joi, 17 octombrie 2013

Aparatele cu ultrasunete si insectele

Aparatele cu ultrasunete se folosesc pentru alungarea daunatorilor, ca substitut pentru spiralele de țânțari și lichide, pentru a evita inhalarea vaporilor toxici. Acesta este modul non-toxic de a respinge dăunători, cum ar fi tantarii. Acest articol descrie relația dintre ultrasunete și insecte.

Conform informațiilor științifice și dovezilor experimentale, animalele răspund la ultrasunete, care vor evita prezența aparatelor. Mamiferele mici, cum ar fi câinii, pisicile, etc. răspund la ultrasunete intre gama de frecventa de 22 - 25 kHz , iar sobolanii intre 60 - 72 kHz. Insectele, cum ar fi țânțarii si muștele, răspund la frecvente cuprinse intre 38 - 44 kHz.

Ultrasound SPEAKERCe sunt ultrasunetele?

Capacitatea de auz a urechii umane este limitată. Urechea umană poate percepe un sunet la o gamă de frecvență de la 20 Hz la 20 KHz. Frecvența sunetului mai joasa de 20 Hz este numita infrasunet, iar cea peste 20 kHz este numita ultrasunet. Urechea umană nu este sensibila la ultrasunete, deoarece timpanul nu poate vibra la fel de repede ca ultrasunetele. Ultrasunetele au o frecvență înaltă, astfel încât valul este foarte puternic. Ultrasunetele călătoresc de-a lungul liniei drepte, chiar și în prezența unor obstacole. Când ultrasunetele se lovesc de un obiect, se curbeaza, vor ocoli obiectul și se vor răspândi în toate direcțiile.

Care este relația dintre ultrasunete și animale?

Chiar dacă urechea umană nu poate sesiza ultrasunetele, multe animale pot produce și auzi ultrasunete. Multe insecte, rozatoare, lilieci și mamifere mici comunica prin ultrasunete. Insectele au structuri senzoriale pentru a produce și a detecta ultrasunetele. Gandacii au "fire de par senzoriale" pentru a sesiza ultrasunetele. Paianjenii, viespii, gandacii, mustele, etc. au o "membrana timpanica" pentru a detecta ultrasunetele. Puricii comunica folosind ultrasunete de inalta frecventa. Tantarii de sex masculin produc ultrasunete pentru a atrage femelele. Tantarii de sex feminin au structuri senzoriale pentru a primi ultrasunete. Păianjenii, șopârlele, de asemenea, au capacitatea de a simti ultrasunetele.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT