sâmbătă, 21 septembrie 2013

Insectele de lemn

carii de lemnCând folosim termenul de insecte care distrug lemnul, majoritatea oamenilor cred imediat că este vorba de termite. După un moment de gândire, unii s-ar putea să-și amintească de furnicile dulgher și de albinele dulgher. Dar știați că există mai multe specii de insecte de lemn, care pot cauza la fel de multe daune la o casă ca o colonie de termite flămânzită?

insektum Larvele lăsate în lemn, cresc lent de-a lungul anilor, cauzând transformarea lemnului în pulbere fină. Infestările trec de multe ori neobservate până când insectele vor ieși prin orificii mici din lemn. În acest post, vom desosebi cele patru tipuri de gandaci care infestează lemnul: carii se lemn (Anobiidae, or Anobiids),  insectele coleoptere, cum ar fi: gândacul brun (Lyctidae, or Lyctids), gândacul de scoarta (Bostrichids), scarabeu de casă (Hylotrupes bajulus).

De preferat este realizarea unui tratament complex cu insecticide, care sa asigure inlaturarea tutuor inamicilor naturali: cariilor de lemn si altor daunatori de lemn. Produsele comercializate de Agan Trust sunt printre cele mai bune solutii existente pe piata.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT