sunt activi pe timpul noptii. Reprezinta un daunator  de carantina, polifag deoarece ataca si alti pomi fructiferi cum sunt gutuii, merii. Specia este daunatoare atat in forma de larva cat si de insecta adulta.
Cum putem combate acesti daunatori?  Iata cateva metode de combatere: insecticid spray, aparat cu ultrasunete
pertox 100mo.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

joi, 8 septembrie 2016

Plosnita graului

Denumita stiintific Eurygaster integriceps, este o specie raspandita in tara noastra, mai ales in zonele cu culturi de grau. Datorita conditiilor climatice din Romania specia nu este foarte prolifica avand o singura generatie pe an. Ierneaza sub forma unei insecte adulte sub frunzarul padurilor sau liziera pomilor aflati in aproprierea culturiilor. Adultii se prezinta, avand corpul oval, de maxim 13 mm lungime de culoare bruna, acestia ies din hibernare primavara, hranindu-se mai intai cu graminele spontane, iar apoi trec la cele de cereale. Ouale depuse au o culoare de verde care pe masura ce se dezvolta capata o culoare inchisa. Larvele vor ecloza dupa aproxumativ 10 zile de la depunere. Aceste larve vor narpali de cel mult 5 ori timp de 30 de zile, dupa care se vor transforma in adulti tineri. Odata aparuti adultii tineri isi incep perioada de hranire dupa care la sfarsitul lunii august se vor retrage spre hibernare. Este un daunator oligofag, preferand culturile de grau dar poate ataca si alte specii de plante cultivate. Cele mai mari pagube sunt produse de adultii care inteapa tulpinile tinere, floriile si boabele, in urma atacului de cele mai multe ori frunzele se ingalbenesc, se rasucesc si se usuca.
 Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere: insecticidespray
4014348439749.jpg 
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 7 septembrie 2016

Gandacul ovazului

Denumiti stiintific Lema melanopa, sau gandaci balosi, acesti daunatori nu sunt foarte prolifici, in conditiile climatice ale tarii noastre avand o singura generatie pe an. Specia ierneaza sub forma de insecta adulta, sub ierburi in frunzarul padurilor. Femelele depun ouale la inceputul lunii mai, pe partea superioara  a  frunzelor in paralel cu nervura mediana a frunzei. Incubatia dureaza 2 saptamani, in urma carora apar larvele care se vor hrani cu limbul foliar al frunzei. Acestea sunt complet dezvoltate dupa 3 naparliri, dupa care larvele vor cobori in sol pentru a se transforma in pupa. In functie de conditiile de mediu adultii pot aparea dupa 12 zile, care se vor retrage spre hibernare la inceputul lui septembrie. Specia produce pagube  mari recoltelor de ovaz atat in forma  de adult cat si de larva.Atacul produs de larve poate fi observat prin faptul ca frunzele au parenchimul si epiderma superioara roase sub forma unor dungi. In schimb adultii rod frunzele linear, cu aspect ferestruit.
Cum putem combate acest daunator!? Iata cateva metode de combatere: aparat cu ultrasunete, insecticide , gel.
PR-500.3 -.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele  practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

marți, 6 septembrie 2016

Gandacii de canalizare

Specia este originara din Statele Unite ale Americi, actualemente este raspandit si pe celelalte continente. Specia poate fi observata atat sub gramezile frunzelor sau sub pietre, insa pot fi gasiti si in aproprierea canalizarilor de scurgere. Se hranesc in special cu deseuri si resturi materiale deteriorate. Acesti daunatori nu sunt foarte prolifici, o singura femela depune in fiecare capsula cate 16 oua, durata de incubatie si dezvoltare durand chiar si 200 de zile, in functie de conditiile ideale de mediu. Specia este activa pe timpul noptii. Sunt daunatori tipici pentru igiena, fiind purtatori de virusi, precum Salmonella sau E.Coli
Cum putem combate acest daunator!? Iata cateva metode de combatere: aparat cu ultrasunete,insecticide , gel.
KAFER GEL + Praf contra insect.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele  practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 2 septembrie 2016

Gandacul ghebos

Este denumit stiintific Zabrus Tenebrioides Goeze, specia este atat diurma cat si nocturna. Gandacul ghebos este activ pe timpul toamnei atacand in special cerealele precum graul si orzul. Adultul are o constitutie masiva, alungita usor convexa de culoare neagra cu o lungime de 16 mm. Specia nu este foarte prolifica, dand nastere unei singure generatii pe an. Acest daunator ierneaza sub forma  unei larve de varsta 2, devenind adulta abia in luna mai, hranindu-se cu boabele de cereale aflate in diferite stadii de crestere. Specia incepe sa se inmulteasca la sfarsitul lui august, uneori dupa strangerea recoltelor. Femela depune cel mult 100 de oua,care au o incubatie de circa 3 saptamani, in urma carora apar larvele. Este un daunator tipic pentru grane, cele mai multe pagube sunt  produse de larvele care sapa in jurul plantelor, rupand si tragand frunzele in galeriile sapate unde extrag seva din aceste frunze.
Cum putem combate acesti daunatori !? Iata cateva soluti: insecticide, capcana , gel
   KAFER GEL.jpg      
                     
Roinsect.ro  este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online


            

joi, 1 septembrie 2016

Plosnita Viridula

Denumita latineste  Nezera Viridula, face parte din ordinul hemiptera, isi are originile din Africa, astazi este raspandita in Europa, Asia, America. La aceasta specie adultii hiberneaza sub scoarta pomilor sau pe sol sub frunzele cazute, iesind din hibernare incep procesul de hranire, apoi  se reproduc.Datorita conditiilor climatice la noi in tara specia poate avea 2 generatii pe an. Acesta specie are un ciclu de evolutie  de circa 70 de zile. Femelele  pot depune circa 260 oua. Ouale de culoare alba pana la galben deschis  sunt depuse in grupe de cate 130 pe partea inferioara a frunzelor, avand o perioada de incubatie de maxim 20 zile, dupa care se transforma in nimfe. Desi este un daunator ce ataca,  in special culturile de rosii, specia s-a dovedit a fi polifaga, atacand de asemenea castravetii, ardeii, sau chiar pomii fructiferi precum piersicul. Pe langa faptul ca este un daunator, mai este si purtatoare de bacterii si mucegaiuri pe care le raspandeste de la o  planta la alta.
Cum putem combate acest daunator!? Iata cateva metode de combatere: aparat cu ultrasunete, insecticide , gel
EVOSECT.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele  practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.