Gândacii,
spre deosebire de faptul că sunt niște daunatori de pacoste, sunt și
inestetici, dar totusi inofensivi. Gandacii de bucătarie pot transporta
bacterii, care reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică și
necesită o atenție serioasă, în special în industria de alimentelor.
Sunt rapizi si pot găsi ușor un ascunziş sigur, buni în ceea ce privește
reproducerea, precum și posibilitatea de a mânca orice - inclusiv
materiale vegetale, lipici, fire de păr, legături de carte, alimente
umane, chiar si pielea lor cazuta.
Putini dăunători
produc un sentiment de dezgust pentru oamenii mai mare decat gandacii,
în fapt, această onoare dubioasa a fost recent susținuta de ploșnițele
de pat. Avem de gând să ne concentrăm asupra anumitor specii și metode
de tratament în articolele viitoare, dar aici este o scurtă introducere a
mai multor specii comune.1. Gândacul german de bucătărie
- Arpile lor acoperă întregul abdomen
- Lungimea proximativa de 1,2 cm
- Cu două dungi negre in spatele capului
- Adultii pot intra pe fisuri înguste de 1,6 mm lățime
- De la naștere până la maturitate schimba pielea de 6 ori
- Femela Blatella germanica generează 30 – 40 ouă
- Are cel mai scurt ciclu de viață al tuturor gândacilor
- Frecvent îl putem întâlni noaptea în cazul în care produsele alimentare sunt manipulate sau depozitate
2. Gândacul american de bucătărie
- Lungime de 2,5-3,8 cm lungime
- Aripile acoperă întregul abdomen
- Maro sau roșu-brun
- Ascunzându-se în canalizare, camine si alte locuri intunecate in timpul zilei.
- Reproducerea se face în zonele cu temperatură de peste 27 ° C.
- Preferă zonele întunecate, umede
- Mănâncă materii organice descompuse, țesături, dulciuri
- Poate supravietui 2-3 luni fără alimente, la 1 lună fără apă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT