miercuri, 30 iulie 2014

Ciclului de viață al muștelor de fructe Queensland

Ca și la cele mai multe insecte, există patru etape din ciclul lor de viață: ouă, larva, pupa si adult. 

1.  Oul - De culoare albă, în formă de banană. Ouăle sunt puțin probabil să fie văzute de către proprietarii de case. 

index2. Larva (viermi) - La scurt timp după ce ouăle au fost stabilizate în cadrul fructului, eclozează și un vierme mic apare de la fiecare. Pe măsură ce se hrănește, viermele crește în dimensiune. El dezvoltă fălci care îi ajută să rupe bucăți de fructe suficient de mici pentru ca acesta să le înghită. Viermii au tendința de a mânca din centrul fructului. Aceasta promovează putrezirea fructelor, deși ar putea părea să fie în stare bună la exterior. Când viermele își finalizează creșterea, acesta va roade un drum din fruct, care va cădea de obicei pe sol și își vor face apoi vizuini în sol. 

3. Pupa - În sol, larvele devin inactive și își schimba forma într-un oval, de culoare maronie, pupa. 

4. Adult - musca se dezvoltă în cadrul pupei și apoi sparge învelișul pupei și încearcă să găsească o sursă de hrană. După alimentare, mustele se imperechează, și fiecare femelă va caută fructe coapte, pe care le înțeapă și amplasează ouă pe ele. Înțepăturile realizate de femela musculițelor sunt foarte mici și pot fi, de obicei, recunoscute doar de către o persoană cu experiență.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT