vineri, 2 august 2013

Modul de actiune al insecticidului Insektum

3 Insecticidul este un compus chimic care impiedica inmultirea insectelor daunatoare. Unele insecticide au un grad mare de  remanenta.

 Unul dintre cele mai controversate insecticide este Insektum.
 Insektum este un insecticid din grupa piretroidelor de sinteză, care combate insectele daunatoare prin actiune de contact si ingestie. Aceste substante sunt ingerate de către dăunatori ; astfel insecticidul se va distribui prin torentul circulator în întreg organismul.


   Acest insecticid poate acoperi controlul unui numar mare de insecte daunatoare cum ar fi: gandaci, plosnite, purici, muste, tantari, molii, capuse, termite, acarieni, paianjeni, termite, furnici, etc.

    Acest insecticid este formulat ca lichid solubil Cypermethrin 10% ,  Piperonil butoxid 5%.
    Insektum este un instrument eficient în strategia de control al aplicarii oferind :
- un randament adecvat - un produs autorizat pentru combaterea spectrului larg de actiune - un termen scurt de igienă

    Modul de acțiune :

Dupa modul de actiune, insecticidul poate fi clasificat, ca insecticid care acționează distructiv asupra sistemului nervos central al dăunătorilor sau după structura chimică ca piretinoid. Piretinoidele au un nucleu piretrinic (Allethrin, Permethrin, Deltamethrin, Cyfluthrin, Cypermethrin). Introducerea piretrinoidelor sintetice a încetinit si mai mult dezvoltarea larvelor, decat solutiile biologice, din cauza modului rapid de actionare asupra insectelor.
Celulele nervoase sunt alcătuite dintr-un nucleu, un axon si dendrite ramificate. Acestea vin in contact cu alte dendrite și cu fibrele musculare periferice și astfel vor forma sinapsa nervoasă. Acestea conţin un principiu chimic, denumit neurotransmiţător care va fi trimis pe cale chimică de la un neuron la altul. Neurotransmiţătorii se află stocaţi în interiorul unui neuron și la iniţierea unor microimpulsuri electrice vor elibera neurotransmiţătorii în zona de despicătură sinaptică. La placa motorie terminală conexiunea dintre neuron și fibra musculară activităţile postsinaptice vor antrena depolarizarea intensă și eliberarea calciului din vezicule (în tubuli) rezultând astfel contracţia complexului actină/miozină din sarcomere, paralizia, epuizarea energetică și în final moartea insectei.

Untitled-1Eficacitatea sa deosebita este data de faptul ca substantele active formeaza particule care se lipesc de corpul acestor daunatori. Substantele active din aceste particule sunt absorbite prin contact provocand iritarea insectelor in cateva minute. Cand insecta incearca sa inlature particulele, va intra in contact cu mai multa substanta, iar acest lucru va creste procesul de absorbtie. Dupa ingerarea produsului, dăunătorii se contamineaza unii pe altii, producand o mortalitate “in cascada”, ceea ce mareste actiunea produsului si asigura eficienta in combaterea daunatorilor. Efectele asupra insectelor sunt foarte rapide, deoarece substanțele afectează imediat sistemul nervos al insectelor.

Modul de aplicare :

Diluţia de lucru este diferită în funcţie de specia de insecte la care se adresează. Insecticidul Insektum se aplică astfel:
  • pentru insectele zburatoare se foloseşte o soluţie de lucru obţinută prin diluarea a 20 ml intr-un litru de apa potabilă, după care se realizează omogenizarea finala;
  • pentru insectele taratoare se folosește o soluție mai concentrată obţinută prin diluarea a 40 ml intr-un litru de apa potabilă, după care se realizează omogenizarea finala .
 Pentru a obține o performanță maximă, se recomandă aplicarea tratamentului înainte de invazia dăunătorilor. Solutia obtinuta se aplica prin pulverizare.
Tratamentele se fac la anumite intervale. Pentru reducerea infestaţiei la nivele suportabile, intervalul dintre tratamentele este de la 2 la 4 săptămâni. 

    Indicatii : 

Solutia Insektum are remanță minim 90 de zile, acest timp poate creste in functie de tipul spatiului si a suprafetei tratate. Se poate utiliza in spatii alimentare, spatii de locuit, institutii de invatamant, sanatate si ocrotirea copilului, spatii industriale, birouri, pe domeniul public, etc.
Pentru protecţia clădirilor se aplică soluţia pe o bandă de 2-3 m, în jurul clădirii şi pe fundaţia acesteia pe o înălţime de 1 m. Se aplică un strat uniform de soluţie folosindu-se 200 ml soluţie/mp.

Insektum-ul are o remanenta de 90 de zile, in functie de tipul suprafetei pe care se aplica si de curatenia acesteia.

    DEPOZITARE :

Se depoziteaza in ambalajul original, adecvat etichetat, in locuri uscate, la o temperatura sub 25°C, ferit de surse de caldura, ferit de actiunea luminii, ferit de accesul copiilor sau al animalelor domestice, departe de produse alimentare, surse de apa si furaje. A nu se expune la temperaturi mai mari de 40°C. A nu se utiliza dupa data expirarii marcata pe eticheta.
Acest insecticid este biodegradabil, are o fotostabilitate mare, nu pateaza, nu lasa urme vizibile dupa aplicare si nu este inflamabil.

 Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT