miercuri, 5 februarie 2014

Animale protejate de lege in Romania

In general, toate animalele salbatice sunt ocrotite prin lege. Pentru unele, vanarea sau distrugerea este interzisa, iar pentru altele se pot obtine autorizatii speciale de vanatoare in anumite perioade ale anului.

1 Printre animalele si pasarile ocrotite de lege in Romania se numara: Ariciul, Pisica salbatica, Veverita, Jderul, Lupul, Cerbul carpatin, Vulpea, Castorul, Rasul, Mistretul, Capra neagra, care este declarata monument al naturii, fiind o comoara faunistica si este sever ocrotita de lege, fiind vanata pentru trofeul in special coarnele dar si barba.
Pentru un exemplar din Fagaras, detinem recordul mondial neantrecut din anul 1930.
 
Ursul la fel este protejat de lege, fiind vanat pentru blana ca trofeu de valoare mondiala, noi detinem 84 de medalii de aur, numai la expozitia internationala de vanatoare, primele le detinem din 1937, cu ocazia organizarii expozitie din Berlin.
Zimbrul traieste in Romania numai in rezervatii, una dintre ele fiind in Hateg judetul Hunedoara. Randunica, Mierla, Lastunul de casa, Ciocarlanul, Cocosul de munte deasemeni este protejat de lege in Romania, pentru frumusetea pe care o reprezinta.

Restrictiile nu privesc anumite rapitoare sau rozatoare marunte (sobolanul, soarecul etc).
Este total interzisa împuscarea, prinderea, detinerea in captivitate, culegerea ouâlor tuturor pasarilor cîntatoare, a rapitoarelor de noapte si a rapitoarelor de zi, cu exceptia uliului pasarar si a celui porumbar, a cotofanei, gaitei si a cioarei-grive.

Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT