miercuri, 19 octombrie 2016

Paduchele testos al tuei

Denumit stiintific Parthenolecinium fletcheri, este intalnit si la noi in tara pe gardurile vii de tuia sau pe arbustii izolati de tuia din parcuri si gradini de ornament, fara sa produca pagube inseminate. Femela de paduche are forma globuloasa si culoare cafeniu deschis spre galben care la maturitate devine castanie, avand pe  marginile corpului niste  spini numiti  spinii stigmali acestia  fiind inegali deoarece spinul median este mai lung decat cei laterali. Derma ventrala este prevazuta cu glande ceriere si tubulare iar pe spate cu glande lacipare si ceriere; ating in  dimensiune circa 0,4 milimetri lungime. Ouale sunt de forma ovala de culoare alb usor translucid, acoperite cu o secretie ceroasa de culoare alba, fiind destul de mici de circa 0,3 milimetri. Din aceste oua ies larve de prima varsta care au culoarea galbena deschis spre  alb cu forma eliptica avand  niste antene compuse din cate 6 articole, atingand in lungime  0,3 milimetri. Larvele de varsta a doua sunt tot eliptice avand culoare castaniu roscata atingand 1milimetru lungime. Paduchele poate fi observant usor pe arbustii de tuia fixat la ramificatiile subtiri sau pe frunze unde sunt vizibile testele paduchelui unele  izolate ori  in colonii.
Cum putem combate acesti daunatori, care pun in pericol sanatatea noastra!? Va prezentam cateva metode de combatere: insecticidcapcane.
000064_i
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT