joi, 24 octombrie 2013

Despre carii de lemn (Anobiidae, sau Anobiids)

Anobiids
Anobiidae
Cu mulți ani în urmă, oamenii care au stat până târziu cu o rudă bolnavă auzeau, uneori, un sunet, și credeau că moartea a bătut la ușă.  Acesta a fost de fapt sunetul de împerechere a cariilor de lemn, care s-au denumit în mod corespunzător gândacii de priveghi. Cariile de lemn sunt gandaci cilindrici, de culoare maro-roșcat spre negru. Femelele depun ouăle în crăpături sau găuri de lemn; apoi larvele avanseaza in lemn de-a-lungul liniilor sale, manâncă si digera celuloza. După pupă, adulții mesteca din lemn, facandu-si cale catre iesire si lăsând în urmă găuri mici. Uneori, femelele depun ouă în aceste găuri, reinfestând lemnul. 

ATENTIE !  Acest proces, în medie, durează de la 1-3 ani.

Indepartarea cariilor de lemn se poate realiza cu ajutorul aparatului cu ultrasunete Radarcan  SC 15C, care acopera o suprafata de aproximativ 20 mp. Acest aparat cu ultrasunete impotriva cariilor de lemn  va proteja atat mobilierul, cat si structura de lemn a locuintei, actionand asupra cariilor de lemn ( gandaci zburatori), afectandu-le sistemul nervos. Punerea in functiune a acestui aparat cu ultrasunete nu necesita calificare, el fiind doar introdus in prize, este inofensiv pentru oameni si animale domestice, sigur si ecologic, nu foloseste pesticide sau produse chimice.

In cazul unei infestari mult mai mari, se recomanda si tratarea lemnului cu un insecticid puternic. Stropirea se va face pe toata portiunea de lemn infestata si neinfestata de catre cariile de lemn, pentru a ucide cariile si pentru a preveni inca o infestare.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT