vineri, 1 august 2014

Comportamentul unei păsări curioase

imagesPapagalul, fiind o pasăre foarte curioasa, ciugulește orice, vrea să guste orice și se ceartă dacă nu este lăsat. S-a obișnuit cu prezența celuilalt animal de companie din casă, o cățelușă, și manifestă curiozitate însă ezită să se apropie, probabil datorită faptului ca aceasta îl latră. Atunci când este liber, se apropie de cățelușă, uneori zboară prin fața ei pentru a o provoca să fugă după el lătrând. Din cauză că zboară prin fața ei de mai multe ori, se poate concluziona ca o face cu intenția de a se juca. În alte situații, stă pe marginea unui corp de mobilier, la aproximativ 20 de centimetri de cățelușa care latră la el, se uită și se ceartă cu ea, ceea ce indică în mod clar o interacțiune voită, chiar dacă îi este frică să se apropie mai mult.

Preferă să nu iasă din colivie, dar și atunci când o face trebuie să fie în încăpere unul dintre stăpâni, altfel nu iese, chiar dacă ușa de la colivie este deschisă. Este mult mai afectuos cu stăpâna sa, este fascinat de sunetele pe care ea le scoate și încearcă să o imite. Acest lucru dovedește că are gândirea abstractă. Este singura persoană din partea căreia acceptă și la care vine să i se dea pupici când i se cer. De asemenea, stăpâna lui este singura persoană în palmele căreia dorește să facă baie. În același timp se ferește de persoanele pe care nu le cunoaște, iar dacă acestea reușesc să se apropie de el, îi ciupește și ciripește într-un fel specific, pe un ton certăreț.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT