marți, 30 iulie 2013

Despre remedii chimice anti serpi

snake1Probabil ați incercat din rasputeri sa cautati un repelent pentru șerpi. Există o varietate de remedii chimice si de uz casnic. Naftalina este soluția cea mai comună, se potriveste aproape pentru orice probleme cu dăunătorii. Realitatea este că, cateodata, naftalina este ineficienta impotriva invadatorilor casei, chiar si pentru șerpi. Adevăratul pericol consta cand copiii și animalele de companie intra în contact cu cu substanțe cancerigene toxice (pentru ca naftalina asta este) si se pot imbolnavi. Substanța activă din naftalină poate cauza leziuni ale ficatului si ale rinichilor.
Gunoiul de porc de la cotete este un alt repelent comun pentru sarpe, insa este ineficient. Serpii se tem de porci, iar pentru simplu fapt că miroase zona a porc acestia raman departe de zona. Serpii au ochi și capacitatea de a auzi. De aceea, dacă nu văd un porc, acestia sunt susceptibili de a se misca prin curte unde miroase a gunoi din grajd. 
 
Dar ne dorim o astfel de solutie care implica o curte plina cu bălegar de porc ca sa scapam de serpi?

Unii oameni au impresia că șerpii nu pot auzi. Acest lucru este fals. Doar pentru ca nu au urechi in exterior nu înseamnă că șarpele nu poate fi prezent si nu ține cont de sunet. Membrana lor speciala poate percepe sunete la fel ca urechile noastre. Astfel, un șarpe poate auzi apropierea unui animal de pradă, la fel de mult ca și un om. Serpii sunt mult mai sensibili la vibratii decât la sunete, astfel, dacă un șarpe miroase un porc, dar nu-l poate auzi, vedea sau simți, atunci reptila va fi indiferenta.


Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT