joi, 30 martie 2017

Sfredelitorul porumbului


 Specialistii recomanda mai intai de toate ca masuri preventive impotriva acestui daunator sa se faca prin urmatoarele metode :
a)     recoltarea mecanica a porumbului cu masini speciale care realizeaza  in acelasi timp si tocarea tulpinilor, deoarece taierea coceniilor sa se faca cat mai de jos, in asa fel incat larvele hibernante sa fie scoase de pe teren.
b)    efectuarea araturilor adanci de toamna pentru ingroparea resturilor de plante care mai contin larve, si arderea resturilor de coceni folositi in hrana animalelor pana la sfarsitul lunii aprilie.
c)     adunarea si arderea, tuturor cotoarelor ramase dupa recoltare;
d)    cultivarea de hibrizi rezistenti la atacul larvelor, deoarece hibrizii sunt mai sensibili iar cei semitardivi si tardivi sunt mai slab infestati.
De multe ori rezistenta soiurilor de porumb este asosciata cu prezenta subtantei gluconei toxice 2,4 dihidroxid 7-metoxibenzonazin. Aplicarea de tratamente cu produse biologice si chimice la averizare reduc densitatea populatiilor cu peste 50 %, acestea se vor aplica obisnuit de doua ori primul la aparitia larvelor, iar al doilea la 8 - 10 zile.
Cum putem combate acest daunator!? Iata cateva metode de combatere: insecticide, spray


Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT