vineri, 11 iulie 2014

Sistemul Genetic

indexLa unele specii, cum ar fi speciile furnici, viespi, albine, lucratoarele sunt de trei ori mai înrudite cu surorile, decât cu fratii lor, dat fiind sistemul genetic haplo-diploid al acestora (femelele au garnitura dubla cromozomiala, 2n, iar masculii simpla, n).Lucratoarele ar fi avantajate genetic în cazul producerii în colonie a unui numar mai mare de surori.  Un raport 1:1 între femele:masculi aravanta ja regina-mama, care este în mod egal înrudita cu fiii si fiicele sale. Acest conflict este evident în coloniile unde regina se acupleaza o singura data, lucratoarele încercând sa regleze proportia masculi:femele în favoarea lor, prin eliminarea masculilor. 

Daca regina a fost fecundata de mai multi masculi, în colonie vor exista surori propriu-zise si surori vitrege, lucru ce diminueaza conflictul mama-lucratoare.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT