vineri, 19 septembrie 2014

Teoria exploatarii



Teoria exploatarii (Trivers, 1972), desi a avut un numar considerabil de adepti, implica o falsa abordare a problemei investitiei sexuale. Pentru a ajunge la finalul transmiterii gametilor sexuali, masculii trebuie sa produca alte milioane de spermatozoizi, care se vor pierde pur si simplu. Apoi, pentru a realiza imperecherea, masculii trebuie sa castige si sa apere resurse spatiale (teritorii), spre care femelele vor fi atrase. 
Adăugaţi o legendă

De multe ori, lupta pentru femele este atat de epuizanta, incat durata de viata a masculilor este mai scurta considerabil decat a femelelor pentru care lupta. Femelele investesc mai mult decat masculii in grija descendentilor, dar ei platesc costurile pe cai diferite. Nu se poate spune, ca masculii sunt mai buni decat femelele, sau ca ei exploateaza femelele, daca exploatarea inseamna reducerea avantajelor acestora. In medie, femelele au toti atatia descendenti ca si masculii. 

Daca masculii pasarilor au dezvoltat pene colorate, cozi lungi, dansuri si triluri sofisticate doar pentru a atrage femelele, chiar cu cresterea riscului pradarii, este destul de greu de precizat cine sunt exploatatorii. In etologia moderna, s-a renuntat la termenul de exploatare, trecandu-se la o observare si analiza mai atenta a diferitelor strategii adoptate de cele doua sexe.

 Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este ușor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT