marți, 23 august 2016

Gandacul de slanita

Denumit Dermestes Lardarius, este o specie  originara din Eurasia astazi sunt raspanditi in toata lumea. Este o specie sinantropa gasindu-se exclusiv pe langa asezarile omenesti, in case si depozite.
 Acest tip de gandacii nu sunt foarte prolifici, inmultindu-se o data pe an, insa  in conditii favorabile chiar de 2 ori.  Specia ierneaza in stare de pupa   si devin  gandaci adulti abia in aprilie.  Conditiile optime de evolutie consta  in temperaturi de 25° C si o umiditate atmosferica de 65% astfel durata medie de evolutie este de  48 de zile. In natura specia se gaseste  in cuiburi de pasari si stupi de albine.
Reprezinta un daunator tipic pentru igiena si material. Atat  larvele  cat si gandacii se hranesc cu toate felurile de materiale organice de provenienta vegetala sau animala existente in case si depozite. Aceasta specie este capabila sa digere cheratina, se pot hrani  cu  blana, pene, devenind astfel si daunatori de textile. Datorita faptului ca larvele isi fac cuiburi  in materiale tari precum lemn, mortar, hartie, carton, pluta si polistiren pot provoca pagube casei si mobilierului.












 Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT