miercuri, 20 august 2014

Comunicarea greierilor

http://www.roinsect.ro/pesticide/aparate-anti-daunatori/5
In ultima vreme, s-a incercat introducerea unor precizari, care sa diferentieze comunicarea de alte tipuri de efecte inter-individuale. O astfel de precizare consta in faptul ca efectul pe care un animal il poate avea asupra altuia poate fi numit comunicare numai daca implica o asa-numita economie a efortului. Astfel, o comanda de genul: Arunca-te in lac! poate fi interpretata ca un semnal, dar forta care poate duce la acest final (o impingere puternica in lac) nu mai este un
semnal. Altfel spus, atingerea unei finalitati prin forta nu poate fi numita intotdeauna comunicare.

Dawkins si Krebs (1977) explica acest lucru, spunand ca daca un individ utilizeaza propria-i forta musculara pentru a atinge o tinta, comunicarea va implica minimalizarea utilizarii ei, pe baza fortei musculare a altor indivizi: Un greier mascul nu va impinge o femela cu forta spre galeria lui. El sta si canta, iar femela vine spre el pe baza deciziei si fortei ei. Din punctul de vedere al masculului, a comunica sonor cu femela inseamna a consuma mai putina energie decat a o cnvinge prin forta.

Roinsect.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT