joi, 14 august 2014

Din ce consta comunicarea insectelor?

imagesDefinirea comunicarii, consta in faptul ca nu toate influentele pe care un animal le exercita asupra altuia pot fi considerate comunicare. Astfel, daca o insecta care utilizeaza camulflajul ca mecanism de baza in protectia fata de pradatori, isi misca la un moment dat un picior, aceasta miscare va influenta un potential pradator, in sensul ca acesta o va observa imediat si o va transforma in prada. Acest lucru nu inseamna ca insecta a comunicat cu pradatorul. Pentru a face o distinctie intre acest tip de influente si adevarata comunicare, s-a operat cu urmatoare aprecizare: se considera comunicare doar acele cazuri in care influentele unui individ asupra altuia se realizeaza prin semnale special evoluate in acest sens.

In conceptia tinbergeniana, aceste semnale special evoluate erau stimulii cheie, care declanseaza secvente comportamentale specifice (de exemplu, gura deschisa a unui pui de vrabie este un stimul cheie pentru comportamentul de aducere a hranei de catre mama vrabie). Definitia comunicarii nu poate fi insa completa fara a se lua in considerare transferul informational.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT