miercuri, 7 decembrie 2016

Paduchele ovazului


Specia are o raspandire generalizata in toata tara, atacul daunatorului fiind extreme de pagubitor. Virginogenele aripate sunt de culoare verde galbui cu lungimea corpului de 2-2.8 mm. Insecta ierneaza ca ou, iar primavara din ou iasa forma fundatrix care se inmulteste pe cale partenogenetica si da nastere la virginogene. Acestea evolueaza si dau nastere la mai multe generatii, pana toamna cand apar formele sexupare, care la randul lor dau nastere la forme sexuate: masculi si female. Specia este polifaga ataca numeroase specii de plante de cultura. Pe paniculele plantelor atacate se dezvolta colonii de afide care in urma intepaturilor, determina albirea si sterilitatea paniculelor, intr-o faza ulterioara, reducerea greutatii boabelor.
Cum putem combate acesti daunatori, care pun in pericol sanatatea noastra!?Va prezentam  cateva metode de combatere: insecticid, capcane.









Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT