miercuri, 21 august 2013

Substante interzise din insecticide

Mulți oameni au o reacție negativă la cuvântul "pesticide", de obicei, din cauza a ceea ce am auzit despre produse sintetice care nu au fost utilizate în ultimii 20-40 de ani. (În mod ironic, aceiași oameni presara doua pesticide puternice deasupra alimentelor lor: sare și piper - care au fost folosite de-a lungul istoriei pentru a controla buruienile, respectiv insectele) Tehnicienii de combatere a dăunătorilor răspund frecvent la întrebări, dar cele mai frecvente întrebări sunt cele referitoare la pesticide:

Ce fel de substanta, insecticid pulverizez?
Acest lucru este sigur pentru copii / animalele de companie / plantele mele?
Îmi face rău dacă intru accidental în contact cu un insecticid?

a-bi-plane-is-spraying-ddt-insecticide-everett De patruzeci de ani de la crearea Agenției Federale pentru Protecția Mediului (EPA), americanii mai au întrebări cu privire la pesticidele utilizate în și în jurul casele lor. În această săptămână, vom arunca o privire la mai multe insecticide interzise.

Cum lucrează?
De ce au fost interzise?
Ar fi trebuit să fie interzise?
Aici sunt faptele.

Insecticide fogging by Juergen Schmidl DSCN4633 (c) Maurice Leponce    DDT
Diclordifeniltricloretanul, sau DDT, este, fără îndoială, cel mai cunoscut pesticid. Deși a fost sintetizat pentru prima dată în 1874, insa doar în 1939 chimistul elvetian Paul Müller a descoperit proprietatile sale de insecticid. Acest produs chimic a ucis rapid, deschizând canale de ioni de sodiu in neuronii insectelor, făcându-le sa ia foc in mod spontan. DDT-ul a fost folosit cu succes, pentru a controla malaria în timpul celui de-al doilea război mondial, după care Muller a primit Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină. Preocupările legate de efectele chimice asupra mediului și sănătății umane au condus la o interdicție APE în 1972. Astăzi, DDT este clasificat drept un insecticid "moderat toxic" de către US National Toxicology Program si a fost legat de o serie de condiții neurologice și hormonale asupra omului. Cu toate acestea, este încă utilizat în țările tropicale pentru combaterea  malariei, iar unii susțin că acesta ar trebui să fie utilizat în Statele Unite pentru a eradica explozia populației de insecte, ce invadează paturile.

Roinsect.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT