luni, 30 septembrie 2013

Alte insecte benefice

1. Carabidele
Se hrănesc cu melci, și o varietate de larve ale dăunători. Aveți posibilitatea să le atrageți prin furnizarea de adăpost în formă de pietre sau bucăți de lemn, în care se vor ascunde. Carabidele sunt brune sau negre, mate sau lucioase cu reflexe metalice şi prezintă o mare varietate de mărimi şi de formă diferite, majoritatea  aplatizate, cu striurişi puncte pe elitre, trăiesc pe sol, adulţii şi larvele sunt carnivore şi consumă nevertebrate moarte sau vii, speciile genului Calosoma  vânează omizile de pe arbori, comune sunt speciile genurilor Carabus, Calosoma, Harpalus, Pterostichus, utile în controlul biologic al insectelor dăunătoare.

2. Paianjenii
Nu sunt insecte, dar care fac parte din aceasta lista. Fiecare specie de păianjeni se hrănește cu insecte. Păianjenii sunt cei mai periculoși - pustnicul maro - sunt rareori găsiți în zonele de grădină. Imaginea lor este intimidanta, dar sunt inofensivi. Paianjenul de gradina, precum si orice alta specie de paianjeni, vor devora dăunători. Cu toate acestea, ei vor contribui, de asemenea la insecte benefice deja menționate.

3. Mantis religios
Calugaritele numite popular sunt perfect camuflate de multe plante de grădină, și se hrănesc cu mulți dăunători. Din păcate, se hrănesc de asemenea cu insecte benefice. Ele se vor hrani una pe alta. Capul este triunghiular, articulat mobil. Aparatul bucal de tip rozător. Antenele sunt lungi, filiforme. Corpul este verde, galben sau brun. Lungimea corpului aproximativ 11 cm. Călugărița are un simț al văzului mult mai bine dezvoltat decât al altor insecte, aceasta putându-și răsuci capul cu 180 grade, în căutarea prăzii.În Republica Moldova specia este răspândita pe întreg teritoriul.


Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT