In Romania specia este des intalnita in regiunile de ses si cele montane; nu este foarte prolifica, dand nastere la cel putin 2 generatii pe an. Femela de fluture alb depune oua in grupe de pana la 100 fiecare asezate pe partea inferioara a frunzelor la inceputul lunii mai.
Incubatia dureaza aproxumativ 12 zile, din care ies apoi larvele ce rod epiderma si parenchimul frunzelor pe care au fost depuse. Acestea raman in acest stadiu circa 30 zile dupa care naparlesc de 5 ori. La inceputul lui iulie apare a 2 generatie de fluturi care se dezvolta pana in luna august, acestea producand pagube mari culturilor de varza si altor specii oligofage. Tinerele omizi ataca grupat fata inferioara a frunzelor plantei, rozand epiderma si parenchimul. Apoi in decursul lunilor septembrie-octombrie apar partial generatia 3, pupele acesteia hibernand, insa pot roade limbul foliar mai intai pe margine, iar apoi intreaga frunza, adesea raman doar nervurile. Asadar acesta specie este un daunator tipic pentru culturile oligofoge.
Roinsect ro .este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor cae usor sa cumpere online.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT