joi, 25 august 2016

Gandacul lucios

Specia face parte din familia Coloptera, familia Nitidulidae, denumit stiintific Meligethes aenerus. Specie de daunator, raspandit atat in Asia, Africa, Europa dar si in America de Nord. Specia nu este foarte prolifica dand nastere unei singure generatii pe an. Acesti daunatori hiberneaza ca adulti, iesind primavara din spatiul hibernant si deplasandu-se pe speciile spontane inflorite.
Copulatia are loc intre aprilie-mai, femelele depun cate 3 oua in bobocul plantei, construind o gaura de 3mm. In total o singura femela poate depune pana la 400 de oua. Ouale au o forma alungita de un alb-laptos. Incubatia depide foarte mult de conditiile climatice, iar trecerea de la ou la adult dureaza cel mult 3 luni, adultii proaspat iesiti incep perioada de hranire dupa care se retrag spre hibernare. Este un daunator tipic pentru culturile de varza, conopida, cele mai mari pagube sunt produse de larve.
Cum putem combate acest daunator!? Iata cateva metode de combatere:aparat cu ultrasunete, insecticide, gel
Vario Blister
Roinsect ro .este un magazin online care respecta legea si bunele  practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT