joi, 12 octombrie 2017

Paduchele testos al tuei


Paduchele are o singura generatie pe an , se  inmulteste in mod partenogenetic , astfel indivizii ierneaza numai in stadiul de larva de varsta a doua pe frunzele de tuia iar  primavara  in luna aprilie  larvele se trezesc si  se hranesc  aproxumativ   14-21 de zile timp in care isi vor schimba  culoarea in  castaniu deschis spre galben .La sfarsitul lui  aprilie cand  naparlesc si devin  femele . Acestea se hranesc  aproximativ 20-22 de zile si apoi incep depunerea oualor. O singura femela  depune cateva sute de oua  timp de  2 saptamani. Stadiul de femela dureaza o luna jumatate ,iar cea de ou  incubat  dureaza circa  14-20 de zile  Imediat dupa aparitie larvele se fixeaza pe frunzele de tuia unde se hranesc cu sucul tesuturilor verzi timp de  4 luni iar in  septembrie naparlesc si se transforma in larve de varsta a doua . 

Cum putem combate acesti daunatori, care pun in pericol sanatatea noastra!?Va prezentam  cateva metode de combatere: insecticid, capcane.


Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT