miercuri, 24 septembrie 2014

Teoria Hamilton



Hamilton si Zuk (1982) considera ca genele cele mai bune pe care o femela le
poate obtine pentru descendentii sai sunt genele ce confera rezistenta fata de paraziti si boli. Aceasta idee descinde din teoria hamiltoniana, conform careia mentinerea evolutiva a sexului a fost determinata in mare parte de evolutia continua a mecanismelor de aparare anti-paraziti.

Hamilton afirma ca aceste semnale-handicap din teroria lui Zahavi, fac capabile femelele sa aleaga acei masculi neafectati de boli, sau cu mecanisme bune anti-paraziti.
Altfel spus, ornamentele dezvaluie pur si simplu starea de sanatate a unui mascul. Datorita acestor ornamente (in special la pasari: penaj stalucitor, punga gulara umflata, coada dezvoltata etc.) femelele pot evalua oferta. In timpul expunerii acestor ornamente, femelele pot observa daca masculii poseda paraziti externi, iar daca ar avea paraziti interni, acest lucru ar afecta la randul sau manifestarile comportamentale, inclusiv calitatea ornametelor.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT