miercuri, 20 mai 2015

Ce se întâmplă când trompa unui tantar cand găsește un vas de sange și începe să sugă?


tantarPutem începe cu o serie de întrebări biologice despre țânțari. Se pare că unii oameni sunt muscați de tantari, dacă acestia stau afară  mai multe ore lângă iarbă înaltă sau langa iazuri. Doar o singură mușcătură a țanțarului poate cauza o suferință omului.
Cum îi aleg tantarii doar pe unii oameni, și nu pe alții? Sângele unor oameni pur și simplu pare mai gustos decat al altora?
În primul rând sa trecem de unele concepții greșite, comune și informații de bază.
Țantarii musca?

Nu, nu au dinti, acestia nu musca în sensul tradițional.
Cu ajutorul trompelor reușesc să suga sangele oamenilor. Teaca la exterior se retrage pentru a pătrunde în interiorul pielii ca un ac hipodermic. Numai aceasta este un ac hipodermic flexibil, suficient de mic pentru a patrunde indeajuns in celule individuale și a căuta o venă mică la oameni.
Intepatura lor poate cauza
malarie care ucide mai multi oameni decât orice altă boală infecțioasă.
Dar ar fi bine  de am gasi o solutie contra tantarilor. Ei asigură hrană pentru păsări – un om de știință sugerează că eliminarea tantarilor arctice ar putea reduce populatia de pasări nordice cu 50%.
Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este ușor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT