luni, 29 iulie 2013

Recomandari de identificare a plosnitelor

sanitox 1LIndiferent de circumstanțe, este probabil că veți găsi insecte de pat cand se incalzeste vremea afara. Vestea proastă: aceste plosnite raman in viață și infesteaza orice mediu uman imaginabil, de la case pana la biblioteci, teatre, taxiuri. Vestea bună: industria de combatere a dăunătorilor știe mult mai multe despre acesti vampiri mici si recomanda identificarea corecta a acestei infestări. Infestarea descoperita mai devreme implica costuri mici la tratamentele acestori daunatori.

Recomandari de identificare a plosnitelor:

În primul rând, aveți nevoie de o lanterna. Cu cat e mai puternica, cu atât mai bine. Este aproape imposibil de a inspecta fara lanterna din cauza dimensiunilor mici ale plosnitei, care seamana mai mult cu o saminta de mar si se odihneste adesea în crăpături și fisuri.
Începeți cu patul. Îndepărtați cu grijă păturile și cearșafurile, în timp ce cautati dupa insecte vii sau moarte, pete de sânge sau materii fecale (mici pete negre, de obicei, într-un grup). Dacă bordura atarna pe perete, scoateți-l și verificați din nou. Acesta este un hot spot pentru insectele de pat în hoteluri. Apoi, verificați în jurul marginii saltelei, ridicati-o în sus, și verificati arcurile. Uneori, un pat aparent curat ascunde numeroase insecte în arcuri, de-a lungul marginii, sau sub o etichetă, sau in unul din colțurile din material plastic. Următorul pas consta in a inspecta cadrul patului și șipcile din spatele cadrului, acordând o atenție specială oricarei fisuri sau găuri.

Insectele de pat de pe saltea

Când ați terminat cu patul, treceti la cea mai apropiata piesa de mobilier. Insectele de pat sunt de obicei găsite la câțiva metri de gazdă (tu), și este posibil ca ele să infesteze o noptiera, dar nu și patul. Rotiți mobilierul cu susul în jos, dacă este posibil, și verificați în partea de jos. Dacă există un scaun în apropiere, verifica în și în jurul oricaror perne, și în orice cute. Dacă există o canapea extensibilă, nu uitați să o deschideti și să inspectati salteaua.

În ce moment este o inspecție completă? Când poți fi sigur că nu sunt insecte in pat?
Aceasta este o întrebare delicată. Dacă ați verificat toate domeniile menționate și nu ati găsit nici o dovadă de insecte, atunci probabil că nici nu sunt. Dar o nouă infestare, de nivel scăzut într-un loc neobișnuit este ușor de trecut cu vederea, si de aceea este important sa programati o inspecție profesionista dacă aveți motive să creadeti că ar putea fi insecte (de exemplu, mușcături, pete de sânge, pete neobișnuite, reclamații, etc.).

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT