vineri, 24 mai 2013

Unde se ascund insectele in timpul iernii?

Iarna, putin oameni devin tristi cand se despart de insecte. Cei mai multi sunt bucurosi sa fie scutiti cat mai multe luni de o varietate de insecte mici zburatoare care inţeapa, cum ar fi tantari sau furnici.

V-ati mirat vreodata unde dispar aparent aceste insecte diptere?
Insectele fac fata in moduri diferite la temperaturile reci. Va oferim mai multe detalii despre ceea ce fac si modul in care acestea revin in aprilie, atunci cand temperaturile cresc din nou.
Hibernare
Viespii si buburuzele hiberneaza iarna. Aceste insecte gasesc spatii protejate in structuri, cum ar fi peretii de casa, mansarde si alte locuri ascunse. Ele gasesc, de asemenea, gauri in copaci. Sunt capabile de a ramane in zone ferite de frig si in conditii de siguranta pentru aceasta perioada de timp, pana cand vor iesi cand se incalzeste vremea.
Mai multe insecte, inclusiv furnicile, termitele și albinele se ghemuiesc impreuna pentru caldura. Albinele chircesc în stupi pentru a rămâne cald si consuma miere pentru pastrarea energiei.
0-268096-tantar_1a1f366732 Larve sau pupe
Multe insecte isi petrec  iarna ca oua, larve sau pupe. Acesta este momentul, in care acestea cresc de la formele imature la cele complete, devenind insecte mature. Tantarii petrec iarna ca oua. Acesta este momentul potrivit pentru ei sa hiberneze, deoarece acestia sunt in masura sa se maturizeze in timpul lunilor reci si apar cand temperaturile cresc. Mai multe tipuri de fluturi migreaza in timpul iernii. Ei calatoresc intr-o locație calda si se întoarc in habitatul lor original, atunci cand iarna a trecut.
Insectele trebuie să urmeze ciclul unic de iarna. Ele nu pot supraviețui temperaturilor joase, astfel incat acestea necesita sa se adapteze pentru a ramane in viata. Acest lucru tinde sa fie un avantaj pentru noi, asa cum am fi scutiti de la un roi de insecte pentru cateva luni. Insectele sunt inca acolo, ele pur și simplu se adapteaza prin comportamente diverse, astfel incat acestea sa poata prospera atunci cand vine primavara.
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT