joi, 1 decembrie 2016

Carabusul de mai la cultura de sfecla


Este intalnit in partea sudica a tarii dar si in zonele colinare, poate produce uneori pagube mari culturilor de sfecla. Larvele ataca  radacinile sub forma de vetre, in cazul invaziilor mari cultura poate fi puternic afectata. Atacul poate incepe din luna mai si continua pana in toamna. Roaderea sistemului radicular poate duce in functie de densitatea laricelor la pierirea plantelor sau debilitatea lor, dar si la reducerea recoltelor potentiale. Larvele au corpul voluminos, putin arcuit lung de 40-50 mm de culoare alb galbuie. Specia are o singura generatie o data la 4 ani si ierneaza ca larva si in ultimul an ca adult ascuns in sol. Datorita faptului ca larvele de carabus se hranesc cu radacinile plantelor poate  acestea pot fii  atat de nocive, incat plantele devin foarte slabite, iar la o furtuna mai puternica pot fi smulse din radacini.
Cum putem combate acesti daunatori, care pun in pericol sanatatea noastra!? Va prezentam  cateva metode de combatere: insecticid, capcane.









Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT