joi, 15 ianuarie 2015

O mama-maimuta isi petrece o mare parte din timp tinandu-si puiul agatat de ea.

maimutaPentru a-si verifica ideea, Harlow a creat doua mame false. Una, mama de carpa, perfect proportionata, era facuta din lemn acoperit din cauciuc si, peste cauciuc, cu un material textil moale, ca de prosop. Cu ajutorul unei instalatii electrice simple, un bec plasat in spatele mamei ii transfera si ei destula caldura. Cealalta mama, seamana bine cu prima, dar era confectionata din plasa de sarma impletita si nu oferea acelasi contact tactil placut. Ambele mame au fost dotate cu mamele pline cu lapte.
Bebelusii acestor animale, din specia maimutelor, au fost despartiti de mamele lor naturale curand dupa nastere si au fost pusi in aceeasi camera cu cele doua mame artificiale. Mama de carpa le dadea lapte numai la o parte din pui, iar ceilalti trebuia sa suga de la mama de sarma. Preferinta puiilor se indrepta, fara drept de apel, catre mama de carpa, care era mult mai placut de atins. In medie, puii acestor animale, din specia maimutelor, petreceau 18 ore din zi cuibarindu-se pe langa ea, fata de numai 2 ore petrecute cu mama de sarma. Culmea surprizei a fost ca media s-a mentinut aproape la fel chiar si atunci cand mama de carpa nu le-a mai dat lapte, beblusii fiind siliti sa se duca la numai mama sarma. Insa in aceste conditii, ei tot langa prima se strangeau in cea mai mare parte a timpului.
Concluzia se impune, clara ca lumina zilei: puii de maimute nu iubesc pentru ca ar fi flamanzi, mai degraba sunt flamanzi de dragoste.
Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este ușor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT