joi, 30 mai 2013

Tantarii evoca antipatie

      Unele animale de pe Pamant evoca antipatie, la fel ca si tantarii. Mancarimile, intepaturile iritante și prezența acestor daunatori pot ruina un gratar in curte sau o plimbare in padure. Ei au o abilitate stranie de a sesiza “intentiile noastre criminale”, zburand si disparand in cateva milisecunde înainte de a fi loviti fatal. Și în dormitoarele noastre, persistenta, zamzetul lor plangacios ne pot trezi de pe locurile noastre de dormit.
            Dincolo de factorul neplacerii, tantarii sunt purtatorii unor boli mortale ale umanității, si ei sunt, la nivel mondial, inamicul public numărul unu în lupta împotriva bolilor infecțioase. Boliile transferate de tantari pot cauza anual milioane de decese in intreaga lume, cuun efect disproporționat asupra copiilor și persoanelor în vârstă din țările în curs de dezvoltare.


tantar      Există mai mult de 3.000 de specii de tantari, dar trei dintre membrii acestora poartă responsabilitatea principală pentru răspândirea bolilor umane. Tantarii Anopheles sunt singurele specii cunoscute pentru a transporta malarie. Ei transmit, de asemenea, filariasis (de asemenea, numit elefantiazis) si encefalita. Tantarii Culex transporta encefalita, filariasis și virusul West Nile. Si tantarii Aedes, specie din care face parte si voracele “Asiatic Tiger”, sunt purtatorii meningitei West Nile, dar si ai altor boli transmisibile la om. Specia asta este responsabila pentru raspandirea febrei galbene, febra dengue si encefalitei. 100 de milioane de oameni sunt infectati anual cu virusul ce cauzeaza febra dengue, survenita in urma muscaturii insectelor de sex feminin, conform BBC. O treime din populatia lumii este amenintata de aceasta boala pentru care, deocamdata, nu exista tratament.
           Tocmai de aceea, oamenii de stiinta de la Universitatea California au intervenit asupra ADN-ului insectelor de sex masculin. Ei cred ca daca aceste insecte se vor imperechea cu femelele purtatoare ale virusului, rezultatul, respectiv progeniturile de sex feminin, nu vor putea transmite mai departe virusul, se mentioneaza in Proceedings of the National Academy of Sciences.
            Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT