miercuri, 12 octombrie 2016

Gandacul albastru al mustarului

Denumit stiintific Colaphellus sophiae, adultii acestei specii au corpul oval de culoare verde –albastrui cu luciu metalic, iar picioarele de culoare rosie, atingand in lungime circa 6,5 mm. Specia hiberneaza sub forma de adult, ascuns in stratul superficial al solului sau in resturile vegetale, acestia sunt activi de obicei in timpul zilelor insorite. Daunatorul ataca diverse plante crucifere, insa produce pagube inseminate la mustar si rapita. Adultii produc pagube mai mici, rozand frunzele carora le produc perforatii neregulate, mai ales la cele aflate in perioada de vegetatie. In schimb larvele produc pagube mai mari care mai intai comsuma frunzele, apoi butonii florali, organele interne, precum si silivectele in formare, astfel cultura fiind compromisa in intregime.
Cum putem combate acesti daunatori, care pun in pericol sanatatea noastra!? Va prezentam cateva metode de combatere: insecticidcapcane.
000064_i
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT