vineri, 7 februarie 2014

Auzul moliilor

Moliile au auzul sensibil, care pot detecta ultrasunetele emise de lilieci, care se hrănesc cu ele. Chiar daca urechile lor sunt extrem de simple – au o pereche de timpane pe flancuri și fiecare vibrează 4 celule receptoare  -  pot detecta frecvențe de până la 300 kHz, cu mult dincolo de gama de auz a altor animale și mai mare decât orice frecvență pe care un liliac o poate percepe.

Australienii--indemnati-sa-manance-molii“Au fost depuse eforturi pentru a afla dacă ultrasunetele emise de lilieci sunt în afara spectrului de auz al moliilor, când acestea sunt vânate. Dar moliile pot auzi ultrasunetele emise de orice liliac”, spune James Windmill, un inginer de la  Universitatea din Strathclyde, Marea Britanie, care a descoperit că capacitatea de auz a moliei de ceară este mare (Galleria mellonella). Studiul său este publicat in Biology Letters.

Roinsect.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

101 reguli pentru postarea pe acest blog. Cititi-le si respectati-le!
Regula 1-100: Pastrati un limbaj decent
Regula 101: VREO = OK; VRE-O = NOT