vineri, 31 mai 2013

Combate dăunătorii cu aparate ultrasunete

         Pare înrădăcinat în genele omenirii să inventeze modalități prin care să realizeze sarcini utile în timp ce se cheltuie un efort fizic redus. Telecomanda televizorului în casă este un simbol al acestei preocupări, dar cuptoarele cu microunde, aparatul automat de gheață și uscătoare de haine “inteligente”, toate nu fac decât să ne conserve energia prețioasă, atât mentală cât si fizică.
0-103499-soareci_0c655759a7     Dacă ne gândim la combaterea dăunătorilor, însă, metodele nu s-au schimbat mult din timpurile medievale. Indiferent daca este vorba despre insecte, țânțari, muște sau de rozătoare, se poate alege dintre cele două metode de management: fie otravă, fie prinderea daunătorilor. Dacă veți lua decizia să cumpărați produsele letale, trebuie să vă pricepeți la folosirea lor, să știți unde să le plasați și cum să le gestionați corect pentru a nu vă afecta sănătatea Dvs. în acest proces.
          Nu e de mirare că dispozitivele care pretind că “Resping dăunătorii prin emiterea undelor ultrasonice” câștigă rapid atenția celor care sunt afectați de invadatorii gospodăriei.
Teoria din spatele acestor invenții este că rozătoarele și insectele pot auzi sunetele emise de aparate cu ultrasunete, care sunt peste intervalul de capacitate auditivă umană. Prin emiterea ultrasunetelor puternice, se presupune că aceste creaturi vor fi respinse, alungate afară, din cauza disconfortului creat de aparate cu ultrasunete. Astfel, dăunătorii gospodăriei pot fi trimiși afară doar prin conectarea unui dispozitiv electronic la priză. Nu este chiar atât de simplu.
040604550      Dacă ne decidem să cumpărăm un repelent pe bază de ultrasunete, trebuie să cunoaștem următoarele aspecte importante:
- ultrasunetele nu înmagazinează multă energie, ceea ce înseamnă că se disipează rapid;
- există multe obstacole, cum ar fi o canapea, un dulap de bucătarie sau un perete, care blochează aproape de tot undele sonore;
- când există hrană din belșug si un adăpost confortabil, rozătoarele pot găsi diferite căi de a evita undele sonore ultrasonice.
       Tinând cont de aceste aspecte, ne dăm seama că este foarte important locul în care se amplasează un astfel de dispozitiv, unghiul de acțiune al undelor emise si suprafata acoperită. De asemenea, trebuie avute in vedere și celelalte reguli generale de igienă recomandate pentru ținerea la distanță a daunătorilor.

Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

joi, 30 mai 2013

Tantarii evoca antipatie

      Unele animale de pe Pamant evoca antipatie, la fel ca si tantarii. Mancarimile, intepaturile iritante și prezența acestor daunatori pot ruina un gratar in curte sau o plimbare in padure. Ei au o abilitate stranie de a sesiza “intentiile noastre criminale”, zburand si disparand in cateva milisecunde înainte de a fi loviti fatal. Și în dormitoarele noastre, persistenta, zamzetul lor plangacios ne pot trezi de pe locurile noastre de dormit.
            Dincolo de factorul neplacerii, tantarii sunt purtatorii unor boli mortale ale umanității, si ei sunt, la nivel mondial, inamicul public numărul unu în lupta împotriva bolilor infecțioase. Boliile transferate de tantari pot cauza anual milioane de decese in intreaga lume, cuun efect disproporționat asupra copiilor și persoanelor în vârstă din țările în curs de dezvoltare.


tantar      Există mai mult de 3.000 de specii de tantari, dar trei dintre membrii acestora poartă responsabilitatea principală pentru răspândirea bolilor umane. Tantarii Anopheles sunt singurele specii cunoscute pentru a transporta malarie. Ei transmit, de asemenea, filariasis (de asemenea, numit elefantiazis) si encefalita. Tantarii Culex transporta encefalita, filariasis și virusul West Nile. Si tantarii Aedes, specie din care face parte si voracele “Asiatic Tiger”, sunt purtatorii meningitei West Nile, dar si ai altor boli transmisibile la om. Specia asta este responsabila pentru raspandirea febrei galbene, febra dengue si encefalitei. 100 de milioane de oameni sunt infectati anual cu virusul ce cauzeaza febra dengue, survenita in urma muscaturii insectelor de sex feminin, conform BBC. O treime din populatia lumii este amenintata de aceasta boala pentru care, deocamdata, nu exista tratament.
           Tocmai de aceea, oamenii de stiinta de la Universitatea California au intervenit asupra ADN-ului insectelor de sex masculin. Ei cred ca daca aceste insecte se vor imperechea cu femelele purtatoare ale virusului, rezultatul, respectiv progeniturile de sex feminin, nu vor putea transmite mai departe virusul, se mentioneaza in Proceedings of the National Academy of Sciences.
            Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

vineri, 24 mai 2013

Unde se ascund insectele in timpul iernii?

Iarna, putin oameni devin tristi cand se despart de insecte. Cei mai multi sunt bucurosi sa fie scutiti cat mai multe luni de o varietate de insecte mici zburatoare care inţeapa, cum ar fi tantari sau furnici.

V-ati mirat vreodata unde dispar aparent aceste insecte diptere?
Insectele fac fata in moduri diferite la temperaturile reci. Va oferim mai multe detalii despre ceea ce fac si modul in care acestea revin in aprilie, atunci cand temperaturile cresc din nou.
Hibernare
Viespii si buburuzele hiberneaza iarna. Aceste insecte gasesc spatii protejate in structuri, cum ar fi peretii de casa, mansarde si alte locuri ascunse. Ele gasesc, de asemenea, gauri in copaci. Sunt capabile de a ramane in zone ferite de frig si in conditii de siguranta pentru aceasta perioada de timp, pana cand vor iesi cand se incalzeste vremea.
Mai multe insecte, inclusiv furnicile, termitele și albinele se ghemuiesc impreuna pentru caldura. Albinele chircesc în stupi pentru a rămâne cald si consuma miere pentru pastrarea energiei.
0-268096-tantar_1a1f366732 Larve sau pupe
Multe insecte isi petrec  iarna ca oua, larve sau pupe. Acesta este momentul, in care acestea cresc de la formele imature la cele complete, devenind insecte mature. Tantarii petrec iarna ca oua. Acesta este momentul potrivit pentru ei sa hiberneze, deoarece acestia sunt in masura sa se maturizeze in timpul lunilor reci si apar cand temperaturile cresc. Mai multe tipuri de fluturi migreaza in timpul iernii. Ei calatoresc intr-o locație calda si se întoarc in habitatul lor original, atunci cand iarna a trecut.
Insectele trebuie să urmeze ciclul unic de iarna. Ele nu pot supraviețui temperaturilor joase, astfel incat acestea necesita sa se adapteze pentru a ramane in viata. Acest lucru tinde sa fie un avantaj pentru noi, asa cum am fi scutiti de la un roi de insecte pentru cateva luni. Insectele sunt inca acolo, ele pur și simplu se adapteaza prin comportamente diverse, astfel incat acestea sa poata prospera atunci cand vine primavara.
Magazin.anti-daunatori.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.