sâmbătă, 14 septembrie 2013

Cum le afectează ultrasunetele pe animale?

Senzorii cu ultrasunete sunt prezenti în antenele de genetalia la tantari si gandaci. Un aparat cu ultrasunete va produce confuzie și va speria dăunătorii. Ultrasunetele vor crea o presiune asupra sistemului nervos al insectelor și le vor bulversa propria lor frecventa cu ultrasunete. Acest lucru va imobiliza insectele si le vor indeparta de sursa de ultrasunete.

Ultrasunetele trec prin ziduri?
Ultrasunetele nu trec prin pereți, asa cum trec undele sonore obișnuite. Când ultrasunetele se lovesc de un obiect, acestea se vor dispersa si raspandi în jurul obiectului.
anti_rozatoare Cum resping ultrasunetele dăunătorii?
Aparatele cu ultrasunete sunt concepute pentru respingerea dăunătorilor din casă. Rozătoarele raspund la o frecvență de aproximativ 60 kHz. Pisicile și câinii pot fi respinse cu frecvente de 22-25 kHz. Insectele, cum ar fi tantarii, mustele, puricii, etc. răspund la 38-44 kHz. Ultrasunete vor crea presiune mare la nivelul timpanului daunatorilor care se vor îndepărta de sursa ultrasunetelor. Ultrasunetele, in general, creeaza stres animalelor, astfel încât acestea  vor evita ultrasunetele.
Cum resping ultrasunetele tantarii ?
Țânțarul de sex masculin este inamicul natural al tantarilor de sex feminin după reproducere. Tantarii, atat de sex masculin cat și de sex feminin, folosesc sucul de la plante pentru a se hrani. Dar tantarii de sex feminin au nevoie de proteine ​​din sangele uman pentru maturarea de oualor. Tantarii de sex masculin nu vor musca ființele umane. În prima zi de apariție, tantarii de sex feminin nu vor musca, dar dupa imperecherea cu tantarii de sex masculin începe să muște oameni pentru a obține sânge. Tantarii de sex feminin nu le vor permite masculilor să se împerecheze din nou și in acest mod evită prezența masculilor. Femelele detecteaza prezența masculilor prin ultrasunetele produse de masculi. Dacă se utilizează un generator de ultrasunete, acesta va imita tantarii de sex masculin prin producerea de ultrasunete la o frecventa de 38 kHz. Acest lucru va respinge tantarii de sex feminin. Mai mult decat atat, ultrasunetele vor provoca stres la nivelul antenelor receptoare ale femelelor tantar, astfel încât acestea se vor indeparta de sursa de ultrasunete.



www.roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT