marți, 23 septembrie 2014

Teoriile alegerii partenerului

La unele specii, femelele aleg masculii pe baza sursei de hrana sau a locurilor de cuibarit pe care acestia le poseda. In aceste cazuri, masculii sunt principalii furnizori sau aparatori, dand femelelor si descendentilor lor beneficii directe si imediate. Daca aceste abilitati de protector si furnizor sunt heritabile, femela va avea beneficii genetice aditionale in cazul in care va alege astfel de masculi.
In alte cazuri, insa, masculii nu par sa aduca astfel de beneficii imediate si directe, iar femelele par sa fie atrase de altfel de atribute individuale ale masculilor. Explicatia pe care o da Darwin (1871) unor astfel de alegeri este inca valabila. Darwin considera ca penele lungi si viu colorate ale masculului paun, sau ale pasarilor, de exemplu, au evoluat pentru a atragefemelele, chiar daca astfel de caractere sunt detrimentale purtatorilor.
birds-90v
In centru teoriei darwiniene sta alegerea femelei. Au evoluat acele elemente ornamantale care au fost preferate de femele. In ciuda numeroaselor critici ale acestei teorii, logica darwiniana s-a dovedit relevanta si in acest caz.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT