joi, 31 iulie 2014

Comportamentul pasarilor de companie

indexDin fericire, cele mai multe păsări de companie sunt iubitoare, au o valență importantă, sunt considerate membrii de familie și sunt bine adaptate la un mediu captiv. În scopul de a înțelege diferența între o pasăre bine adaptată și una cu probleme de comportament, zeci de variabile trebuie analizate, inclusiv specia, vârsta, antecedentele, sănătatea, dieta, mediul și stilul de viață. Multe păsări sunt crescute în captivitate, scoase din sălbăticie. Captarea păsărilor poate să schimbe nivelul lor de inteligență. Papagalul pare să aibă un sistem complex de comunicare. Este o pasăre sociabilă, o creatură inteligentă, distractivă și frumoasă. Din punct de vedere psihologic, capturarea lui este o tortură, deoarece nu poate comunica cu colegii lui și nu poate să-și petreacă orele de zbor în natură.

În ceea ce privește observarea comportamentului unui papagal de companie din specia Perus, mascul, indică faptul că acesta s-a obișnuit și are încredere, poate chiar afecțiune față de stapânii săi, cei cu care vine în contact zilnic. Colivia lui este amplasată în dormitorul stăpânilor. În fiecare dimineață, atunci când stăpâna se ridică din pat, papagalul sare pe marginea coliviei în direcția ei și scoate sunete specifice pentru a atrage atenția și a fi mângâiat pe burtică. După ce stăpâna pleacă de lângă el, papagalul începe să țipe din ce în ce mai tare, ca și cum ar chema-o să se întoarcă. Atunci când aude muzica începe și el să cânte; la fel când aude pe cineva că vorbește în apropierea lui. Îi place să se joace cu tot ce găsește strălucitor, de exemplu bijuterii sau monede. În mod special, îi place să se joace cu oglinda astfel: dansează în fața ei și inventează mereu mișcări noi, împarte mulți pupici propriei imagini în oglindă, etc.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT