luni, 29 august 2016

Gandacul roscat al fainii

Specie originala din India, raspandita azi in toata lumea, atat la tropice si subtropice, este intalnit in magazii si depozite alimentare unde se  depoziteaza alimente precum  faina, orezul, produse cerealiere, produse de patiserie, seminte de floarea soarelui, mazare, fasole, stafide, smochine, mirodenii, cacao dar  si plante uscate.
 Femela de gandac rosu  depune   zilmic cel mult  1000 de oua, pe care le acopera  cu  o secretie lipicioasa fiind detectate  greu in stratul de clocire. Transformarea in pupa are loc tot in stratul de clocire.Transformarea din stadiu de ou la cel de gandac adult este conditionata de umiditatea aerului  , pana la 35 de zile.
Este un  daunator de provizii deoarece atat gandacii cat si larvele produc pagube prin consumarea alimentelor. Pe langa toate acestea este si un daunator pentru sanatate datorita faptului  ca gandacii contamineaza alimentele  cu  excremente si  substante chinone  care in urma  unor analize  s-au dovedit a fi cancerigene.

Cum putem combate acest daunator!? Iata cateva metode de combatere: aparat cu ultrasunete, gel, capcana .
Roinsect.ro  este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT