miercuri, 1 octombrie 2014

Rolul sistemului nervos in comportament

melcCel mai important pas in intelegerea modului in care sistemul nervos este implicat in comportament, a fost reprezentat de descoperirea faptului ca o singura celula nervoasa, cel putin la animale nevertebrate, poate fi identificata ca avand roluri specifice in producerea unui anumit tip de comportament. Aceasta idee lansata de Wiersma (1952) nu a fost total acceptata decat cincizeci ani
mai tarziu, cand utilizarea unor substante de marcaj specifice au permis observarea exacta a conexiunilor neuronale. Nu numai ca o celula nervoasa are conexiuni specifice cu alti neuroni, dar aceste patternuri conexionale pot fi regasite la alti indivizi, ai aceleasi specii.
Celulele nervoase si conexiunile lor au putut fi delimitate, in mod asemanator diagramelor de circuite ale computerelor. In anii ’90, s-a constatat ca neuronii dintr-un astfel de circuit nu sunt pur si simplu conectati unul cu celalat, cii cu sute sau mii de alti neuroni, implicati si in alte circuite. Cand molusca Aplysia (conform cercetarilor neurobiologilor) isi retrage un tentacul in urma unei atingeri, de exemplu, peste 300 neuroni din ganglionul abdominal devin activi, mult mai multi decat numarul expectat.                                                  Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este ușor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT