miercuri, 31 august 2016

Molia de haine

Specia are o larga raspandire, este foarte raspandita mai ales  in casele oamenilor, pe toate tipurile de textile, de provenienta animala . Specia se inmulteste de 2 ori pe an iar in timpul anotimpului calduros pot aparea chiar 4 generatii, femelele pot depune  circa 250 de oua fiecare  pe materiale, acestea fiind amplasate la distanta unul de celalalt, fara a fi lipite. Evolutia de incubatie tine in jur de  doua saptamani, urmata de eclozarea larvelor in conditiile ideale de mediu.Trecerea de la stadiul de larva la cel de pupa tine de conditiile de mediu si hrana, cel mult 2 luni. Pupa trece printr-un proces de  metamorfoza in care rezulta fluturii adulti, care au niste mandibule vestigiale ale aparatului bucal, din acest motiv ei neputandu-se hrani. Specia este daunatoare  de materiale. Atacul poate fi observat prin gaurile create de omizi in timpul hranirii. De asemenea invazia poate fi observata atunci cand fluturii adulti zboara prin casa.
Cum putem combate acesti daunatori!? Iata cateva modalitati de combaterecapcane, gel, spray, insecticide
biomolii.jpg
Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor cae usor sa cumpere online.

marți, 30 august 2016

Pestisorul de argint

Specia este raspandita in climatele calde si umede, fiind foarte raspandita  in  Europa centrala si de est. Poate fi observat in case si apartamente, mai ales in baie, bucatarie sau in spalatorie. Este o specie diurma, in timpul zilei se ascunde in gauri sau crapaturi intunecoase.Specia traieste cel putin 5 ani, timp in care o femela poate depune pana la 3500 de oua, in gaurile si crapaturile din pereti. Larvele eclozate, seamana foarte mult cu adulti, fiind insa lipsite de invelisul argintiu pe care il vor capata dupa a 3 narpalire. Trecerea de la ou la adult depinde foarte mult de conditiile de mediu, atingand maturitatea sexuala abia  dupa 8 narpaliri. Este un daunator ce face parte din categoria agentilor suparatori, insa in cazul unei raspandiri in masa poate devine daunator, consumand hrana bogata in carbohidrati, precum zahar , faina; consuma insa si textile precum bumbacul.
Cum putem scapa de acest daunator!? Iata cateva metode de combatereinsecticide, praf, capcane
000065_i.jpg





Roinsect ro .este un magazin online care respecta legea si bunele  practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 29 august 2016

Gandacul roscat al fainii

Specie originala din India, raspandita azi in toata lumea, atat la tropice si subtropice, este intalnit in magazii si depozite alimentare unde se  depoziteaza alimente precum  faina, orezul, produse cerealiere, produse de patiserie, seminte de floarea soarelui, mazare, fasole, stafide, smochine, mirodenii, cacao dar  si plante uscate.
 Femela de gandac rosu  depune   zilmic cel mult  1000 de oua, pe care le acopera  cu  o secretie lipicioasa fiind detectate  greu in stratul de clocire. Transformarea in pupa are loc tot in stratul de clocire.Transformarea din stadiu de ou la cel de gandac adult este conditionata de umiditatea aerului  , pana la 35 de zile.
Este un  daunator de provizii deoarece atat gandacii cat si larvele produc pagube prin consumarea alimentelor. Pe langa toate acestea este si un daunator pentru sanatate datorita faptului  ca gandacii contamineaza alimentele  cu  excremente si  substante chinone  care in urma  unor analize  s-au dovedit a fi cancerigene.

Cum putem combate acest daunator!? Iata cateva metode de combatere: aparat cu ultrasunete, gel, capcana .
Roinsect.ro  este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

vineri, 26 august 2016

Gandacul de Colorado

Specia isi are originile din America de Nord, unde a fost descoperita in statul Colorado pe plantele de cartof. Actualemente specia este raspandita pe aproape toate continentele. Gandacii de Colorado pot fi observati pe cartofi, rosii, maselarita si matraguna. Acesti daunatori nu sunt foarte prolifici, aparand doar 2 generatii pe an. Femela depune, in grupuri de maxim 80 oua de culoare alba asezate in partea inferioara a frunzelor plantei gazda. Pana la sfarsitul verii femela depune pana la 800 de oua. Larvele vor ecloza in maxim 10 zile de culoare rosu aprins, acestea incepand un proces de hranire intens. Dupa circa 3 saptamani se transforma in pupa, iar peste alte 2 saptamani pupele se transforma in gandaci adulti. Specia este daunatoare mai ales pentru plantele de gradina cum sunt cartofii. Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva solutii:insecticid, capcane ,gel




Roinsect ro .este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertulelectronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

joi, 25 august 2016

Gandacul lucios

Specia face parte din familia Coloptera, familia Nitidulidae, denumit stiintific Meligethes aenerus. Specie de daunator, raspandit atat in Asia, Africa, Europa dar si in America de Nord. Specia nu este foarte prolifica dand nastere unei singure generatii pe an. Acesti daunatori hiberneaza ca adulti, iesind primavara din spatiul hibernant si deplasandu-se pe speciile spontane inflorite.
Copulatia are loc intre aprilie-mai, femelele depun cate 3 oua in bobocul plantei, construind o gaura de 3mm. In total o singura femela poate depune pana la 400 de oua. Ouale au o forma alungita de un alb-laptos. Incubatia depide foarte mult de conditiile climatice, iar trecerea de la ou la adult dureaza cel mult 3 luni, adultii proaspat iesiti incep perioada de hranire dupa care se retrag spre hibernare. Este un daunator tipic pentru culturile de varza, conopida, cele mai mari pagube sunt produse de larve.
Cum putem combate acest daunator!? Iata cateva metode de combatere:aparat cu ultrasunete, insecticide, gel
Vario Blister
Roinsect ro .este un magazin online care respecta legea si bunele  practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 24 august 2016

Fluturele alb al verzei

In Romania specia este des intalnita  in regiunile de ses si cele montane; nu este foarte prolifica, dand nastere la cel putin 2 generatii pe an. Femela de fluture alb depune oua  in grupe de pana la 100 fiecare asezate  pe partea inferioara a frunzelor la inceputul lunii mai.
Incubatia dureaza aproxumativ 12 zile, din care ies apoi larvele ce rod  epiderma si parenchimul frunzelor pe care au fost depuse. Acestea raman in acest stadiu circa 30 zile dupa care naparlesc de 5 ori. La inceputul lui iulie apare a 2 generatie de fluturi care se dezvolta pana in luna august, acestea producand pagube mari culturilor de varza si altor specii oligofage. Tinerele omizi ataca grupat fata inferioara a frunzelor plantei, rozand epiderma si parenchimul. Apoi in decursul lunilor septembrie-octombrie apar partial generatia 3, pupele acesteia hibernand, insa pot roade limbul foliar mai intai  pe margine, iar apoi intreaga frunza, adesea raman  doar nervurile. Asadar acesta specie este un daunator tipic pentru culturile oligofoge.
Cum putem combate acesti daunatori? Iata cateva metode de combatere:capcane, insecticide
cypertox100_2012





Roinsect ro .este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor cae usor sa cumpere online.

marți, 23 august 2016

Gandacul de slanita

Denumit Dermestes Lardarius, este o specie  originara din Eurasia astazi sunt raspanditi in toata lumea. Este o specie sinantropa gasindu-se exclusiv pe langa asezarile omenesti, in case si depozite.
 Acest tip de gandacii nu sunt foarte prolifici, inmultindu-se o data pe an, insa  in conditii favorabile chiar de 2 ori.  Specia ierneaza in stare de pupa   si devin  gandaci adulti abia in aprilie.  Conditiile optime de evolutie consta  in temperaturi de 25° C si o umiditate atmosferica de 65% astfel durata medie de evolutie este de  48 de zile. In natura specia se gaseste  in cuiburi de pasari si stupi de albine.
Reprezinta un daunator tipic pentru igiena si material. Atat  larvele  cat si gandacii se hranesc cu toate felurile de materiale organice de provenienta vegetala sau animala existente in case si depozite. Aceasta specie este capabila sa digere cheratina, se pot hrani  cu  blana, pene, devenind astfel si daunatori de textile. Datorita faptului ca larvele isi fac cuiburi  in materiale tari precum lemn, mortar, hartie, carton, pluta si polistiren pot provoca pagube casei si mobilierului.












 Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

sâmbătă, 20 august 2016

Acarianul de gaini

                                                                Acarianul gainii
Aceasta specie este raspandita in aproape toata lumea, mai putin in Artica si Antarctica. Se gasesc mai ales in cotete, cuiburi  de gaini si porumbei pasari. Acestia pot patrunde in case si apartamente, in cazul in care exista in imediata apropriere a ferestrelor cuiburi de păsări. Femela depune cel putin 40 de oua, din care in 6 zile ies larvele, care naparlesc de 3 ori  in cel mult 7 zile depinzand de conditiile de temperatura , acarieni adulti traiesc cel mult 3 luni. Este un daunator  tipic pentru igiena, insa poate provoca pagube economice deoarece in cazul unei invazii masive animalele tinere pot deceda, iar cele adulte isi pierd capacitatea de a se hrani si a depune oua. Se stie ca acesti daunatori sunt purtatori de numeroase boli, precum protiste, viruşi şi bacterii, pe care le transmit  prin actul de hranire cu sangele gazdei uneori pot  transmite agenţii patogeni ai gripei aviare sau ai holerei de pasari.




Roinsect ro .este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.



miercuri, 17 august 2016

Gandacul Negru

Gandacul Negru de bucatarie  prefera  mediul cald si umed cu temperaturi de 29 grade. In conditii favorabile aceasta specie se reproduce tot anul. Femelele depun cate 16 oua care in functie de conditiile de mediu se dezvolta in 81 zile. Este o specie originala din Asia de sud, de unde s-a raspandit in toata lumea, mai putin in Artica si Antarctica. Pot fi gasiti in bucatarii, restaurante, spitale.
Este un daunator de provizii, materiale si igiena, fiind omnivor se hraneste cu orice substanta nutriva, care ii este accesibila. Ca daunatori pentru igiena se stie ca sunt purtatori de Salmonella, de asemenea transmit si alergeni ce pot provoca crize de astm.
 Metode de combatere: aparat cu ultrasunete si unde electromagnetice, gel, insecticide.








Roinsect. ro. este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 16 august 2016

Gandacul Carpophilus hemipterus

Aceasta specie de gandaci se gaseste adesea printre fructele uscate sau grane. Pentru o evolutie embrionara si larvara optima au nevoie de o temperatura de 20 grade si o umiditate crescuta in locul de clocire. In aceste conditii optime specia se reproduce in masa, femela depunand aproximativ 1000 de oua pe substratul potrivit, in termen de 2 saptamani de evolutie. Este un daunator tipic de provizii si pentru igiena, fiind intalnit mai ales in fabrici de alimente si magazii. Ataca diverse sortimente de fructe uscate precum piersici, prune, curmale pe care isi depun ouale. Atacarea cerealelor uscate este posibila doar in cazul gandacilor maturi.
Pentru combaterea lor se recomanda mai ales insecticide gazoase, capcane;








Roinsect ro .este un magazin online care respecta legea si bunele  practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 15 august 2016

Tantarul sau Gnatul

Tantarul sau gnatul, face parte din specia Culex Pipiers, are o lungime a
corpului aproxumativ 5mm, avand o constitutie fragila si o culoare gri-
maronie.
Acesti daunatori sunt larg raspanditi, in toate colturile planetei, intrand in
categoria agentiilor suparatori si a daunatoriilor pentru igiena. Femelele se
hranesc cu sange odata la 2-3 zile, intepaturile avand efecte neplacute.
Urmarile intepaturii depind de intensitatea reactiei alergice a fiecarei
persoane.
Pot aparea eriteme si urticarie, iar in decursul a 24 ore de la intepare se pot
observa pe piele niste pustule rosii care se viundeca in cateva zile.
In general, in Europa nu reprezinta o problema transmiterea de catre tantari a
agentilor patogeni precum virusi sau bacterii. Insa in zonele tropicale specia
actioneaza si ca transmitator de viermi si arbovirusi.
Dintre cele mai grave boli transmise de tantari amintim:
-Virusul West Nile;
-Malarie
-Febra galbena
Iata cateva modalitati de a combate acesti daunatori care pun in pericol
sanatatea populatiei umane:
- Distrugator insecte cu lampa UV









- Insecticide
- Aparate cu ultrasunete
Roinsect. ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

vineri, 12 august 2016

Acarianul Tyrophagus putrescentiae

                               

Tyrophagus putrescentiae este o specie raspandita in toata lumea. In Europa de est si centrala nu apare decat in casele locuite, niciodata in natura.
 De asemenea poate fi gasit si in locuri de depozitare a alimentelor sau granelor cat si in cotelele pasarilor domestice.
Specia ataca semintele de plante, alimentele uscate, fructele si pe langa acestea; in laboratoare, ele se hranesc cu ciuperci parazite, ce sunt special crescute acolo, in diferite medii de hrana( agar-agar).
Tyrophagus putrescentiae este un daunator tipic de provizii cat si pentru igiena.
 Pe langa pagubele datorate modului de hranire, se adauga si faptul ca acesti acarieni pot transmite spori ai ciupercilor de mucegai.
Alimentele infestate sunt contaminate prin excremente, capatand un gust neplacut, iar in urma consumarii acestor alimenente oamenii pot capata alergii.
 Cum putem scapa de acarieni? Iata cateva exemple :

-         Insecticide



















Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.