marți, 20 august 2013

Liliecii benefici ? Mai infricosatori decat ati crede !

Contrar credintei populare,  liliecii nu sunt legati nici de rozătoare,  nici de păsări. Sunt mamifere din ordinul Chiroptera,  iar aripile lor palmate le fac sa fie singurele mamifere capabile de zbor (veveritele zburatoare pot  "zbura"  doar pe distanțe scurte).
Liliecii din Nordul Americii sunt insectivori si se hranesc în primul rând cu insecte zburătoare,  vânându-le pe timp de noapte.  O colonie de lilieci poate consuma o cantitate considerabilă de insecte (inclusiv tantari, molii și gândaci),  într-o singură noapte. 

lilieci
Cum pot liliecii să vadă pe timp de noapte?

Ei nu pot - cel puțin nu cu ochii lor.  Liliecii emit sunete de inalta frecventa,  peste limita auzului uman,  pentru a comunica intre ei,  pentru a evita obstacolele,  și a localiza prada. Acest lucru este cunoscut sub numele de ecolocație.
Pentru că liliecii sunt nocturni,  în cultura occidentală sunt de multe ori asociați cu noaptea,  întunericul,  frica, etc.  Ei apar în mod regulat în filme de groaza,  dar reputația lor infricosatoare este nemeritată,  pentru ca ei mănâncă insecte și nu dăunează,  în general,  oamenilor (cu excepția liliacul vampir).  Dacă nu este absolut necesar să fie elimiminați,  atunci când se adăpostesc într-o locuință umană,  liliecii ar trebui să fie lăsați în pace.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT