miercuri, 8 octombrie 2014

Legătura client-animal de terapie

caini_si_pisiciEste general cunoscut faptul că între oameni si animalele de companie (în special câini si pisici) există o tendinta naturală de formare a unei relatii de atasament, bazată pe empatie si afectiune. Datorită acestei tendințe naturale, în timpul sedințelor TAA (terapia asistată de animale), un animal de terapie are ca sarcină de bază să fie el însusi, iar relatia client-animal de terapie se va construi de la sine, fara prea multe probleme.
În literatura de specialitate există studii care consideră legatura client-animal de terapie ca fiind asemănătoare cu legătura om-animal de companie, din perspectiva definitiei date de Ianuzzi si Rowan.
După Ianuzzi si Rowan (1991), legătura om-animal de companie este adevărată dacă îndeplineste următoarele conditii: • Implică o relație continuă, nu una temporară; • Produce nu doar un beneficiu, ci mai multe beneficii semnificative atât pentru om, cât si pentru animal; aceste beneficii trebuie să reprezinte unul din aspectele centrale existențiale ale omului si animalului de companie implicați într-o astfel de legătură; • Implică o relație voluntară si bidirecțională.
Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este ușor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT