vineri, 10 februarie 2017

Nematodul morcovului


Daunator polifag cu circa 350 plante gazda din flora spontana si de cultura, dintre legume ataca morcovul, telina, mararul, patrunjelul. Atacul se manifesta pe radacini prin ingrosarea si ramificarea anormala a acesteia, proliferarea unui mare numar de radicele pe care se formeaza gale externe cu dimensiuni de 0,5-0,7 mm, dispuse uniaxial. In camp atacul se declanseaza de la inceputul perioadei de vegetatie, fiind mai intens la culturile de morcov semincer decat la cele de consum, precum si la soiurile cu radacina pivotanta decat la cele cu radacina cilindrica. Daunatorul apare frecvent in Transilvania, cu concentrarea atacului in zona Clujului, unde poate produce pierderi de pana la 40%. Daunator cu 1-2 generatii de adulti pe an, ierneaza atat in resturile vegetale ramase in camp dupa recoltare, cat si in stadiul de ou in sol, ou rezistent la temperaturi scazute. Femelele au corpul globulos, sunt de culoare alba, de 0,26-0,70 mm. Masculii au corpul filiform, de 1,0-1,4 mm lungime, larve filiforme, ou elipsoidal, brun-palid.
Cum putem combate acesti daunatori, care pun in pericol sanatatea noastra!?Va prezentam  cateva metode de combatere: insecticid, capcane.


Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT