miercuri, 23 noiembrie 2016

Paduchele negru al bobului


Ataca bobul si fasolea, formeaza colonii de afide localizate pe frunze, flori si pastai. Se hranesc cu seva din tesuturi, pe care o absoarbe prin intepare. Dupa atac frunzele se ingalbenesc, se rasucesc si se usuca, plantele se opresc din crestere, productia se diminueaza. Atac insotit de secretii zaharate. Specie polifaga, ataca circa 200 plante gazda din flora spontana si de cultura. Atacul se inscrie in valori maxime pe parcursul lunilor iunie-iulie. Daunator frecvent in anii racorosi si cu nebulozitate accentuata. Ierneaza in stadiu de ou, despus pe ramurile si tulpinile unor arbusti ornamentali, din care primavara apar formele aripate care migreaza pe leguminoase in mai. Vector de viroze, transmite nanismul fasolei mozaicul galben ingalbenirea fasolei. Adultii ating in lungime  de 1,5-2,0 mm, corp globulos negru-mat, cu picioare si antene scurte.
Cum putem combate acesti daunatori, care pun in pericol sanatatea noastra!?Va prezentam  cateva metode de combatere: insecticid, capcane.











Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT